···

El Hierro

Vind-
træer

···
Se video Stier El Hierro
DEN KANARISKE ØGRUPPE

På dette eventyr kaster jeg mig over den udfordrende rute Camino de Jinama og ser, hvordan passatvindene har formet nogle helt unikke træer på El Hierro.

CAMINO DE JINAMA

Hvis du er på udkig efter en udfordrende trekkingoplevelse, så er dette stien for dig (PR EH8). Camino de Jinama ligger i kommunen La Frontera i midten af El Hierro. Oprindeligt opstod stien under fortidens berømte ""flytterier"", da indbyggerne fra den højtliggende del af øen begav sig ned til El Golfo-dalen for at skifte bolig vinter og sommer i jagten på det klima, som alt efter årstiden egnede sig bedst til deres afgrøder og husdyr. 
Vi går ned ad en skrænt mod El Golfo-dalen, som er resterne af et gigantisk vulkankrater, der faldt sammen og gled ned mod havet og på den måde skabte denne fantastiske dal. Når vi når til eremitboligen La Caridad gør vi holdt for at kunne nyde den skønne udsigt, som øen byder på.

SPANSK ENEBÆRTRÆ

Har du nogen sinde set forvredne træer? I den vestlige del af øen finder vi de mest spøjse spanske enebærtræer på De Kanariske Øer. Passatvindene har skabt helt utrolige forvridninger i disse træer, der fortjener at blive taget nøjere i øjesyn. Stien PR EH9 fører til denne spøjse skov, hvor du har en fantastisk udsigt over havet.

Har du nogen sinde set forvredne træer? I den vestlige del af øen finder vi de mest spøjse spanske enebærtræer på De Kanariske Øer. Passatvindene har skabt helt utrolige forvridninger i disse træer, der fortjener at blive taget nøjere i øjesyn. Stien PR E

- Hvis du tager vandrestave med på din trekkingtur ad Camino de Jinama, letter du presset på dine knæ.
- For at se El Golfo-dalen fra en anden vinkel kan det anbefales at lægge vejen forbi udkigspunktet Mirador de Bascos. Hvis det ikke er nok for dig, kan du begive dig op til øens højeste punkt, El Pico de Malpaso, som ligger halvvejs på stien GR-131.