SIDSTE NYT: Coronavirus (COVID-19) her
···

La Palma

Et hav
af skyer

···
Se video Stier La Palma
DEN KANARISKE ØGRUPPE

Uanset om du er mest til hav eller bjerge, så får du fra La Palmas højeste punkt mulighed for at se begge dele. Skyhavet er et helt uforligneligt skue.

CASCADA DE LOS TILOS

Los Tilos, der er med på UNESCOs verdensarvsliste, er en veritabel eksplosion af biodiversitet, som man falder for ved første blik. Det er en rar og rolig jungle, hvor det ser ud som om sollyset aldrig er trængt ind. I denne oprindelige og frodige urskov, som for millioner af år siden var udbredt over hele kloden, fører cirkelstien Los Nacientes de Marcos y Cordero (PR LP 6) dig hen til det imponerende vandfald Los Tilos, som også kendes under navnet Cascada del Mulato. Luk øjnene, og tillad dig selv at slappe af i nogle sekunder til lyden af vandet. Du kan også hoppe i, hvis du har lyst!

ROQUE DE LOS MUCHACHOS

Vi går ad en sti (GR 131/E7) med historiske rødder for at komme op i højden og få den største overraskelse. Vi stopper for at beundre den fantastiske udsigt over øen, som for evigt vil være indprentet i vores hukommelse. Her, under den skyfri himmel, som er blandt de bedste af sin art i verden, finder vi det astrofysiske observatorium Roque de los Muchachos.

SKYHAVET

Vi når op til La Palmas højest beliggende punkt, hvorfra vi kan beundre skyhavet. Dette fænomen opstår pga. de kræfter, som de forskellige passatvinde skaber, når de rammer øens sider. Vindene medfører masser af fugtighed og føres henover højderyggene. Man får lyst til at tage sig en svømmetur i skyerne, ikke?

NOTÉR DIG DETTE TIP / ANBEFALINGER

- Du kan besøge observatoriet nat og dag mod forudgående reservation. Hvis du ønsker at blive og kigge på stjernehimlen, så tag varmt tøj og forsyninger med.
- Stien GR-131 går over øens højeste punkter og forbinder Ruta de los Volcanes med bjergryggen La Caldera de Taburiente.