SIDSTE NYT: Coronavirus (COVID-19) her

Hvalerne

er også

vilde med De Kanariske Øer.

De Kanariske Øer er en destination, der tiltrækker mange forskellige besøgende - også hvaler! Havområderne omkring øerne har en meget rig fauna og en fantastisk temperatur, der tiltrækker mange forskellige dyrearter. Øernes store fordel i forhold til andre øgrupper er, at mange hvaler har fast tilholdssted på øerne, hvilket giver gode chancer for at opleve hvalerne på tæt hold.
I havet omkring ​​De Kanariske Øer findes op til 26 forskellige arter, fra den gigantiske blåhval til de charmerende delfiner. Hvalerne er så tæt på kysten, at øerne er det bedste sted i Europa, hvis man vil opleve hvaler og delfiner helt tæt på.
/Mest
almindelige arter
Chancen for at opleve hvaler på De Kanariske Øer er bemærkelsesværdig stor. De mest forekommende arter er grindehvalen, øresvinet og pukkelhvalen, der lever i havet omkring øerne, og blot venter på din ankomst.
Delfiner
At opleve delfiner på bådture er ikke et sjældent syn. Omkring øerne er der op til 6 forskellige delfinarter, der betragtes som et af ​​de mest intelligente dyr i verden. Delfiner er meget nysgerrige og legesyge, og nærmer sig gerne båden.
Grindehvalen
Grindehvalen er en af de største delfinarter, som ofte kan opleves langs kysterne, da en stor flot lever permanent i havet omkring De Kanariske Øer. De er meget venlige og lever altid i flok eller familie, så man kan være heldig at få øje på flere på samme tid. Der er også stor sandsynlighed for at at se dem lege med hinanden eller med båden.
Rethvalen
Rethvalen tilhører familien af bardehvaler, som også omfatter pukkelhvalen, der lever i havområdet omkring De Kanariske Øer. Den kan blive op til 16 meter lang, og er let genkendelig på puklen. De store pattedyr er imponerende, når de bryder overfladen og boltrer sig i vandet.
Kaskelothvalen
Kaskelothvalen kan blive op til 20,5 meter lang. Dermed er kaskelothvalen et af de største pattedyr i verden. Den kan dykke til ca. 3. 000 meters dybde og i 35 min., for at finde føde. Hvis du oplever havets gigant, vil du føle dig meget lille ved siden af.
Hvalernes
/trivsel
har førsteprioritet
Bådene, der tager dig ud for at opleve hvaler og delfiner, er mærket med det karakteristiske "Barco Azul", der betyder at båden overholder de regler, der skal sikre hvalernes trivsel i de kanariske farvande. Det er ikke tilladt at fodre eller svømme med hvalerne på bådturene. Derved kan hvalerne fortsat nyde deres levesteder i total frihed.
Sydkysten
Tenerife
I farvandet sydvest for øen Tenerife er det muligt at observere hvaler og delfiner på åbent hav. Dyrene færdes nær kysten langs Tenerife, der er det mest eftertragtede sted i Europa, hvis man vil opleve hvaler og delfiner. I området findes op til 21 forskellige arter, lige fra blåhvalen til spækhuggeren. Der lever to flokke af grindehvaler og delfiner, der kan ses næsten 80 % af årets dage.
Bådture på
Tenerife
Sydkysten
Gran Canaria
Småhvaler, som delfiner, lever i farvandet syd for Gran Canaria, i området omkring Puerto Rico, hvor de nyder roen og den friske luft. Delfinerne er aktive ved solopgang, hvor finnerne ses på havoverfladen. Om dagen har både de lokale og turisterne rig mulighed for at opleve delfinerne på tæt hold. Vælg blandt de mange bådture, der opfylder de gældende sikkerhedskrav, og har dygtige medarbejdere om bord.
Bådture
på Gran Canaria
Tazacorte-kysten
La Palma
Et af de bedste steder at opleve store og mellemstore hvaler i havet omkring De Kanariske Øer, er ved Puerto de Tazacorte på vestkysten af ​​øen La Palma. Flere bådture arrangeres dagligt, hvor der er ca. 90 % chance for at opleve hvaler og delfiner. Havområdet omkring La Palma er også godt sted at spotte hvaler.
Bådture på
la Palma
Kystområdet Valle Gran Rey
La Gomera
Bådturene fra Valle Gran Rey i farvandet syd for øen La Gomera giver gode muligheder for at opleve hvaler og delfiner i deres rette element. I dette havområde passerer ofte store havpattedyr som fx plettede delfiner og øresvin, samt forskellige hvalarter (kaskelot- og pukkelhvaler). På bådturene, der altid er ledsaget af specialuddannet personale, er det også muligt at se skildpadder.
Bådture
La Gomera