Cykelrute gennem El Hierro

På cykel hen over El Hierro med start i Valverde

At cykle hen over øen med nulmeridianen er et eventyr, der kræver et godt tråd i pedalerne. Turen starter i hovedbyen Valverde, der ligger på nordøstsiden. Når man er nået til landbrugslandsbyen San Andrés, skal man køre ad landevej HI-4 til det vejkryds, der fører til Hoya del Morcillo og til det perfekte landskab El Julan, et af de steder, der gør El Hierro til en helt særlig ø: Det drejer sig om en skråning med fyrretræsbevoksning, hvor kun kapellet Virgen de los Reyes og Orchilla Fyrtårn minder om, at der også bor mennesker her.

Stigning via Frontera til udsigtspunktet El Mirador de La Peña

Efter at have beundret de forrevne enebærbuske starter nedturen mod øens nordøstligste punkt. Efter at have lagt stranden El Verodal med den rødlige sand bag sig, køres gennem dalen El Golfo med en stigning op mod vejen til Frontera, et af øens mest imponerende bjergpas. Når man er kommet op i 1.300 meters højde, er der turen til udsigtspunktet El Mirador de La Peña tilbage −skabt af kunstneren César Manrique− inden der køres tilbage til Valverde igennem de fortryllende små landsbyer Guarazoca, Erese og El Mocanal.

Distance
105 km
Højde
1338 km
Slope
2400 km
Is circular
Restaurant
Localidad
Valverde

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bæredygtighed
Sostenibilidad
- Tag altid dit affald og dine cigaretskod med dig. Efterlad heller ikke mad i de naturlige omgivelser, da det kan give grobund for katte og rotter.
- Fodr ikke dyrene, og forstyr dem ikke. Hvis du ser et såret dyr, vil vi sætte pris på, at du anmelder det på nødnummeret 112.
- Tag ikke sten eller andre naturgenstande med hjem. Du bør heller ikke ændre på naturens orden ved at lave de berømte tårne af sten.
- Dyrk ikke sportsaktiviteter uden for de anviste områder.
7
257
13
262
10045