De Kanariske Øer illustreret

En illustreret rejse mellem øerne

Det har altid heddet sig, at et billede siger mere end tusind ord. Og nogle gange kan ord ikke beskrive alt det, man kan føle i en helt særlig situation.

Contenido

På De Kanariske Øer findes der steder med en særlig magi, landskaber, der bringer følelser op i en, der kan være svære at beskrive, fordi de er andet og mere end landskabets farve, havets duft eller dets blide kærtegn. 

Illustrationer
Netop med henblik på at udtrykke disse følelser opstod projektet #On The Draw, En illustreret rejse mellem øerne, hvor nogle af de vigtigste internationale illustratorer blev inviteret til De Kanariske Øer for med deres kunst at udtrykke de følelser, de oplevede på øerne. Uden begrænsninger. Med total kunstnerisk frihed.

Resultatet blev en imponerende rejsedagbog med en anderledes indfaldsvinkel, en emotionel rejse rundt på De Kanariske Øer.
 

 

Contenido

Med sin stil baseret på enkle linjer og klare farver sætter denne franske kunstner fokus på den rene og spirituelle side af Fuerteventura. Geometrien, de mættede farver, de fremhævede skygger og frem for alt roen og ensomheden står centralt i fortolkningen af øen. Himmel og jord, strand og bjerg, mennesker og dyr. Alle i harmonisk sameksistens.

Contenido

Med karakteristiske europæiske stiltræk skildrer Paula Bonet med sine illustrationer de sindsstemninger og følelser, der blev vækket i hende på Gran Canaria. En rejse, der afdækker følelser, minder og drømme om fortiden. Oplevelser og landskab, natur og individ. Kontraster, som vidner om en særlig feminin følsomhed.

Contenido

Ben Heines bemærkelsesværdige stil, som strækker fra surrealisme til pop art, gør det muligt for ham at omfortolke ikoniske steder på Tenerife, såsom auditoriet i Santa Cruz, klipperne ved Los Gigantes og Teide. Den belgiske kunster bruger mennesket som målestok for øens landskaber og skaber et livligt, animeret univers, hvor fantasi og virkelighed smelter sammen.  En særdeles personlig fortolkning af øen.

Contenido

Denne svenske kunstner har specialiseret sig i børneillustrationer og gengiver et farverigt og muntert indtryk af La Gomera, hvor mennesket lever i perfekt harmoni med naturen. Magnusson behersker farver, komposition og personportrættering, og skaber derigennem et univers præget af barnets uskyld, hvor overflod, overdådighed og detaljerigdom i flora og fauna er i højsædet.

Contenido

Med over 30 års erfaring er den irske Steve Simpson stadig i fuld vigør med sin forfriskende og morsomme stil, som henter inspiration i grafisk design, typografi og illustration. Med denne teknik giver han os sin version af La Palma: Poris de Candelaria, den gamle bydel i Santa Cruz de La Palma, Fuente Santa… Øjeblikke knyttet til steder og følelser, tegnet med en pædagogisk fremstillingsevne og store dele humor, hvormed han illustrerer, hvorfor livet er værd at leve.

Contenido

Med sin karakteristiske reklamestil placerer Mads Berg et reflekterende menneske på El Hierro, som er omringet af en natur, der definerer mennesket og gør det bevidst om livets midlertidighed.  Blikket rettes indad igennem enkelte farver, som samtidig er præget af skyer skygger. Det overrasker ikke, at hans værker er udstillet på Designmuseum Danmark. 

Contenido

Denne unge, talentfulde russiske illustrator bruger traditionel malerteknik med blæk, blyant og akvareller, samt inspiration fra César Manrique, Las Salinas og La Graciosa til at skabe et både diskret og smukt portræt af øen.  Lava i forskellige jordfarver, hårdfør flora i stærke farver og den blålige funklen, der opstår i mødet mellem himmel og hav.