Hvaler på De Kanariske Øer

Hvalture på De Kanariske Øer

De Kanariske Øers frodige havbunde med krystalklart vand og fordelagtige vandtemperaturer på gennemsnitligt 19º C om vinteren og 25º C om sommeren tiltrækker mange dyrearter. Øernes store fordel i forhold til andre steder er, at mange af disse havdyr bor der permanent. Disse kaldes residerende arter.

Contenido

Dette gør, at man på De Kanariske Øer kan finde næsten 30 forskellige arter, blandt andet blåhvaler og delfiner. Deres tilstedeværelse har gjort øerne til et af de vigtigste steder i Europa at observere dem i frihed. At kunne møde disse store pattedyr og betragte dem frie i deres naturlige habitat er en helt uforglemmelig oplevelse for hele familien.

Contenido

På De Kanariske Øer kan man se op til seks forskellige arter af disse havpattedyr, der betragtes som et af de mest intelligente dyr i verden. At se delfiner svømme i havet ved solopgang fra en båd eller måske endda fra et stad på kysten er blevet en hyppigt tilbagevendende begivenhed for øboerne. 

Contenido

Grindehvalen, som er en af de største delfinarter, finder man også på De Kanariske Øer, hvor den bor permanent. De er meget venligtsindede og lever altid i flok, hvor de kommunikerer og leger med hinanden. De er utroligt selskabelige, og det er ikke usædvanligt at se dem nærme sig skibe og både. 

Contenido

Kaskelothvalen, som kan blive op til 20 meter lang, er et af de største pattedyr i verden. Selvom man kan møde dem på De Kanariske Øer, ser man dem ikke ofte, fordi de plejer at befinde sig under havoverfladen. På deres jagt efter føde kan de dykke i op til 35 minutter og nå ned på 3 kilometers dybde.

Contenido

Finhvalerne er de mest forskelligartede og varierede af bardehvalerne sammen med pukkelhvalerne, som også findes på De Kanariske Øer, og de kan blive op til 16 meter lange. På grund af deres særlige form er de nemme at genkende. Ud over deres skæg har de en meget karakteristisk pukkel, som adskiller dem fra andre hvaler.

Contenido

Bådene, som tager folk med ud for at se delfiner og hvaler, er udstyret med mærket ”Barco Azul”. Det er et kvalitetsstempel, der bekræfter, at de overholder regler og lovgivning vedrørende bevaring af marinereservaterne og beskyttelse af dyrene i havet omkring De Kanariske Øer. 

Contenido

Hvis du ønsker at se og opleve hvaler i deres naturlige habitat, bør du altid følge vejledninger fra professionelle i branchen på De Kanariske Øer, fordi de som eksperter i dyrenes adfærd når som helst kan guide dig til dem igennem det krystalklare hav.