Stjernekigning på Llanos de Garañón

I lejr for at observere himlen over klippetoppene på Gran Canaria

Llanos de Garañón, der ligger i Tejeda, 44 km sydvest for hovedbyen på Gran Canaria, er et godt sted til at observere himlen. Denne naturlige platform i 1.700 meters højde er let at komme til ad landevej. Selv om udsigtspunktet har begrænset kapacitet, er der flere muligheder får at slå lejr i hytterne i nærheden. Pga. højden og vinden anbefales det at klæde sig varmt på.

På jagt efter de lysende stjerner på den nordlige halvkugle

Ved at kigge mod sydvest, især de første forårsnætter, vil man kunne se den største koncentration af lysende stjerner på den nordlige halvkugle. Det er Vintersekskanten, syv stjerner, der på dette tidspunkt af året, går hen over himlen for derefter at blive væk i vesthorisonten. Hvis man begynder med de to stjerner, der står højest på himlen, Castor og Pollux, kan man med uret se Capella, Aldebaran, Rigel, Sirius og Procyon i henholdsvis stjernebillederne Tvillingerne, Kusken, Tyren, Orion, Store Hund og Lille Hund.

Altitude
1.700 m
Protected sky
Område med høj klarhed
Information panels
Protected natural space
Localidad
Caserío Llanos de la Pez

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bæredygtighed
Sostenibilidad
- Efterlad aldrig affald eller cigaretskod i de naturlige omgivelser. Rester af mad giver grobund for gnavere og vilde katte, som kan være til fare for dyrelivet.
- Respektér dyrene, forstyr dem ikke, og fodr dem ikke. Hvis du ser et såret dyr, kan du anmelde det på nødnummeret 112. Pluk ikke blomster og planter.
- Saml ikke sten eller andre naturgenstande, og tag dem ikke med hjem. Du bør heller ikke ændre på naturens orden ved at lave de berømte ”tårne” af sten.
- Sluk bilens lygter, og brug ikke lommelygter. Herved bidrager du til at formindske lysforureningen på himlen.
- Hvis du besøger et astronomisk udsigtspunkt, bør du respektere og beskytte inventaret (informationspaneler, gelændre, siddepladser, belysning…).
- Forsøg at være stille eller tale lavmælt. Det gør oplevelsen bedre.
2
10
262
10045