Vulkanen San Antonio

Et vindue til universet på La Palmas sydside
Udsigtspunktet på vulkanen San Antonio ligger på den sydlige del af La Palma, i et område der er kendt som Cumbre Vieja, i Fuencaliente. Selv om dette udsigtspunkt om dagen byder på en helt enestående udsigt til krateret og til vulkanskråningerne, bliver det om natten et autentisk vindue til universet. Det astronomiske udsigtspunkt på vulkanen San Antonio ligger lidt syd for området med størst klarhed til stjernekigning.
Et udsigtspunkt, der er designet for at lære Solens bevægelse at kende
Udformningen og placeringen af dette udsigtspunkt gør det muligt at lære Solens bevægelse ved solnedgang at kende, hvilket sker med hjælp fra nogle sten, der markerer årstidernes skiften. Der findes også en stiafmærkning, der peger mod Polaris og en planisfære som hjælp til at placere stjernebillederne Storebjørn og Cassiopeia. Udsigtspunktet på vulkanen San Antonio ligger i en højde af 633 m over havet og har et besøgscenter.
Altitude
600 m
Protected sky
Område med høj klarhed
Information panels
Observatory
Parking
Protected natural space
Restauration
Localidad
Fuencaliente

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bæredygtighed
Sostenibilidad
- Efterlad aldrig affald eller cigaretskod i de naturlige omgivelser. Rester af mad giver grobund for gnavere og vilde katte, som kan være til fare for dyrelivet.
- Respektér dyrene, forstyr dem ikke, og fodr dem ikke. Hvis du ser et såret dyr, kan du anmelde det på nødnummeret 112. Pluk ikke blomster og planter.
- Saml ikke sten eller andre naturgenstande, og tag dem ikke med hjem. Du bør heller ikke ændre på naturens orden ved at lave de berømte ”tårne” af sten.
- Sluk bilens lygter, og brug ikke lommelygter. Herved bidrager du til at formindske lysforureningen på himlen.
- Hvis du besøger et astronomisk udsigtspunkt, bør du respektere og beskytte inventaret (informationspaneler, gelændre, siddepladser, belysning…).
- Forsøg at være stille eller tale lavmælt. Det gør oplevelsen bedre.
5
10
262
10045