Stjernekigning fra Mirador de Masca

På jagt efter stjerner op himlen over De Kanariske Øer

I det nordvestlige hjørne af øen Tenerife, på en klippetop i Santiago del Teide kommune, byder dette store udsigtspunkt på et fremragende område midt blandt slugter til at betragte himlen over De Kanariske Øer. Denne naturlige balkon med stejl adgang ad landevejen med ikke så meget parkeringsplads ligger i 1.000 meters højde. Eftersom der ikke er bebyggelse eller områder med faciliteter i nærheden, anbefales det at iføre sig passende tøj og sko samt medbringe mad og drikkevarer.

Tre zodiakale konstellationer set fra Tenerife

I dette vestlige hjørne af Tenerife kan man, når man kigger mod sydøst, fra midt i september og oktober lige efter solnedgang, se efterårets zodiakale konstellationer, nemlig Fisken, Vandmanden og Vædderen. Selv om formerne ikke er så tydelige som Pegasus i øst og Skytten i syd, er der nogle stjerneaftegninger, som gør det muligt at genkende dem. Under disse stjernebilleder lyser en stjerne helt alene, når man kigger mod horisonten. Den befinder sig blot 25 lysår borte. Det er Fomalhaut, den største stjerne i stjernebilledet Sydlige Fisk.

Altitude
600 m
Protected sky
Område med høj klarhed
Parking
Protected natural space
Restauration
Localidad
Masca

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bæredygtighed
Sostenibilidad
- Efterlad aldrig affald eller cigaretskod i de naturlige omgivelser. Rester af mad giver grobund for gnavere og vilde katte, som kan være til fare for dyrelivet.
- Respektér dyrene, forstyr dem ikke, og fodr dem ikke. Hvis du ser et såret dyr, kan du anmelde det på nødnummeret 112. Pluk ikke blomster og planter.
- Saml ikke sten eller andre naturgenstande, og tag dem ikke med hjem. Du bør heller ikke ændre på naturens orden ved at lave de berømte ”tårne” af sten.
- Sluk bilens lygter, og brug ikke lommelygter. Herved bidrager du til at formindske lysforureningen på himlen.
- Hvis du besøger et astronomisk udsigtspunkt, bør du respektere og beskytte inventaret (informationspaneler, gelændre, siddepladser, belysning…).
- Forsøg at være stille eller tale lavmælt. Det gør oplevelsen bedre.
1
10
262
10045