Stjernekigning i Las Cañadas del Teide

Turistmålet Starlight med mulighed for lokalisering af en lang række stjerner

Inde i Teide Nationalpark på Tenerife er Las Cañadas en helt usædvanlig naturlig platform, hvor man kan studere himlen nærmere. Næsten overalt på dette areal, der er kendt som turistmålet Starlight, kan man kigge stjerner og stjernebilleder, således som Instituto de Astrofísica de Canarias gør det helt professionelt. Stedet er let at komme til ad landevej. Den besøgende kan finde sit eget observationssted og placere sig ved et af udsigtspunkterne, der har flere parkeringsmuligheder. Når det gælder faciliteter og restauration, henvises der til Parador Nacional de Turismo og det nærliggende område El Portillo.

Naturlig balkon for at se stjernebilleder fra Tenerife

I denne højde på over 2.700 m over havets overflade byder de klare nætter uden måne på et storslået stjernesyn på et hvilket som helst tidspunkt af året. Hvis man kommer i august, kan det anbefales ikke at gå glip af meteorsværmen Perseiderne og først på natten kigge mod nordøst for at se den klare Vega, som er den største stjerne i stjernebilledet Lyren. Tæt herpå går Svanen (også kendt som Det Nordlige Kors) igennem Mælkevejen.

Altitude
2.400 m
Protected sky
Stjernekigger-reservat
Information panels
Observatory
Parking
Protected natural space
Public transport
Restauration
Telescopy
Localidad
La Orotova

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bæredygtighed
Sostenibilidad
- Efterlad aldrig affald eller cigaretskod i de naturlige omgivelser. Rester af mad giver grobund for gnavere og vilde katte, som kan være til fare for dyrelivet.
- Respektér dyrene, forstyr dem ikke, og fodr dem ikke. Hvis du ser et såret dyr, kan du anmelde det på nødnummeret 112. Pluk ikke blomster og planter.
- Saml ikke sten eller andre naturgenstande, og tag dem ikke med hjem. Du bør heller ikke ændre på naturens orden ved at lave de berømte ”tårne” af sten.
- Sluk bilens lygter, og brug ikke lommelygter. Herved bidrager du til at formindske lysforureningen på himlen.
- Hvis du besøger et astronomisk udsigtspunkt, bør du respektere og beskytte inventaret (informationspaneler, gelændre, siddepladser, belysning…).
- Forsøg at være stille eller tale lavmælt. Det gør oplevelsen bedre.
1
10
262
10045