Surf på venstrebølgen ved La Santa

De ideelle betingelser til at surfe hele året på Lanzarote

På nordvestkysten af Lanzarote, i fiskerbyen La Santa, finder man et sport, hvor man kan surfe hele året. Venstrebølgen ved La Santa, der er ikke egnet for begyndere, er en af mest eftertragtede bølger blandt lokale og udefrakommende surfere på grund af dens regelmæssighed og kvalitet. Den ligger i et kystområde med vulkansk klippeskær og kraftige bølger, og det er let at komme dertil fra landsbyen, og man kan efterlade bilen på parkeringspladsen over for spottet.

En bølge med tubes til erfarne surfere ved La Santa

Venstrebølgen ved La Santa er af ubestridelig kvalitet. En kort og eksplosiv bølge som bryder til begge sider. Surferne vil foretrække dens venstre fald, der er af lidt længere udstrækning end det højre, med perfekte og klare tubes, som dannes over bunden af vulkansk rev. Det er vanskeligt at gå ud i vandet, for man skal gå over lavningen ud for spidsen, med stor forsigtighed og altid med støvler på grund af havets styrke og skærene i bunden. Til trods for de regelmæssige betingelser, er det i månederne fra september til maj, med vind fra S-SV-SØ-Ø, dønninger fra N-NØ-NV-V og middeltidevand, at man sikrer sig de bedste bølger.

Localidad
La Santa

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bæredygtighed
Sostenibilidad
- Efterlad aldrig affald eller cigaretskod i de naturlige omgivelser. Rester af mad giver grobund for gnavere og vilde katte, som kan være til fare for dyrelivet.
- Smid ikke objekter eller affald i havet.
- Respektér dyrene, forstyr dem ikke, og fodr dem ikke. Hvis du ser et såret dyr, kan du anmelde det på nødnummeret 112. Pluk ikke blomster og planter.
- Saml ikke sten eller andre naturgenstande, og tag dem ikke med hjem. Du bør heller ikke ændre på naturens orden ved at lave de berømte ”tårne” af sten.
- Det er en god idé at anvende solcreme, der respekterer marinelivet.
3
259
13
262
10045