Stjernekigning fra udsigtspunktet El Mirador de El Palmar

Kigge efter himmellegemer mellem store slugter

I det nordvestlige hjørne af øen Tenerife i Buenavista del Norte kommune er udsigtspunktet El Palmar et fantastisk område til at kigge efter himmellegemer på himlen over De Kanariske Øer pga. den ringe lysforurening. Denne naturlige balkon med stejle adgangsforhold i bil ligger 600 m over havets overflade og har egen parkering. Da man befinder sig på landet, kan det anbefales at iføre sig passende tøj og sko samt medbringe tilstrækkelig med mad og drikkevarer til de timer, stjernekigningen varer.

Nyde den smukke himmel og kigge på Mælkevejen

I El Palmar kan man nyde den smukke himmel enten med det blotte blik eller med kikkert. Mælkevejen krydser firmamentet, og her kan man lokalisere flere stjernegrupper og koncentrationer af gasser og interstellart støv, hvor stjernerne fødes. Mere end fem tusind lysår fra Jorden finder man Rosette Nebula, der viser sig som en blå blomst. I den mytologi, der lægger navn til de fleste stjernebilleder, er Orion ledsaget af sine to hunde, Store Hund (Can Mayor) og Lille Hund (Can Menor). Det bedste tidspunkt på året for at se dem er ved årsskiftet. Man skal kigge mod sydøst først på natten.

Altitude
121 m
Protected sky
Område med høj klarhed
Information panels
Protected natural space
Localidad
Buenavista del Norte

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bæredygtighed
Sostenibilidad
- Efterlad aldrig affald eller cigaretskod i de naturlige omgivelser. Rester af mad giver grobund for gnavere og vilde katte, som kan være til fare for dyrelivet.
- Respektér dyrene, forstyr dem ikke, og fodr dem ikke. Hvis du ser et såret dyr, kan du anmelde det på nødnummeret 112. Pluk ikke blomster og planter.
- Saml ikke sten eller andre naturgenstande, og tag dem ikke med hjem. Du bør heller ikke ændre på naturens orden ved at lave de berømte ”tårne” af sten.
- Sluk bilens lygter, og brug ikke lommelygter. Herved bidrager du til at formindske lysforureningen på himlen.
- Hvis du besøger et astronomisk udsigtspunkt, bør du respektere og beskytte inventaret (informationspaneler, gelændre, siddepladser, belysning…).
- Forsøg at være stille eller tale lavmælt. Det gør oplevelsen bedre.
1
10
262
10045