Lanzarote

den anderledes ø

Lanzarote er synonym med vulkaner, lavamarker, klipper med umulige former, sortfarvet og rødlig jordbund, der står i kontrast til de typiske hvide huse, havets og himmelens blå farver. Landskabet på den østligste af De Kanariske Øer præges af golde bjerge med bløde konturer, smukke strande med hvidt og gyldent sand, frodige palmelunde ... og stilheden, som også er en del af det gådefulde landskab på Lanzarote.

Contenido

Øen, som også er biosfæreområde, huser livlige turistområder og små byer, hvor roen hersker. Der er en lykkelig sameksistens mellem store hoteller og bungalows i kystbebyggelserne, landejendommene og boutiquehotellerne i de charmerende landsbyer inde på øens midte. Et komplet førsteklasses tilbud, der giver garanti for de bedste ferier på ethvert tidspunkt af året, hvor det ekstraordinære klima kan nydes. Uovertrufne forhold, sammen med god infrastruktur og et højt serviceniveau, har gjort sit til, at amatører og professionelle inden for alle former for sport tager til øen for at træne.

Contenido

Udviklingen af Lanzarote er sket på en bæredygtig måde og i harmoni med naturen, især takket være det utrættelige arbejde fra multikunstneren César Manriques side, der ud over at påvirke landskabet med sit enorme talent, var i stand til at formidle sin kærlighed og respekt for naturen til sine landsmænd. Et sted, hvor turisme, kunst og natur går hånd i hånd.

 

00:00
Título
Lanzarote
Vídeo
Póster
Charco de Los Clicos, Lanzarote.
Charco de Los Clicos, Lanzarote.
Tipo
Ancho completo
Contenido

Udover de imponerende landskaber, som kan give påmindelser om planeten Mars' overflade, fascinerer Lanzarote også pga. den vulkanske jords frugter. Selvom det synes umuligt, baner livet sig vej gennem denne golde jord og muliggør produktionen af øens berømte vine med oprindelsesbetegnelse. En virkelig særegen ø.

 

 

Contenido

Udover at vandre i de vulkanske landskaber kan man på Lanzarote også få genopladet batterierne på øens vidunderlige strande, slappe af i solen på det hvide eller gyldne sand og tage en forfriskende dukkert i krystalklart turkisblåt vand. Mange af strandene er ideelle til familiens yngste medlemmer, da de er beskyttet mod bølger og strømme, og så er der også de naturlige bassiner, der er blevet dannet i kølvandet på lavatungerne, der er løbet ud i havet efter forskellige vulkanudbrud.

Der er strande til dem, der nyder bølgerne eller lange gåture langs kysten, til dem, der ønsker at være alene, og til dem, der omvendt foretrækker livlige strande og lystbådehavne med alle de fritidstilbud, restauranter og indkøbsmuligheder, der gør dagen perfekt.
 

Mange af strandene er ideelle til familiens yngste medlemmer, da de er beskyttet mod bølger og strømme.

Imagen
Parque Nacional del Timanfaya
Parque Nacional del Timanfaya
Contenido

De vulkanske landskaber på Lanzarote vækker unikke følelser. De er inspirerende, gådefulde, mystiske ... Man bliver sært forbundet til dem på en uforklarlig måde, og man fyldes med  energi. Hvordan kan det mon være? Er det fordi, man oplever naturens kræfter? Fordi man føres tilbage til rødderne? 

Det er spørgsmål, der besvares instinktivt, når man besøger Timanfaya Nationalpark, der er øens vigtigste eksempel på vulkansk aktivitet og et af de mest karakteristiske steder på De Kanariske Øer. Et goldt, imposant og vildt landskab, hvor den gravkammeragtige stilhed er fremherskende. Fuego-bjergene kan besøges på en guidet bustur, hvor man kan lade sig betage af en tæt horisont af vulkankegler, lavamarker og klipper med finurlige former ... Det er en samling, som naturen har valgt en særlig farvepalet til, hvor røde og orange toner blandes med okker, brun og sort.
 

Contenido

Meget tæt på indgangen til nationalparken ligger kameludlejningen, hvor man kan komme op på ryggen af dette specielle dyr og drage på tur gennem vulkanerne i et forunderligt landskab og mærke brisen mod huden og lyden af knasende lavastykker.

Hvad mere er, så kan man se tegn på vulkansk aktivitet snart sagt overalt på Lanzarote: ved kysten, på de opdyrkede marker og i byerne på øens midte. På trods af de ekstreme naturforhold har flere generationer af øboere dog formået at få mest muligt ud af et tilsyneladende ufrugtbart land. Ja, kun tilsyneladende – for øen rummer mange overraskelser under sin vulkanske kappe.
 

Contenido

På Lanzarote kan man også besøge en fascinerende underjordisk verden, der er skabt af udbruddene. Grotter og vulkanske tunneler, der kan besøges, fordi man gør det på en respektfuld og bæredygtig måde. Steder som Jameos del Agua, hvor den store kunstner César Manrique har haft en finger med i spillet, og Cueva de los Verdes er klare eksempler på dette. Her får man mulighed for at fravriste Jordens indre sine hemmeligheder. 

Contenido

Landskabet i La Geria er en af de store overraskelser på Lanzarote. Lanzarotes landmænd anvender et stort område dækket af små fragmenter af sort vulkansk sten, der blev spyet ud under Timanfaya-udbruddene, til at dyrke vindruer. Det vulkanske materiale bevarer fugten om natten, hvilket er afgørende på en ø med kun lidt nedbør. Det er en traditionel dyrkningsmetode, og markerne er afgrænset af de karakteristiske stenvægge for at beskytte vinstokkene mod vinden, hvilket skaber et helt unikt og spektakulært landskab.

De vine, der produceres med oprindelsesbetegnelse, er specielle og internationalt anerkendte. Det bedste af det hele er, at man kan prøvesmage dem på en af vingårdene, mens man nyder naturens skønhed.

 

Landskabet i La Geria er en af de store overraskelser på Lanzarote.

Contenido

Lanzarote var så heldig at have den store César Manrique, en alsidig multikunstner, der om nogen vidste, hvordan man skulle kombinere kunst og natur. Han var en stærk naturforkæmper og dybt forelsket i sin fødeø, og han greb kun ind i naturen for at sikre visse steder og sørge for, at man kunne beundre dem nu og i al fremtid. 

Han efterlod en stor del af sin kunstneriske arv på Lanzarote. Måske er den største eksponent Jameos del Agua, et af de mest besøgte turiststeder på øen, hvor Manrique udfoldede sit kunstneriske geni. Denne vulkanske tunnel, med sit berømte og spektakulære naturlige auditorium, huser en meget unik geologisk formation, en indre sø, der er dannet af indsivet havvand, og hvor der lever et lille hvidt og blindt krebsdyr, der ikke findes andre steder i verden.
 

 

 

Contenido

El Mirador del Río er en anden af hans kreationer. Dette naturlige udsigtspunkt på toppen af Famaras imponerende klipper er perfekt indlejret i naturen og byder på en spektakulær udsigt over Chinijo-skærgården, der består af øen La Graciosa og fire små holme. I det usædvanlige landskab i Timanfaya fandt han på mesterlig vis ud af at inkorporere restauranten El Diablo i en cylinderformet glaskonstruktion, der får de besøgende til at føle sig som en del af det vulkanske miljø.

 

Contenido

Perlerækken af denne uforlignelige kunstners arbejder omfatter også Kaktushaven,  San José-slottet og Landbrugsmuseet, som var hans hjem i Taro de Tahiche og nu er hovedkvarter for fonden, opført oven på en størknet lavastrøm. Gå heller ikke glip af et besøg i César Manriques husmuseum i Haría, der er et gammelt bondehus midt inde i en palmelund, som han renoverede og gjorde til sin bolig og atelier frem til sin død i 1992 i en trafikulykke.

 

Contenido

Øen har formået at skabe sig en niche i europæiske eliteidrætsudøveres træningsplaner, særligt i vintermånederne, hvor kulden på kontinentet gør det umuligt for dem at dyrke deres sport udendørs.

Løb, cykling, golf, alle former for vandsport ... Der er ingen disciplin, der ikke kan dyrkes på Lanzarote takket være det ekstraordinære klima, der hersker året rundt, øens fantastiske omgivelser og en bred vifte af førsteklasses indkvartering, faciliteter og serviceydelser, der kan tilfredsstille de mest kræsne krav. Et bevis på dette er afholdelsen af store sportskonkurrencer på øen såsom Ironman, der er en af de hårdeste triathlonbegivenheder i verden.

Det er en genial idé at kombinere ferier og idræt. Og hvis Lanzarote er den valgte destination, er der garanti for succes.
 

 

 

 

Contenido

Eftersom øen er anderledes, må man også forvente det samme af dens byer. Rækken af vulkanudbrud, der har kreeret det nuværende landskab, har også været afgørende for bosættelserne, hvor dagliglivet har udspillet sig mellem vulkaner og lava. Det har ikke været let, men resultatet er uforligneligt, både for lokalbefolkningen og for dem, der besøger dette usædvanlige ørige.

Faktisk er der i det omfattende område, som indgår i den vulkanske naturpark, kun én bebyggelse, nemlig den maleriske fiskerlandsby El Golfo, hvor du kan nyde den lækreste friskfangede fisk. Yaiza, der var den første europæiske enklave på De Kanariske Øer ligger i udkanten af det område vulkanudbrudene i Timanfaya har begravet. Denne charmerende by skiller sig frem for alt ud pga. sin sirlige traditionelle arkitektur.

 

 

Yaiza, der var den første europæiske enklave på De Kanariske Øer ligger i udkanten af det område vulkanudbrudene i Timanfaya har begravet.

Contenido

En anden by, der også bør medtages, er Teguise, en nobel og statelig by, der stadig emmer af fortidens storhed i sine brostensbelagte gader i den hyggelige gamle bydel. Det berømte loppemarked afholdes også her og tiltrækker tusindvis af lokale besøgende og turister hver søndag. Haría er øens grønneste område, faktisk er det også kendt som "dalen med de tusind palmer", og her vrimler det med de typiske hvide huse.

 

Contenido

Vinene af sorten Malvasía Volcánica, der ikke dyrkes andre steder – en kvalitetsvin takket være dens balance, smag og duft.

Imagen
Vino Malvasia
Vino Malvasia
Título

Besøg den officielle hjemmeside Turisme på Lanzarotefor at få mere at vide.