Disse ting må du ikke gå glip af på La Graciosa

Steder, man bør besøge på La Graciosa for at nyde de Kanariske Øer fuldt ud

Selv om La Graciosa er den mindste af alle de beboede øer i det kanariske øhav, er der mange steder, der er værd at besøge. Charmerende strande og bugter, der overrasker besøgende med deres varierede og rige natur. Idylliske omgivelser, som ofte danner rammen om bryllupper, mans man nyder de mest romantiske solnedgange.

Contenido

Caleta de Sebo er den største af de to beboede områder på øen, en charmerende fiskerby med hvidkalkede huse og uasfalterede gader, hvor der kun findes meget få motorkøretøjer. Caleta de Sebo er det eneste sted på øen, hvor man kan finde tjenester som supermarked, lægepraksis, cykeludlejning og restauranter lige ned til strandkanten, hvis specialitet naturligvis er friskfanget fisk. En fryd for ganen og også for andre sanser, for mens man nyder et fremragende måltid, kan man betragte den spektakulære panoramaudsigt over Riscos de Famara på Lanzarote.

Contenido

Nærmest lige på dørtrinnet og i kort afstand fra den lille kaj, hvor bådene, der forbinder øen med den nordvestlige del af Lanzarote, lægger til, ligger stranden La Laja. Det er en hyggelig strand med lyst sand og roligt vand, som er perfekt hvis man rejser med børn, og hvor man også kan møde de lokale fiskere, mens de reparerer deres net. 

Contenido

La Graciosa er et paradis for dem, der elsker sol og hav. Det er svært at beslutte sig for en enkelt strand til dagens besøg, men nogle af dem er et must. Tæt på Caleta de Sebo, ca. 15 minutters gang mod syd, ligger stranden El Salado, som sammen med La Francesa og La Cocina, der ligger længere væk, udgør en trio af vidunderlige strande med hvidt sand og turkisblåt, krystalklart vand. Ved højvande forvandles La Francesa til en slags lagune, der er ideel til snorkling og til at betragte de mange forskellige fisk, der lever her.

Contenido

La Cocina, også kendt som stranden ved Montaña Amarilla, kan kun nås til fods på en halvanden times gåtur fra Caleta de Sebo eller på cykel, som man må stige ned fra et par meter før man når La Francesa. Stranden er hele turen værd. Det er en lille uberørt bugt, beskyttet mod havstrømmene og beliggende ved foden af den emblematiske vulkan Montaña Amarilla, som kan bruges som referencepunkt under hele ruten. Stranden er ofte mennesketom. Kontrasten mellem de gule vulkanske farver på bjergskråningerne og havets turkisblå og grønne farver er betagende. 

Contenido

I den nordlige del af øen er havet mere utæmmet, og man skal være mere forsigtig, når man bader, men det er et område af kysten, som man ikke må gå glip af på La Graciosa. Stranden hedder Las Conchas, en imponerende hvid sandstrand ved foden af Montaña Bermeja, hvorfra man kan se de ubeboede småøer Montaña Clara og Alegranza. De røde, okkerfarvede og sorte farver i den vulkanske jord, den blå himmel, havets smaragdgrønne farve, det hvide sand og bølgernes skum ... Naturen har samlet alle sine farver her. 

Contenido

Pedro Barba er det andet beboede område på øen, men ingen bor her permanent, da de fleste af de omkring 20 huse kun bebos i sommersæsonen. Pedro Barba ligger ca. seks kilometer fra Caleta de Sebo og kan nås på cykel eller ved at gå en tur ad stierne, der løber langs kysten og parallelt med de imponerende Riscos de Famara på naboøen Lanzarote. Efter en spadseretur og et kig på de smukke huse og de velplejede haver, inviterer den lille strand ved siden af gruppen af huse til en afslappende dukkert.
 

Contenido

I nærheden af Las Conchas og på et sted domineret af hvidt sand og sorte vulkanske klipper findes dette naturmonument, hvor havets konstante bølgeslag har været med til at forme fire spektakulære basaltbuer. Det er et skue, som er et fotografi værd, skønt man bør undgå at komme for tæt på havet for at tage billedet.