El Carrizal de Tejeda

Bjerglandsby med tradition for kunsthåndværk på Gran Canaria
Denne bjerglandsby midt i bjergene på Gran Canaria har fået sit navn fra de mange kæmperør eller tagrør (carrizos på spansk). El Carrizal var i sin tid kendt for kunsthåndværk i kæmperør, som man anvendte til at lave tage og hytter. I dag anvender man bladene til at lave kurve og koste. Denne lille bjerglandsby er omgivet af det smukke geologiske landskab ved Tejeda-dalstrøget og er meget charmerende med sine hvidkalkede huse med tegltag, der næsten hænger ud over de stejle klipper.
Et drømmelandskab i Tejeda
Det anbefales at køre til El Carrizal de Tejeda fra landevejen med dæmningerne, hvor man kan se en fantastisk udsigt. Når man ankommer til landsbyen, er det et must at besøge San José-kapellet med de gamle billeder. Denne bjerglandsby er stoppested for mange vandrere, der er på vej til de geologiske områder i Tejeda. På baren kan man nyde en forfriskning, mens man venter på en smuk solnedgang: mens skumringen falder på mellem de stejle skrænter, kan man se naboøen Tenerife i horisonten.
Localidad
Tejeda

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bæredygtighed
Sostenibilidad
- Efterlad aldrig affald eller cigaretskod i de naturlige omgivelser. Rester af mad giver grobund for gnavere og vilde katte, som kan være til fare for dyrelivet.
- Smid ikke objekter eller affald i havet.
- Respektér dyrene, forstyr dem ikke, og fodr dem ikke. Hvis du ser et såret dyr, kan du anmelde det på nødnummeret 112. Pluk ikke blomster og planter.
- Saml ikke sten eller andre naturgenstande, og tag dem ikke med hjem. Du bør heller ikke ændre på naturens orden ved at lave de berømte ”tårne” af sten.
- Respektér og beskyt stedets historiske og kulturelle arv, samt det forskellige offentlige inventar (informationspaneler, gelændre, siddepladser, belysning…).
2
9
262
10045