Kanarisk gastronomi

Det kanariske køkken er et blandingskøkken, karakteriseret af en sammensmeltning af elementer og udprægede smagskontraster, der kan tilskrives de mange produkter og ingredienser af høj kvalitet. Efter at have tilbragt en lang dag på stranden, udforsket øernes natur eller slentret en tur gennem de hyggelige byer, er der ikke noget bedre end at nyde bordets glæder og kaste sig over den lokale gastronomi. For De Kanariske Øers indbyggere er maden en del af deres identitet og af stor betydning for kulturen og dagligdagen, hvorfor det er nemt at finde gode spisesteder.

00:00
Título
And the food is great
Vídeo
Póster
Además se come bien
Además se come bien
Tipo
Ancho completo
Contenido

Smage med oprindelsesbetegnelse 

Øernes vulkanske oprindelse, deres milde temperaturer og den omhyggelige håndværksmæssige fremstilling betyder, at mange af stjerneprodukterne i den lokale gastronomi er forsynet med beskyttet oprindelsesbetegnelse. Blandt dem skiller de fremragende vulkanske vine og oste såsom majorero fra Fuerteventura, palmero eller Flor de Guía fremstillet på Gran Canaria sig ud. Alle har de fremragende smage og er anerkendte over hele verden. 

De fine klimaforhold på De Kanariske Øer er perfekte til dyrkning af frugt og grøntsager, som er hovedingrediensen i de fleste lokale retter og også beskyttet af oprindelsesbetegnelser. Et klart eksempel er de gamle kanariske kartoflersorter, blandt hvilke den højt besungne sorte kartoffel skiller sig ud. Derudover tillader det milde kanariske klima dyrkning af mange eksotiske frugter, såsom papaya, mango, ananas, avocado og selvfølgelig den populære kanariske banan. Det er den eneste type banan, der er godkendt i Europa med beskyttet geografisk betegnelse.
 

Imagen
Bienmesabe
Bienmesabe
Contenido

Lokale opskrifter

De kulturer, der har sat deres præg på øerne, er meget forskellige. Det har resulteret i store smage og kontraster, der kan spores i de fleste typiske retter, såsom de appetitlige rynkede kartofler med den krydrede dressing, mojo picón. Et andet af stjerneprodukterne på De Kanariske Øer, der også findes i mange opskrifter, er gofio. Det er et produkt, der er fremstillet af ristede kornprodukter, såsom majs og hvede, og det stammer helt tilbage fra de første bosættere på øerne.

I det kanariske køkken dominerer brugen af lokale grøntsager som i retterne brøndkarsegryde, ananas med kartofler og spareribs eller fyldte "bubangos", der er en lokal variant af zucchini. Et andet topprodukt i de lokale opskrifter er fisk. Særligt retter med lokale arter som vieja (europæisk papegøjefisk), der har en delikat smag, eller cherne (atlantisk vragfisk), grouper og hestemakrel. Der er også en bred vifte af typiske desserter og søde sager, som er svært uimodståelige for dem, der har en sød tand. Lækre "bienmesabe" og "príncipe alberto", fra La Palma, ristet mælk fra La Gomera, "quesillo", "frangollo" og "quesadillas" fra El Hierro.
 

Contenido

Restauranter og guachinches

På De Kanariske Øer er der en lang række steder, hvor du kan nyde de bedste retter fra den lokale gastronomi. Alt fra strandbarer, hvor man kan smage alt godt fra havet, til restauranter med Michelin-stjerner, hvor man kan udforske nye og sofistikerede smagssammensætninger. 

Og man må naturligvis heller ikke glemme de små steder med en særlig charme, hvor man kan nyde det mest traditionelle køkken – de såkaldte guachinches, der er små improviserede restauranter på udendørs terrasser og i garager. De ses typisk på Tenerife, hvor man kan spise hjemmelavede retter ledsaget af lokal vin i et hyggeligt og familiært miljø. Det er steder, hvor man kan sidde til bords og føle sig som en af de lokale, mens man nyder en god kanarisk gryderet, ristet gedekid, kanin i salmorejo-sauce eller kikærtegryde.
 

Título

Steder, hvor du kan smage på De Kanariske Øer

Imagen
Banner restaurantes en las Islas Canarias.
Banner restaurantes en las Islas Canarias.
Contenido

Vine

Rød, hvid, rosé. Fyldig, frugtagtig eller meget aromatisk ... At tale om vin på De Kanariske Øer er at tale om rødder og kærlighed til hjemlandet. Øernes vinproduktion er ikke kun varieret, men af enormt god kvalitet, hvilket  afspejles i de 10 oprindelsesbetegnelser, som øgruppen kan bryste sig af – hele fem af dem på øen Tenerife ‒ og i de mange priser, de henter hjem hvert år. 

Blandt øernes vine skiller vulkanske vine sig ud. Fremstillingen er kompleks, og vinene bliver mere og mere værdsatte af vinkendere overalt i verden for deres syrlige og frugtagtige smag. Særligt skal fremhæves vinene fra La Geria på Lanzarote, som er et helt unikt dyrkningsområde, hvor vinstokkene vokser beskyttet af picón-kegler (lavasten), hvilket giver dem en behagelig og umiskendelig palet af nuancer.

Imagen
La Geria
La Geria