Øhav

Din dagligdad på De Kanariske Øer

Descripción Archipiélago

En europæisk region

De Kanariske Øer er en spansk øgruppe med 7 øer beliggende i Atlanterhavet, 1739 km. sydvest for hovedstaden. De tilhører den tropiske makaronesiske región og har et mildt klima hele året. Landskabet er resultatet af hundredvis af vulkanudbrud i løbet af millioner af år, og det gør øgruppens orografi til én af de mest særprægede i hele Europa.

I sin egenskab af selvstyrende spansk región følger den EUs regler om fri bevægelighed for personer og har Euroen som møntfod. På øerne nyder EU-borgere de samme rettigheder og privilegier, som Maatricht-traktatens aftale om europæisk statsborgerskab fra 1992 giver dem.

Titular precios / propinas
Priser og drikkepenge
Descripción precios / propinas

Levestandarden på De Kanariske Øer er meget ligesom i de andre spanske regioner, og gennemsnitspriserne ligger normalt på et overkommeligt niveau.

For de fleste tjenesteydelser er det frivilligt at give drikkepenge. Der findes ikke nogen bestemt procentsats eller beløb.

Subtitular precios / propinas
Cirkapriser
Tarifas
Middag
Mellem15 og 35 € pr. person
Morgenmad
Mellem 5 og 8 € pr. person
Øl
Mellem 1,5 og 3 €
Drink
Mellem 6 og 12 €
Taxi fra lufthavnen
Omkring 30 €
Billeje
Fra 20 € om dagen
Billet til bybus
Ikke over 1,5 €
Título Idioma
Sprog
Descripción Idioma

Det officielle sprog er spansk, omend det i de vigtigste turistområder er nemt at finde folk, der taler engelsk, tysk og andre sprog.

Título Hora Local
Lokal Tid
Descripción Hora Local

At komme til De Kanariske Øer fra ethvert europæisk land medfører ikke nogen stor tidsforskel, fordi øerne på grund af sin geografiske beliggenhed deler tidszone (UTC) med lande som Storbritannien og Irland, og kun har en time mindre i forhold til resten af Spanien og lande som Frankrig, Tyskland, Polen eller Danmark (UTC +1).

Título Tecnología y Comunación
Teknologi og kommunikation
Descripción Tecnología y Comunación

De fleste bygninger har elinstallationer med stikkontakter til 220 volt og stikpropper (CEE 7/4). Alle øerne har desuden mobildækning og WIFI installationer, og det er derfor almindeligt, at mange hoteller yder denne service gratis.

Título Sistema Sanitario
Sundhedssystem
Descripción Sistema Sanitario

Som EU-region har De Kanariske Øer et sundhedssystem med lægehjælp efter europæisk standard, og derfor har alle EU-residenter ret til gratis lægehjælp i det offentlige kanariske system.

På alle øerne er der lægecentre og offentlige hospitaler med skadestuer, der har åbent hele døgnet, foruden en lang række apoteker, som enten holder åbent 24 timer eller har vagtturnusser for at betjene folk, der er kommet i nød.