Tenerife

Vækker følelser

Tenerife er øen med de tusind oplevelser. Du kan realisere tusind planer på ethvert tidspunkt af året takket være det gode klima og den brede vifte af aktiviteter, der tilbydes på den største af De Kanariske Øer.

Contenido

Nyd en dag på stranden, gå på vandretur langs en af stierne i de frodige skove, udforsk imponerende vulkaner og betagende landskaber, som synes at være af en anden verden, samt imponerende kløfter og klipper. Betragt en uendelig stjernehimmel i godt selskab, eller realiser drømmen om at se hvaler og delfiner svømme frit i naturen ... WOW!

Contenido

Tenerife har også velbevarede gamle bydele med stor arkitektonisk værdi, hvor man kan slentre rundt i ro og mag, besøge museer og opleve charmerende landsbyer fulde af traditioner, hvor man kan mingle med lokalbefolkningen og få sig en hyggesnak.

Contenido

Men måske har du lyst til at dyrke lidt sport? Det er ikke noget problem! Her er det muligt at dyrke alle former for sport, særligt sportsgrene, der er relateret til havet og golf, da øen har flere baner at vælge imellem. Og hvis du leder efter noget mere intenst, er der ikke noget, der overgår morskaben i de moderne attraktioner i forlystelsesparkerne – et paradis for børn, der vil få uforglemmelige minder fra deres familieferie. Kort sagt kan I lave noget nyt hver dag og sige farvel til alle former for kedsomhed! 


Contenido

Men Tenerife er også perfekt til afslapning og stedet, hvor man slipper væk fra stress og jag. Som et velkonsolideret turistmål har øen ekstraordinært gode bud på indkvartering – lige fra de mest eksklusive hoteller til de mere beskedne overnatningssteder – hvor man kan slappe af omgivet af alle bekvemmeligheder og services.

00:00
Título
Tenerife
Vídeo
Póster
SC La Laguna
SC La Laguna
Tipo
Ancho completo
Contenido

En fantastisk dag på stranden

De livlige strande med fint, lyst sand og roligt vand findes ved de største turistområder på den sydlige del af Tenerife. Men der er også de mere stille steder langs kysten langt fra byerne. Her finder man strande med mørkt vulkansk sand eller vidunderlige naturlige pools afskærmet fra havets bølger.

Uanset hvad finder man nemt et perfekt sted til at nyde en fantastisk dag på stranden. Det bedste er at gå på opdagelse og lade sig betage.
 

Contenido

Havsejlads med delfiner og hvaler

At observere de forskellige hvalarter, der svømmer frit i farvandet sydvest for Tenerife som et af de få steder i verden, hvor de kan ses så tæt på kysten, er en oplevelse, der er vanskelig at glemme.

Ud over grindehvaler og delfiner, der lever her hele året, besøges dette udsøgte område også af blåhvaler og spækhuggere. Det er et veritabelt fristed for de store havpattedyr, der her har de ideelle betingelser for at fouragere og formere sig. 

 

Det er et veritabelt fristed for de store havpattedyr.

Contenido

Dette værdifulde økosystems sårbarhed forpligter til dets bevarelse. Så meget at aktiviteten er reguleret, så kun autoriserede både må operere i området under streng overholdelse af de regler, der garanterer et uforstyrret liv for disse fantastiske dyr og deres levesteder.

Imagen
Vista general del Teide
Vista general del Teide
Contenido

Bestig den højeste top i Spanien

Hvis der er noget, Tenerife kan prale af, er det øens usædvanlige natur. Men særligt ét område skiller sig ud, nemlig Teide Nationalpark, der er den mest besøgte nationalpark i Europa. Udover at rumme det imponerende vulkanske bjerg El Teide, Spaniens højeste punkt og en del af UNESCOs Verdensarvsliste, kan man her opleve et af verdens mest fascinerende landskaber.

Her findes en af klodens mest spektakulære vulkaner. Man kan slet ikke forestille sig det landskab, der breder sig ud for øjnene af en, når man står på toppen i 3.715 meters højde og kigger ud over krateret, de hundredvis af kegler, størknede lavastrømme, dæmninger, klipper osv. Ikke at forglemme de mange plante- og dyrearter, der findes i området. Mange af dem er endemiske arter på øen, og nogle af dem findes endda kun i nationalparken.

Er man i god fysisk form og har omkring seks timer til sin rådighed, kan man gå op til toppen ad den anlagte sti, men der er også mulighed for at bruge svævebanen og komme til tops på få minutter. 
 

Contenido

En tur i utrolige naturområder

For de fleste af dem, der kender øen, er Teide Nationalpark Tenerifes absolutte naturperle. Men ikke den eneste. Omkring det vulkanske landskab finder man en anden naturskat, Corona Skovnaturpark, en frodig kanarisk fyrreskov, der strækker sig i al sin storhed gennem kløfter og dale. Et veritabelt farveshow, der veksler mellem fyrretræernes intense grønne farve, havets og himmelens blå nuancer og den store vulkans mørke toner.

Contenido

Og der er mere endnu. Som f.eks. Macizo de Anaga, et af de syv biosfærereservater på De Kanariske Øer og en sidste bastion for flere arter af laurbærtræ, der er uddøde de fleste andre steder på kloden. Her finder man naturarv og kulturarv i perfekt harmonisk sameksisten. Der er også parken Teno Rural med det krævende terræn, de imponerende klipper, dale og skovområder, hvis isolerede beliggenhed har vist sig som en fordel, eftersom værdifulde levesteder for truede arter dermed er blevet beskyttet og i dag fremstår næsten intakte. Naturlige omgivelser, der også byder på charmerende husmandssteder med agerbrug og husdyr.

Contenido

En gåtur gennem velbevarede historiske bymidter

På Tenerife kan man også få historien ind under huden flere steder. En klassiker er San Cristóbal de La Laguna, et unikt eksempel på en koloniby uden bymur, der tjente som inspiration for andre kolonibyer i Amerika. Dette sammen med det faktum, at byplanen fra 1400-tallet praktisk talt er uændret, har gjort den værdig til at komme med på Verdensarvslisten.

Contenido

La Orotava er også et vigtigt historisk-kunstnerisk centrum, og det samme gør sig gældende for Puerto de la Cruz, som også har en interessant botanisk have.

Contenido

Den verdslige og religiøse arkitektur i Icod de los Vinos er også et besøg værd. Gå heller ikke glip af byens enorme gamle dragetræ, som kun er naturligt forekommende i Makaronesien. Eller kystbyen Garachico, hvor man stadig kan se sporene efter det voldsomme vulkanudbrud, som byen blev udsat for i 1706. Og så er der naturligvis øens hovedstad, Santa Cruz de Tenerife, hvor det travle liv i en moderne by kombineres med et historisk centrum, afgrænset af en trekant af gader og pladser, hvor byens mest karakteristiske bygningsværker ligger. En af dem er El Antiguo Hospital Civil, der er et eksempel på neoklassisk arkitektur, og som huser et af de mest interessante museer på øen, det naturhistoriske og arkæologiske museum MUNA.

Contenido

Læg en sjov plan for hver dag

Med en endeløs liste over muligheder på øen med 100 procent liv er det umuligt at kede sig. Der er forlystelsesparker, herunder to der betragtes som de bedste i verden inden for deres respektive kategorier: Siam Park-vandlandet og den zoologiske have Loro Parque. 

Forestal Park er en genial mulighed for dem, der vil på eventyr i naturen, for her får man mulighed for at boltre sig blandt tårnhøje træer. Botaniske haver, etnografiske parker og forlystelsesparker, gokartbaner for fartdjævle, indkøbscentre ... Tenerife kan tilfredsstille alle behov for fritidsforlystelser og sjov.

Tenerife kan tilfredsstille alle behov for fritidsforlystelser og sjov.

Imagen
Roque Cinchado, El Teide
Roque Cinchado, El Teide
Contenido

Fortabelse i stjernevrimlen

Tenerifes bjergtoppe er et af de tre Starlight Reserves på De Kanariske Øer, som er en betegnelse, der giver en idé om hvor storslåede forhold de højeste områder på øen byder på, hvis man er til stjernekiggeri.

Contenido

Teide Nationalpark er et af disse skønne steder, hvor den uendelige nattehimmel, flankeret af de imposante silhuetter af det vulkanske landskab, byder på stjernevrimmel, månekratere – og et par overraskende elementer! Det er ikke tilfældigt, at et af de astronomiske observatorier på De Kanariske Øer er placeret her. Det er et forskningscenter, der også kan besøges ved forudgående aftale på en guidet rundvisning.

Contenido

Nyd gastronomien

Det er en af de fornøjelser, man kan opleve på Tenerife. Øen byder på et uendeligt antal spisesteder, fra de berømte "guachinches", der er beskedne restauranter frekventeret af lokalbefolkningen, hvor man serverer typiske kanariske retter, til de mest luksuriøse restauranter, hvoraf nogle har Michelin-stjerner.

Tradition og avantgarde, basale retter og retter på et næsten kunstnerisk niveau, lokale råvarer og produkter fra andre dele af verden – der er en kæmpestor variation. Blandt de lokale produkter kan fremhæves kød, frisk fisk og sorte kartofler, der er en udsøgt og højt besungen kartoffelsort blandt dygtige madkunstnere. Den kanariske mojo-dressing, gofio, oste, vine, frugter og en lang liste af desserter og søde sager til at sætte prikken over i'et på et lækkert måltid er nogle af øens kulinariske højdepunkter. 
 

Tradition og avantgarde, basale retter og retter på et næsten kunstnerisk niveau, lokale råvarer og produkter fra andre dele af verden – der er en kæmpestor variation.

Contenido

Opnå det perfekte sving

Blandt de forskellige udendørs sportsgrene, der kan dyrkes på øen året rundt, skiller golf sig ud. Tenerife har flere baner designet af de bedste fagfolk i verden samt komplette faciliteter, hvor spillere på ethvert niveau kan finde alt, hvad de har brug for.

Contenido

Men golfentusiaster bliver ikke kun tiltrukket af at have baner og faciliteter i verdensklasse til deres rådighed, men også fordi det er et vaskeægte privilegium at forbedre sit sving med udsigt til den majestætiske Teide-vulkan eller Atlanterhavets intense blå farve. Ren og skær fornøjelse. 

Contenido

Forlad ikke øen uden at prøve ...

En guachinche, som er et autentisk traditionelt spisested med lokal mad på Tenerife, hvor du kan nyde populære retter og lokale vine.

Imagen
Guachinche
Guachinche
Título

Besøg den officielle hjemmeside Turisme på Tenerife for at få mere at vide