Det bedste klima i verden

Klimaet på De Kanariske Øer anses som det bedste klima i verden på grund at de milde og behagelige temperaturer året rundt. Hertil skal lægges, at det kun sjældent regner, og at øerne er det område i Europa med flest timer med sollys om dagen. Alle disse faktorer gør øerne til at virkelig privilegeret sted, hvor man kan nyde det ”evige forår” og gå rundt i T-shirt hele året rundt.

Contenido

Thomas Whitmore, direktør for klimastudier på Suracuse University (USA) foretog i 1996 en undersøgelse kaldet Pleasant Weather Ratings, ifølge hvilken De Kanariske Øer har verdens bedste klima. Undersøgelsen blev offentliggjort af Consumer Travel Publications og var baseret på sammenligninger af meteorologiske statistikker (dage med nedbør og luft- og vandtemperaturer) fra mere end 600 steder i verden. 

Contenido

Der er garanti for godt vejr hele året rundt på De Kanariske Øer. Øernes privilegerede, næsten tropiske beliggenhed, højtrykket over Azorerne, havets nærhed og de nordøstlige passatvinde, samt øernes gennemsnitstemperatur på omkring 22ºC, gør dem til det perfekte feriested. Ferie uden kulde og ekstrem varme. 
Selvom øerne befinder sig midt i Atlanterhavet, gør Golfstrømmen, at den gennemsnitlige vandtemperatur svinger mellem 18ºC i februar og 25ºC i august. Det er den perfekte temperatur til en svømmetur alle årets dage. 

Contenido

Den sparsomme regn og de mange timers lys på De Kanariske Øer får os til at føle os fulde af energi, takket være den ekstra dosis D-vitamin, som vi får igennem huden. Dette har en positiv effekt på vores organisme med vigtige fordele som mindre stress og bedre søvn, samt en generel forbedring af vores mentale sundhed. Og fremfor alt hjælper det på humøret.

Contenido

De termiske forhold skabt af passatvindene omkring øerne forhindrer skydannelse, og der er derfor næsten ingen nedbør om sommeren. Om vinteren regner det gennemsnitligt kun tre dage om måneden. 

Contenido

Det gode klima gør det muligt at nyde mange typer friluftsaktiviteter: sport, udendørs hygge, kultur… Udvalget af strande og naturområder er utroligt varieret og giver mange valgmuligheder: strandtur eller vandretur i bjergene, eller gåture ved kysten og i de smukke, gamle gader i byer og landsbyer.