Naturmonumentet Las Playas

Overraskende landskab i den sydøstlige del af El Hierro
Naturmonumentet Las Playas beskytter et af de mest overraskende landskaber på øen El Hierro: det enorme aftryk efter at en række jordskred på sydøstkysten, som fik en del af den yngste af De Kanariske Øer til at styrte sammen. Følgerne heraf blev et kæmpemæssigt amfiteater med en længde på ni kilometer og over tusind meter højt, som vender ud mod havet og fascinerer turisten som en hemmeligt krog fuld af stilhed. Dens placering langt fra byer og landsbyer gør den til et meget velegnet mål for en rolig ferie.
Udsigt fra Bonanza-klippen og statsligt turisthotel
Udsigten fra denne enorme, halvcirkelformede dal er intet mindre end fantastisk både fra udsigtspunkterne ved Las Playas og Isora, der begge ligger på de højeste steder, men også fra Callaos-strandene, som har givet navn til området. Lige ud for denne dal skyder den berømte Bonanza-klippe op af havet, der er en vulkansk frembringelse med meget livagtige former, som er blevet det naturlige symbol på øen. Og kun et stenkast fra havet finder man et af den spanske stats luksushoteller, el Parador Nacional de El Hierro. Denne rolige dal ligger kun 10 minutter i bil fra øens vigtigste havn, La Estaca.
Højde
285 m
Flora interest
Trekking routes
Wildlife interest
Localidad
Valverde

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bæredygtighed
Sostenibilidad
- Efterlad aldrig affald eller cigaretskod i de naturlige omgivelser. Rester af mad giver grobund for gnavere og vilde katte, som kan være til fare for dyrelivet.
- Respektér dyrene, forstyr dem ikke, og fodr dem ikke. Hvis du ser et såret dyr, kan du anmelde det på nødnummeret 112. Pluk ikke blomster og planter.
- Saml ikke sten eller andre naturgenstande, og tag dem ikke med hjem. Du bør heller ikke ændre på naturens orden ved at lave de berømte ”tårne” af sten.
- Betræd ikke områder, hvor det ikke er tilladt, og respektér stiernes afmærkning. At bevæge sig uden for stierne skader omgivelserne og kan desuden være farligt for dig og dem, du følges med.
- Tænd ikke ild uden for de tilladte områder, og vær i særdeleshed forsigtig med det i sommermånederne.
- Forstyr ikke de naturlige omgivelsers ro med overdreven larm (høj musik, råb...).
7
10
262
10045