Naturmonumentet Teneguía-vulkanerne

Det seneste vulkanudbrud på landjorden på De Kanariske Øer

I 1971 var vulkanen Teneguía forsidestof over hele verden, da den åbnede sig og spyede tusindvis af kubikmeter rødglødende stenmasse ud over øen. Det seneste vulkanudbrud på landjorden kom til at dække en stor del af den sydligste del af La Palma med lava og vulkanske sten, og skabte således en ny turistattraktion. For at kunne bevare den uberørte lava fra vulkanen Teneguía og fra vulkanen San Antonio, der var aktiv i det 18. århundrede, er området udnævnt som naturmonument.

Tur til vulkanen Teneguía på La Palma

Besøgscentret ved vulkanen San Antonio ligger 10 minutter i bil fra byen Los Canarios, og fortæller den spændende historie om stedets vulkan. Der fra udgår ture på dromedarryg og flere spændende stier. En af dem går op ad vulkanen San Antonio og giver udsigt til de store vinmarker i Fuencaliente og til den snoede sti, som går helt op til toppen af Teneguía, hvor man kan mærke varmen fra vulkanen. Omme på den anden side går stien GR-131 ud til saltsøerne ved Fuencaliente.

Højde
516 m
Flora interest
Catering
Parking
Trekking routes
Public transport
Wildlife interest
Localidad
Fuencaliente

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bæredygtighed
Sostenibilidad
- Efterlad aldrig affald eller cigaretskod i de naturlige omgivelser. Rester af mad giver grobund for gnavere og vilde katte, som kan være til fare for dyrelivet.
- Respektér dyrene, forstyr dem ikke, og fodr dem ikke. Hvis du ser et såret dyr, kan du anmelde det på nødnummeret 112. Pluk ikke blomster og planter.
- Saml ikke sten eller andre naturgenstande, og tag dem ikke med hjem. Du bør heller ikke ændre på naturens orden ved at lave de berømte ”tårne” af sten.
- Betræd ikke områder, hvor det ikke er tilladt, og respektér stiernes afmærkning. At bevæge sig uden for stierne skader omgivelserne og kan desuden være farligt for dig og dem, du følges med.
- Tænd ikke ild uden for de tilladte områder, og vær i særdeleshed forsigtig med det i sommermånederne.
- Forstyr ikke de naturlige omgivelsers ro med overdreven larm (høj musik, råb...).
5
10
262
10045