Malpaís de Güímar

Et vulkansk landskab på Tenerife, der ser ud som om man var på en fremmed planet
Det særlige naturreservat, Malpaís de Güímar, i den østlige del af Tenerife, har landskaber, der ser ud som om de var hentet fra en science fiction-film. I det næsten ørkenagtige terræn finder det størknede lavas sorte farve sammen med det rødlige sand og får de besøgende til at tro, at de befinder sig på en fremmed planet. Specielt interessante er de kroge, hvor man kan opleve lavaforekomsterne springe frem gennem sprækkerne i vulkanen Montaña Grande.
Vandring mellem lava og havet ved Güímar
Selvom det vulkanske landskab er meget goldt og ligger tæt ved havet, er den vegetation, der er typisk for denne del af De Kanariske Øer, bevaret ved Malpaís de Güímar, heriblandt tabaiba-tidsler, som vokser i lavesprækkerne. Man kan lære dette landskab nærmere at kende ved at tage på en vandrerute, som også er meget velegnet for folk, der lige er begyndt på denne sport eller for hvem, der gerne vil opleve turen sammen med ungerne.
Flora interest
Trekking routes
Wildlife interest
Localidad
Güímar

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bæredygtighed
Sostenibilidad
- Efterlad aldrig affald eller cigaretskod i de naturlige omgivelser. Rester af mad giver grobund for gnavere og vilde katte, som kan være til fare for dyrelivet.
- Respektér dyrene, forstyr dem ikke, og fodr dem ikke. Hvis du ser et såret dyr, kan du anmelde det på nødnummeret 112. Pluk ikke blomster og planter.
- Saml ikke sten eller andre naturgenstande, og tag dem ikke med hjem. Du bør heller ikke ændre på naturens orden ved at lave de berømte ”tårne” af sten.
- Betræd ikke områder, hvor det ikke er tilladt, og respektér stiernes afmærkning. At bevæge sig uden for stierne skader omgivelserne og kan desuden være farligt for dig og dem, du følges med.
- Tænd ikke ild uden for de tilladte områder, og vær i særdeleshed forsigtig med det i sommermånederne.
- Forstyr ikke de naturlige omgivelsers ro med overdreven larm (høj musik, råb...).
1
10
262
10045