De bedste markeder på De Kanariske Øer

Kunsthåndværk, gastronomi, antikviteter og meget mere

De milde og behagelige temperaturer og de lange dage med sol på De Kanariske Øer gør det oplagt at spadsere og hygge sig i gaderne og på de mange torve. Derfor er friluftsmarkeder et meget almindeligt foretagende på alle øerne.

Det er sand fornøjelse at gå på opdagelse på de charmerende markeder. Man kan finde alt: kunsthåndværk, gastronomiske produkter med smag af De Kanariske Øer, antikviteter, håndlavede smykker, smart tilbehør, gaver og originale beklædningsgenstande eller brugte møbler.

Et besøg på et marked er en måde at opleve den kanariske kultur, landsbyerne og de smukke, gamle bydele.

Contenido

I øens nordlige del findes der to markeder, som er et must at besøge: bonde- og kunsthåndværksmarkedet i Tegueste, som er et af de mest anerkendte og populære på øen og åbner lørdag og søndag fra 8.00 til 14.00, samt bondemarkedet i Tacoronte med næsten 100 stande, som også åbner i weekender fra 8.00 til 14.00. Begge markeder tilbyder et fortræffeligt udvalg af årstidens frugt og grøntsager, økologiske produkter, vin fra lokale vingårde, kanariske oste, kager og traditionelle søde sager, honning, blomster, planter og lokalt kunsthåndværk. Alt sammen frisk og direkte fra jord til bord.

 

Contenido

I den sydlige del finder man et af De Kanariske Øers største markeder, som er en kæmpe turistattraktion tæt ved stranden, nemlig markedet i Los Cristianos. Hver søndag fra 9.00 til 15.00 forvandler stedet sig til samlingspunkt for hundredvis af personer, som har lyst til at tilbringe dagen med at gå på jagt efter et godt køb og kigge på kunsthåndværk, imitationsvarer og planter i en festlig og livlig atmosfære.

Contenido

Markedet i Teror er det ældste marked på De Kanariske Øer. Alene det gør det til et obligatorisk besøg, hvis man er på Gran Canaria. Markedet finder sted i den gamle bydel, og et besøg på markedet er et besøg i øens fortid, i en anden tidsalder. På dette marked, som åbner om søndagen fra 9.00 til 15.00, finder man et bredt udvalg af kunsthåndværk, kager og søde sager, typiske dragter, religiøse artikler, i særdeleshed Gran Canarias skytshelgen, la Virgen del Pino, samt den berømte kødpølse fra Teror, ”chorizo de Teror”, som er en meget populær lokal delikatesse. 

Contenido

Markedet i Vegueta i det historiske centrum i Las Palmas på Gran Canaria er et andet obligatorisk besøg. En spadseretur rundt i dette charmerende kvarter med kolonitidshuse på vej til markedet, som afholdes på Plaza del Pilar Nuevo, er den perfekte plan for en søndag morgen. Udover at købe kunsthåndværk, frugt, blomster og planter eller traditionelle dragter og keramik fra 10.00 til 14.00, kan man nyde optrædener med folkloremusik og aktiviteter for børn. Dette varierende og originale marked byder på lidt af hvert.

Contenido

Et af de mest populære markeder på Fuerteventura er det såkaldte ”traditionsmarked” i La Oliva. På dette marked, som åbner tirsdag og fredag fra 10.00 til 14.00, finder man områdets typiske produkter, såsom broderi, kunsthåndværk, mojos og hjemmelavede marmelader, samt oliemalerier og originale kollager. 

Contenido

På La Palma finder man hver søndag fra 9.00 til 14.00 markedet i Los Llanos de Argual, som afholdes på Plaza de Sotomayor omgivet af bananplantager og gamle herskabsboliger. 

Contenido

Markedet i Villa de Mazo er det perfekte sted at finde originale gaver og opdage den autentiske smag af La Palma. Det afholdes hver lørdag fra 9.00 til 16.00 og søndag fra 9.00 til 13.00. Her kan man finde håndlavede smykker, traditionelle keramikvarer og cigarer fra La Palma til den bedste pris. En fornøjelse, som man ikke bør gå glip af, er at holde en pause for at nyde den berømte sukkerrørsaft, som selv de mest kritiske ganer plejer at falde for.

Contenido

Markedet i Puntagorda, i den nordlige del af La Palma, er berømt for sine økologiske landbrugsprodukter. Om lørdagen fra 15.00 til 19.00 og om søndagen fra 11.00 til 15.00 kan man købe et bredt udvalg af produkter direkte fra landmanden: honning, vin, brød, søde sager, ost, kager, mojo… For ikke at nævne de smukke og charmerende omgivelser. Udstyret med en legeplads midt i de naturlige omgivelser er dette det perfekte sted at tilbringe en dag med familien.

Contenido

For mange er det berømte marked i Teguise i den nordlige del af Lanzarote, som afholdes hver søndag fra 9.00 til 14.00 i landsbyens gamle bydel, et af de bedste på De Kanariske Øer.

Contenido

Markedet er næsten seks århundreder gammelt og byder på mere end 400 stande, udover hygge, live musik og traditionelle barer og værtshuse, hvilket gør det til et helt unikt sted, som er et besøg værd. Her kan man finde lidt af hvert: kunsthåndværk, keramik, tøj, lokale vine, kanariske oste, lædervarer eller souvenirs.

Contenido

Markedet i Valle Gran Rey er et af de bedste, hvis man leder efter vintage, håndlavede smykker og andre interessante genbrugsartikler. Hver søndag fra 9.00 til 15.00 tilbyder dette lille loppemarked ved siden af busstationen i Valle Gran Rey på La Gomera brugte CD’er, film, bøger og ugeblade, samt tøj, tilbehør, natursten og malerier. Et besøg her er et must, hvis man elsker vintage.

Contenido

Markedet i Frontera har den autentiske charme, som er så karakteristisk for øen El Hierro. Markedet ligger omgivet af de grønne bjergskråninger i El Golfo-dalen og er det perfekte sted til at smage på øens lokale produkter eller gå på jagt efter typisk kunsthåndværk fra El Hierro, såsom figurer lavet i sabina-træ, kurveflet, søde sager eller tøj. Her kan man komme om søndagen fra 8.00 til 14.00 og høre live musik, se på forskellige optrædener og lære om havebrug. Den anden lørdag i hver måned afholdes der et lokalt loppemarked på stedet.