Hvad skal man lave i april på De Kanariske Øer?

April er en perfekt måned at rejse til De Kanariske Øer. Afhængigt af kalenderen kan det være, at påskeferien falder i april, og det en fantastisk mulighed for at opdage øerne med "det evige forår", selvom det for deres vedkommende er et forår næsten uden regn.

Contenido

De Kanariske Øer er et af de bedste steder i verden til at spotte hvaler og opleve de store pattedyr i naturen, da området besøges af hele 23 forskellige arter. Lige fra kaskelothvaler og bardehvaler til grindehvaler og seks forskellige arter af delfiner. Og netop april måned er ideel til at se finhvaler, en hvalart, der også går under navnet edenshvaler eller brydeshvaler. De er mørkegrå i farven og har tre fremtrædende finner, en gulhvid mave og en høj rygfinne.

For at opleve disse arter i naturen skal man blot hoppe på en båd, der er mærket "blå båd", hvilket garanterer hvalernes sikkerhed. Selvom det ikke er tilladt at bade sammen med dem eller fodre dem, er det en fantastisk oplevelse at se dem i deres naturlige habitat, så tæt på kysten. 
 

 

Contenido

April er et af de bedste tidspunkter at nyde en ferie på De Kanariske Øer. Der er lange, solrige dage og mulighed for forfriskende dukkerter fra stranden. Det krystalklare vand i Caletón Blanco (Lanzarote), den fantastiske Puertito de Lobos (20 minutters sejlads fra Fuerteventura) eller Charco del Conde (La Gomera) er ideelle til at tilbringe en dag sammen med sin partner, vennerne, familien eller helt alene. Der findes en strand for enhver på alle øerne.

De naturlige pools er også et perfekt alternativ til at bade i og nyde den ro og afslappede stemning, som øerne emmer af. De er som små kurbade skabt af naturen i læ for bølgerne. Vaskeægte naturlige jacuzzier, som du ikke må gå glip af.
 

 

Contenido

Hvert år i slutningen af april og altid på en lørdag eller søndag fejrer man i Dehesa (El Hierro) Pastores-festivalen (hyrdernes fest), en gammel og enkel, men også meget følelsesladet ceremoni, der går tilbage til 1577, hvor hyrderne på El Hierro opførte en helligdom til helgenen Virgen de los Reyes, som indtil da havde haft til huse i Cueva del Caracol eller Cueva de la Virgen. 

Hyrderne med hyrdestave mindes denne helgens ankomst i et optog fuldt af symbolik, hvor de ledsages af traditionelle dansere fra El Hierro. Det er en fest, hvor kvæget velsignes, og som kulminerer med et måltid for alle fremmødte.
 

 

Contenido

Gastronomien og dyrkningen af vin bliver mere og mere fremherskende på De Kanariske Øer. Et godt eksempel på dette er messen Abril mes del vino (vinmåneden april), der finder sted i landbyen Tegueste (Tenerife) fra den 1. til den 30. april. En "enogastronomisk" begivenhed, der bliver mere og mere fasttømret år efter år, og som giver mulighed for at lære landets produkter at kende, nyde det lokale køkken på vin- og tapasruten eller besøge seværdigheder på forskellige rundvisninger.