Montaña de San Bartolo

Et let tilkommeligt udsigtspunkt til alle slags publikummer
Bjerget San Bartolo ligger på La Palmas østside, 439 m over havet, og har et naturligt udsigtspunkt, hvorfra man kan betragte himlen. Der er gode adgangsforhold i bil igennem Puntallana kommune, indtil man når frem til kapellet San Bartolo, hvorefter man kører op ad en kort stigning. Der er masser af parkeringsmuligheder, og udsigtspunktet er forsynet med info-tavler, to stjernekort og en skulptur over den lokale historie om El Salto del Enamorado (Den forelskedes spring). Der er restauranter i nærheden, hvor man kan spise typiske retter og smage traditionel konfekture fra La Palma.
Et astronomisk observatorium, der gør sig bedst om sommeren
Udsigtspunktet San Bartolo, der er omgivet af imponerende skråninger mod nord, syd og vest, og som udgør en kontrast til Atlanterhavet mod øst, giver mulighed for at observere himlen i næsten alle retninger. Fra dette bjerg på øen La Palma kan man først på natten i juni og juli måneder se en af de hvidblå stjerner, der er tættest på Jorden: Vega. På denne himmel uden den store forurening er det også muligt at se det lille stjernebillede Lyren, der lyser stærkere.
Altitude
386 m
Protected sky
Stjernekigger-reservat
Information panels
Protected natural space
Localidad
Puntallana

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bæredygtighed
Sostenibilidad
- Efterlad aldrig affald eller cigaretskod i de naturlige omgivelser. Rester af mad giver grobund for gnavere og vilde katte, som kan være til fare for dyrelivet.
- Respektér dyrene, forstyr dem ikke, og fodr dem ikke. Hvis du ser et såret dyr, kan du anmelde det på nødnummeret 112. Pluk ikke blomster og planter.
- Saml ikke sten eller andre naturgenstande, og tag dem ikke med hjem. Du bør heller ikke ændre på naturens orden ved at lave de berømte ”tårne” af sten.
- Sluk bilens lygter, og brug ikke lommelygter. Herved bidrager du til at formindske lysforureningen på himlen.
- Hvis du besøger et astronomisk udsigtspunkt, bør du respektere og beskytte inventaret (informationspaneler, gelændre, siddepladser, belysning…).
- Forsøg at være stille eller tale lavmælt. Det gør oplevelsen bedre.
5
10
262
10045