Bodyboard ved El Pico de La Laja

En bybølge, der er blandt favoritterne hos de lokale Gran Canaria

På østkysten af Gran Canaria, tæt på Las Palmas by, finder vi spottet El Pico de La Laja. Kvaliteten af bølgen - der er eksplosiv og kraftig - gør den til en af favoritterne blandt de lokale, der dyrker bodyboard. Man skal være påpasselig med de store bølger, for der er næsten ikke bund, så spottet er især for eksperter. Det er svært at parkere i nærheden, men man kan gå dertil fra nord ad avenuen, der forbinder stranden La Laja med byen, eller fra det sydligst punkt ved udkigspunktet La Laja, hvor der er parkering.

Et bodyboardingspot tæt på Las Palmas, Gran Canaria

Bølgen ved El Pico de La Laja er godt defineret både fra højre og fra venstre. Højrebølgen er kortere og dens tube mindre, mens venstrebølgen er meget større og slutter som en bukket arm, der former en meget åben og hurtig tube til enden af bølgen. Den bryder over et vulkansk rev, som endda også kan ses ved højvande. Det er en meget regelmæssig bølge hele året rundt og ved alle slags tidevand, men den er perfekt fra oktober til maj med bølger fra en til tre meter, vind fra N-NV-V-SV og dønning fra NØ-Ø. Der er let adgang til vandet, man kan gå hen over det lave stykke, men med store bølger kan der være stærke strømme.

Localidad
La Laja

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bæredygtighed
Sostenibilidad
  • Efterlad aldrig affald eller cigaretskod i de naturlige omgivelser. Rester af mad giver grobund for gnavere og vilde katte, som kan være til fare for dyrelivet.
  • Smid ikke objekter eller affald i havet.
  • Respektér dyrene, forstyr dem ikke, og fodr dem ikke. Hvis du ser et såret dyr, kan du anmelde det på nødnummeret 112. Pluk ikke blomster og planter.
  • Saml ikke sten eller andre naturgenstande, og tag dem ikke med hjem. Du bør heller ikke ændre på naturens orden ved at lave de berømte ”tårne” af sten.
  • Det er en god idé at anvende solcreme, der respekterer marinelivet.
2
259
13
262
10045