Bodyboard ved Baja del Ganado

En vild bølge nordvest for La Graciosa, Lanzarote

På nordvestkysten af La Graciosa - en lille ø nord for Lanzarote - finder man spottet Baja del Ganado. Den ligger meget tæt ved stranden Playa de Las Conchas, og det er en supervild bølge, der går ud i det åbne hav med en spektakulær udsigt over den lille ø Alegranza. For at komme frem skal man følge en jordvej, som går mod nord fra Caleta de Sebo, øens hovedby. Det er et spot af maksimal sværhedsgrad, men let adgang til vandet, med hele Altanterhavets styrke, der brager mod kysten og omgivet af vulkaner.

Et spot for eksperter i bodyboarding

Bølgen over den vulkanske havbund ved Baja del Ganado er meget kraftig og bryder bedst fra højre. Den har en kort, men eksplosiv tube, fordi det en kyst, hvor havet slår ind med stor kraft, og det gør det til et spot, der især er velegnet for eksperter. Selvom den er meget regelmæssig hele året rundt, findes de bedste bølger i månederne fra september til maj. De ideelle betingelser findes ved højvande og vind fra S-SV-SØ og dønning i retning N-NØ-NV, men man skal være meget påpasselig for med kraftig dønning, er der stærke stømme.

Localidad
La Graciosa

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bæredygtighed
Sostenibilidad
- Efterlad aldrig affald eller cigaretskod i de naturlige omgivelser. Rester af mad giver grobund for gnavere og vilde katte, som kan være til fare for dyrelivet.
- Smid ikke objekter eller affald i havet.
- Respektér dyrene, forstyr dem ikke, og fodr dem ikke. Hvis du ser et såret dyr, kan du anmelde det på nødnummeret 112. Pluk ikke blomster og planter.
- Saml ikke sten eller andre naturgenstande, og tag dem ikke med hjem. Du bør heller ikke ændre på naturens orden ved at lave de berømte ”tårne” af sten.
- Det er en god idé at anvende solcreme, der respekterer marinelivet.
8
259
13
262
10045