Pozo de las Calcosas

Traditionel arkitektur på El Hierro

I den nordlige del af øen El Hierro finder man en af de mest charmerende bjerglandsbyer på øen, fordi den er så unik. Dette kommer til udtryk i, hvordan husene er bygget, for på øen er de kendt som "casa pajeras" ("huse med stråtag"), der har vægge af bar vulkansk klippe og tag lavet af bundter af strå fra rug, der kaldes "colmo" ("stråtag"). Pozo de las Calcosas har uden tvivl stor etnografisk værdi, fordi byen fungerer som et udendørs museum for El Hierros arkitektoniske traditioner.

En bjerglandsby til en sommerferie ved havet

El Pozo de las Calcosas er også noget helt særligt af en anden årsag: det er også det foretrukne sommerferiested for naboerne i den nærliggende landsby El Mocanal. El Hierro ligger lige ved El Hierros barske nordkyst, og man kommer dertil ved at følge en snoet vej. I de seneste år har man arbejdet for at bevare de mange traditionelle huse med stråtag, så når man går tur i de smalle gader, er det som at få indblik i selve hjertet af El Hierro.

Localidad
Valverde

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bæredygtighed
Sostenibilidad
  • Efterlad aldrig affald eller cigaretskod i de naturlige omgivelser. Rester af mad giver grobund for gnavere og vilde katte, som kan være til fare for dyrelivet.
  • Smid ikke objekter eller affald i havet.
  • Respektér dyrene, forstyr dem ikke, og fodr dem ikke. Hvis du ser et såret dyr, kan du anmelde det på nødnummeret 112. Pluk ikke blomster og planter.
  • Saml ikke sten eller andre naturgenstande, og tag dem ikke med hjem. Du bør heller ikke ændre på naturens orden ved at lave de berømte ”tårne” af sten.
  • Respektér og beskyt stedets historiske og kulturelle arv, samt det forskellige offentlige inventar (informationspaneler, gelændre, siddepladser, belysning…).
7
9
262
10045