Artenara landsbyen

En charmerende landsby i den nordlige del af Gran Canaria

Artenara er den højst beliggende landsby på Gran Canaria. Byen er omgivet af et barsk terræn, som forfatteren Miguel de Unamuno har kaldt "forstenet storm" og ligger på en enorm naturlig balkon over Gran Canarias biosfærereservat (Reserva Mundial de la Biosfera). Fra Artenara har man en enestående udsigt over Gran Canarias to karakteristiske symboler: klippen Nublo og klippen Bentayga, der er et åndeligt centrum for den oprindelige befolkning. Det er en rolig bjerglandsby, hvor man kan tage en pause fra de mere turistede steder på kysten.

Et sted omgivet af et smukt landskab med klipper og fyrretræer

Artenara er det perfekte sted til gåture og oplevelser i naturen i naturparken Pinar de Tamadaba. Den nysgerrige besøgende kan opleve, hvordan man for ikke så mange årtier siden boede i de typiske hule-huse, hvoraf mange er lavet om til indkvarteringsmuligheder. Eller rejse tilbage i tiden i det arkæologiske område i Acusa. Hvad angår arkitektur, kan man især fremhæve de små, beskedne og funktionelle huse uden mange kunstneriske detaljer men med en blanding af stilarter som følge af de europæiske erobreres indflydelse. Til at bygge tårnene på kirken San Matías har man brugt røde sten fra Tamadaba.

Historical heritage
Arv
Archeological sites
Restoration
Touristic info
Localidad
Artenara

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bæredygtighed
Sostenibilidad
  • Efterlad aldrig affald eller cigaretskod i de naturlige omgivelser. Rester af mad giver grobund for gnavere og vilde katte, som kan være til fare for dyrelivet.
  • Smid ikke objekter eller affald i havet.
  • Respektér dyrene, forstyr dem ikke, og fodr dem ikke. Hvis du ser et såret dyr, kan du anmelde det på nødnummeret 112. Pluk ikke blomster og planter.
  • Saml ikke sten eller andre naturgenstande, og tag dem ikke med hjem. Du bør heller ikke ændre på naturens orden ved at lave de berømte ”tårne” af sten.
  • Respektér og beskyt stedets historiske og kulturelle arv, samt det forskellige offentlige inventar (informationspaneler, gelændre, siddepladser, belysning…).
2
9
262
10045