Ayagaures

En bjerglandsby, der ligger skjult mellem stejle skrænter

På den sydlige del af Gran Canaria, skjult mellem stejle skrænter, finder man den smukke bjerglandsby Ayagaures. Indbyggerne bor i traditionelle huse, der er lavet af sten fra dalen, midt i et tørt landskab, som er fyldt med den vegetation, som er typisk for området. I dette område kan man opleve mange forskellige traditionelle aktiviteter, såsom kvægavl og stenhugning, der giver et godt indtryk af dette landområde, hvor de små huse, der er bygget af sten fra området, synes at gå i et med landskabet.

En af de vigtigste dæmninger på Gran Canaria

Navnet, der er det oprindelige navn, betyder 'mellem to bjerge'. I Ayagaures skiller dæmningens skønhed sig ud – en af de vigtigste opstemmede søer på Gran Canaria – og der er masser af natur: palmer, dragetræer og fyrretræer sammen med små landhuse, der ligger spredt ud i landskabet. Selvom man kan køre hertil i bil, anbefales det at gå den smukke tur til fods fra San Bartolomé de Tirajana, hvor byens turistkontor kan give jer de nøjagtige oplysninger.

Archeological sites
Restoration
Touristic info
Localidad
San Bartolome de Tirajana

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bæredygtighed
Sostenibilidad
- Efterlad aldrig affald eller cigaretskod i de naturlige omgivelser. Rester af mad giver grobund for gnavere og vilde katte, som kan være til fare for dyrelivet.
- Smid ikke objekter eller affald i havet.
- Respektér dyrene, forstyr dem ikke, og fodr dem ikke. Hvis du ser et såret dyr, kan du anmelde det på nødnummeret 112. Pluk ikke blomster og planter.
- Saml ikke sten eller andre naturgenstande, og tag dem ikke med hjem. Du bør heller ikke ændre på naturens orden ved at lave de berømte ”tårne” af sten.
- Respektér og beskyt stedets historiske og kulturelle arv, samt det forskellige offentlige inventar (informationspaneler, gelændre, siddepladser, belysning…).
2
10
262
10045