Bjerglandsbyen Temisas

En by, der er udnævnt til af være en repræsentativ kanarisk bjerglandsby (Caserío Canario Representativo)

Temisas er en lille landsby i den sydvestlige del af Gran Canaria ikke langt fra bykernen i landsbyen Agüimes. Det karakteristiske ved denne berømte bjerglandsby er den populære lokale arkitektur med lave bygninger med murstensvægge, der er kalket hvide med gips eller kalk, arabiske fliser og tage med to eller fire sider. Temisas har en interessant historisk arv, der har givet den titlen som repræsentativ kanarisk bjerglandsby (Caserío Canario Representativo), som den har fået tildelt af De Kanariske Øers regering.

Ekstra jomfruolivenolie Caserío de Temisas

Men ikke kun de flotte hvidkalkede huse gør Temisas til en bjerglandsby, der helt sikkert er et besøg værd. Det omkringliggende landskab er også meget interessant, især på grund af den hjemmehørende kanariske palme. Når man taler om Temisas, kan man ikke komme uden om at tale om områdets olivenlunde, der næsten er de eneste på De Kanariske Øer, og hvoraf de laver en fantastisk olie. Bjerglandsbyen har oliemøller fra det 16. århundrede, og i dag bruger mange olivendyrkere den kommunale mølle til at fremstille den unikke jomfruolivenolie, der hedder Caserío de Temisas.

Restoration
Touristic info
Localidad
Agüimes

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bæredygtighed
Sostenibilidad
- Efterlad aldrig affald eller cigaretskod i de naturlige omgivelser. Rester af mad giver grobund for gnavere og vilde katte, som kan være til fare for dyrelivet.
- Smid ikke objekter eller affald i havet.
- Respektér dyrene, forstyr dem ikke, og fodr dem ikke. Hvis du ser et såret dyr, kan du anmelde det på nødnummeret 112. Pluk ikke blomster og planter.
- Saml ikke sten eller andre naturgenstande, og tag dem ikke med hjem. Du bør heller ikke ændre på naturens orden ved at lave de berømte ”tårne” af sten.
- Respektér og beskyt stedets historiske og kulturelle arv, samt det forskellige offentlige inventar (informationspaneler, gelændre, siddepladser, belysning…).
2
9
262
10045