Den historiske bydel Santa Cruz de La Palma

Gammel havn, kirker og balkoner i udskåret træ

Santa Cruz, hovedbyen på øen La Palma, ligger i den østlige del af øen og er en by med en historisk arv, der går langt tilbage. Byen blev grundlagt den 3. maj 1493 af Alonso Fernández de Lugo og var en vigtig havn på ruten mellem Europa og kolonierne i Amerika. Det 16. århundrede var øens storhedstid, og dengang var havnen den tredje vigtigste i Europa efter Antwerpen i Belgien og Sevilla i Spanien. Byen er et centrum for historie og kunst med unikke balkoner i udskåret træ med udsigt over havet og kirker fyldt med flamsk religiøs kunst.

Brostensbelagte gader blandt flamske altertavler, ømuseum og teatre

Som hjemsted for den første domstol for Amerika på Columbus' tid har mange rigdomme passeret gennem Santa Cruz de La Palma; rigdomme, som spanierne tog med hjem fra deres kolonier i Amerika. Byen har bevaret en stor del af dens historiske arv inden for arkitektur med herresæder i kolonial stil i brostensbelagte gader. I denne rolige by er der også steder af kulturel interesse som Museo Histórico Insular (øens historiske museum), der har en stor samling kunst og malerier, og teatrene Chico y Circo de Marte.

Historical heritage
Historisk sammenhæng
Type
Den gamle bydel
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic info
Localidad
Santa Cruz de La Palma

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bæredygtighed
Sostenibilidad
- Efterlad aldrig affald eller cigaretskod i de naturlige omgivelser. Rester af mad giver grobund for gnavere og vilde katte, som kan være til fare for dyrelivet.
- Smid ikke objekter eller affald i havet.
- Respektér dyrene, forstyr dem ikke, og fodr dem ikke. Hvis du ser et såret dyr, kan du anmelde det på nødnummeret 112. Pluk ikke blomster og planter.
- Saml ikke sten eller andre naturgenstande, og tag dem ikke med hjem. Du bør heller ikke ændre på naturens orden ved at lave de berømte ”tårne” af sten.
- Respektér og beskyt stedets historiske og kulturelle arv, samt det forskellige offentlige inventar (informationspaneler, gelændre, siddepladser, belysning…).
5
9
262
10045