El Palmar

En bjerglandsby, der dufter af friskmalet mel af ristede majskerner (gofio)
El Palmar ligger i den nordøstlige del af Tenerife i en frodig dal, som den har fået sit navn fra. Man kan sige, at bjerglandsbyen er 'hovedbyen' i naturparken Teno, og fra den kan man gå ind i den gamle skov Monte del Agua eller gå op på de høje stejle klipper Baracán og Talavera. Økonomien afhænger af landbruget og kunsthåndværk med kurvefletning og palmeblade. Ofte kan man dufte friskmalet mel af ristede majskerner (gofio) i luften. Det er en slags mel, som de oprindelige indbyggere lavede af ristede kerner.
Arkitektur og traditioner på den nordvestlige del af Tenerife
Det er ikke kun et vigtigt sted, fordi det er her, man provianterer til at besøge naturparken Teno: El Palmar er helt unik. I byens landbrugslandskab ligger der mange små bondehuse, og restauranterne serverer et stort udvalg fra det kanariske køkken. Der er også vigtige arkitektoniske bygninger, såsom gamle haciendaer eller kirken Nuestra Señora de la Consolación. En af de mest specielle traditioner er dansen Baile de las Libreas, der har fundet sted hvert år i slutningen af september siden det 17. århundrede.
Touristic info
Localidad
Buenavista del norte

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bæredygtighed
Sostenibilidad
- Efterlad aldrig affald eller cigaretskod i de naturlige omgivelser. Rester af mad giver grobund for gnavere og vilde katte, som kan være til fare for dyrelivet.
- Smid ikke objekter eller affald i havet.
- Respektér dyrene, forstyr dem ikke, og fodr dem ikke. Hvis du ser et såret dyr, kan du anmelde det på nødnummeret 112. Pluk ikke blomster og planter.
- Saml ikke sten eller andre naturgenstande, og tag dem ikke med hjem. Du bør heller ikke ændre på naturens orden ved at lave de berømte ”tårne” af sten.
- Respektér og beskyt stedets historiske og kulturelle arv, samt det forskellige offentlige inventar (informationspaneler, gelændre, siddepladser, belysning…).
1
9
262
10045