14-August-2020

De Kanariske Øer siger nu endnu engang HEJ til dig

Vi har arbejdet intensivt med genåbningen af destinationen, så du kan besøge os med de maksimale betingelser for sikkerhed, hygiejne og kvalitet.


De fleste hoteller har allerede åbnet dørene, eller også gør de det snart, og det samme gælder de vigtigste turistattraktioner, butikker og restauranter. 

Hvis du skal rejse til vores øer i den kommende fremtid, kan du her finde interessante oplysninger.

1Hvem kan flyve til De Kanariske Øer? Er der karantæne for de rejsende?

Det er nu muligt at rejse til øerne fra et hvilket som helst land i Schengen-området. På nuværende tidspunkt kræver Spanien ikke karantæne for internationale rejsende (husk at konsultere betingelserne i dit land, når du vender tilbage fra ferien).

2Hvilke flyselskaber flyver til De Kanariske Øer?

Dette er de flyselskaber, der denne sommer har direkte forbindelse til øgruppen.

3Er der specielle formaliteter, jeg skal foretage før rejsen? Hvilke sikkerhedsforanstaltninger er der i lufthavnen og/eller i flyet?

For at beskytte alles sundhed har den spanske regering implementeret en række sikkerhedsmæssige kontrolforanstaltninger, der gælder alle passagerer:

 

 • Før rejsen: fra 48 timer før din ankomst til Spanien skal du udfylde en sundhedsformular elektronisk via SPAIN TRAVEL HEALTH-SpTH for at få din personlige QR-kode. 
 • I oprindelseslufthavnen: du skal vise din QR-kode i sikkerhedskontrollen (enten i papirform eller på din mobil).
 • I destinationslufthavnen: ved din ankomst til øerne vil du få taget din temperatur, og hvis den er 37,5 ºC eller derover, foretages der en vurdering af din sundhed.

 

Husk, at du i lufthavnen og under hele flyrejsen skal bære mundbind obligatorisk og følge de sikkerhedsforanstaltninger, som flyselskabet og lufthavnsmyndighederne angiver.

Vi anbefaler, at du foretager check-in online, hvis det er muligt, for at undgå unødvendige formaliteter i lufthavnen. Husk, at mange flyselskaber ikke længere tillader håndbagage i kabinen med undtagelse af en taske til personlig brug, der kan være under sædet.

4Kan jeg rejse til De Kanariske Øer på et krydstogtskib?

På nuværende tidspunkt kan du ikke, men det varer ikke længe. Det er muligt, at de første krydstogter med stop på De Kanariske Øer begynder at sejle igen til efteråret under strenge rengørings- og hygiejneforanstaltninger (brug af mundbind, hydroalkoholisk gel, forstærket rengøring, desinficering af sko) samt særlige foranstaltninger vedrørende ombordstigning og landgang for at garantere sikkerheden for passagererne og besætningen.

5Kan jeg rejse frit mellem øerne?

Én af de store fordele ved at besøge De Kanariske Øer er, at du kan besøge flere øer under dit ophold. Øerne er meget forskellige fra hinanden, og det gør rejsen meget mere berigende og interessant.

På nuværende tidspunkt er transporten mellem øerne genetableret fuldt ud med daglige forbindelser, der gør det muligt at rejse fra en hvilken som helst ø til en anden uden besværligheder, det være sig via fly såvel som via båd. Binter og Canaryfly er flyselskaberne, med hvilke du kan rejse mellem øerne, og Fred Olsen og Armas er rederierne.

6Hvad bør jeg vide, før jeg ankommer til De Kanariske Øer? Sikkerhedsforanstaltninger.

På De Kanariske Øer har vi arbejdet hårdt de sidste par måneder for, at du kan besøge os og nyde din ferie under maksimale sikkerhedsforanstaltninger.

Vi anbefaler derfor, at du downloader appen til varsel om smittede, RadarCOVID, på din mobil, som er tilgængelig til iPhone såvel som Android. Den vil notificere dig om graden af risiko for COVID-19 alt efter din placering.

Derudover bør du være bekendt med de primære foranstaltninger, der er iværksat for at garantere din velvære.

 

Generelle foranstaltninger:

 • Brug af mundbind er obligatorisk for voksne og børn over 6 år på gader, udendørssteder og i lukkede rum åbne for offentligheden med undtagelse af, når der indtages mad og drikkevarer, dyrkes sport og/eller i tilfælde af et handicap eller en luftvejslidelse.
 • Afstand mellem personer (fastsat til 1,5 meter).
 • Fremme brugen af individuelle hygiejneelementer (sæbe og hydroalkoholisk gel).
 • Passende rengøring og desinfektion af alle etablissementer og materialer (særligt af toiletter og andre tilsvarende områder til fælles brug).

 

Specifikke foranstaltninger:

 • På gader, udendørssteder og i lukkede rum åbne for offentligheden er brugen af mundbind obligatorisk, uanset sikkerhedsafstanden mellem personer på 1,5 meter. 

Derudover er det ikke tilladt at ryge eller anvende apparater til inhalation af tobak, hvis det ikke er muligt at garantere en afstand på 2 meter. 

 • Offentlig og/eller kollektiv transport. Brug af mundbind er obligatorisk for voksne og børn over 6 år, medmindre vedkommende har et handicap eller en luftvejslidelse. I turistbusser vil sæderne blive tildelt.
 • Turistindlogering. Der er begrænset kapacitet i fællesområder i henhold til den påkrævede afstand mellem personer, og det samme gælder underholdningsaktiviteter og gruppeklasser. Du kan finde assisterede buffeter, hvor maden serveres individuelt, eller selvbetjeningsbuffeter, hvor der er skærme, der adskiller fødevarerne.
 • Strande, svømmepøle og andre naturområder. Brugen af mundbind er obligatorisk ved adgang til strande og svømmepøle, og det samme gælder gåture, eller når man bevæger sig fra sit opholdssted. Det eneste tidspunkt, brugen af mundbind ikke er obligatorisk, er, når man bader, når man opholder sig et specifikt sted og ikke bevæger sig og fastholder den anbefalede sikkerhedsafstand.  

På visse strande er der begrænset kapacitet (4 m2 pr. person), ligesom der er begrænset adgang og ophold for at sikre, at sikkerhedsafstanden fastholdes. I naturlige svømmebassiner fastsættes denne begrænsning i henhold til vandområdet. En afstand på 2 meter mellem grupper af solsenge og parasoller er obligatorisk, og det samme gælder desinficering af disse mellem kundebesøgene. Der er forstærket rengøring af toiletter, brusere og fodvaske. 

Hvad angår brugen af svømmepøle, er kapaciteten begrænset i henhold til antallet af solsenge. Disse er placeret i henhold til kravet om afstand og er organiseret i familiegrupper. De desinficeres dagligt.

I naturområder uden for bebyggelsesområder er den obligatoriske brug af mundbind udelukket, såfremt man kan bevare en sikkerhedsafstand mellem personer.

 • Restauranter. Minimumsafstanden mellem borde, grupper og bardisk er 1,5 meter med maks. 10 personer pr. bord/gruppe. Selvbetjeningsprodukter og/eller produkter til fællesbrug er fjernet, f.eks. servietholdere, sukkerskåle eller menuer, som er blevet erstattet af QR-koder, tavler eller tilsvarende. Borde rengøres og desinficeres, før gæsten sætter sig.
 • Turistseværdigheder og guidede besøg. Det er nødvendigt at bestille tid (i størstedelen af tilfældene via elektroniske midler), da der er begrænset kapacitet. I turistseværdigheder er ruten envejs for at undgå menneskemængder, og at personer krydser hinanden. Brugen af personlige hovedtelefoner, som vil blive desinficeret efter hver brug, fremmes.
 • Shopping. Beklædningsgenstande hygiejniseres efter at være blevet prøvet af kunden, ligesom prøverummene desinficeres hyppigt. Ventilationssystemer garanterer en tilstrækkelig luftfornyelse. Vi anbefaler brug af kort til betaling.
 • Kulturelle aktiviteter og begivenheder. På nuværende tidspunkt er udbuddet af begivenheder begrænset, men lidt efter lidt vil øgruppens kulturelle agenda blive genetableret. I biografer, teatre og tilsvarende tildeles sæderne efter samboende. Derudover kontrollerer sikkerhedspersonalet adgangsområder og lignende for at garantere afstanden mellem personer.
 • Spabade og wellness-centre. Disse etablissementer har i forvejen meget strenge protokoller vedrørende hygiejne, men disse er blevet forstærket i forbindelse med pandemien. Tidsbestilling er nødvendig, og der er begrænset kapacitet. Brugen af håndklæde eller badekåbe er obligatorisk i installationerne.
 • Træningscentre og sportsaktiviteter. Gruppeaktiviteter indendørs foregår i grupper på maksimalt 25 personer og maksimalt 30 personer udendørs for at sikre afstanden mellem personer. Der stilles desinficeringsmaterialer til rådighed til kunderne for at desinficere de anvendte maskiner. Brugen af håndklæde er obligatorisk. Ventilationssystemer garanterer en hyppig luftfornyelse.
 • Golfbaner. Der kan spilles golf i grupper på 4 personer, så længe afstanden mellem personer respekteres, og spillernes bold må ikke røres af caddien eller af de andre spillere. Brugen af golfvogne er begrænset til to personer, og den desinficeres før brug.
 • Natteliv. Det er kun steder med udendørsterrasse, der kan åbne, og med en begrænsning på 75 % af den normale kapacitet. Indtagelsen foregår ved bordet (ikke ved baren), og dansegulvet er lukket.
 • Aktiv turisme. Aktiv udendørsturisme indebærer få risici og foretages normalt i mindre grupper. Det er dog ikke tilladt at dele individuelt sportsmateriale, og der er specifikke protokoller vedrørende rengøring og desinficering.

7Hvilke personlige beskyttelsesforanstaltninger bør jeg tage for at forhindre smitte?

De kanariske myndigheder anbefaler, at alle borgere tager disse personlige beskyttelsesforanstaltninger:

 • Vask hænder ofte med vand og sæbe, eller anvend hydroalkoholisk gel.
 • Dæk mund og næse med engangslommetørklæder, når du nyser eller hoster, og smid dem derefter ud i en affaldspand.
 • Hold en afstand på mindst 1,5 meter til personer, du ikke bor sammen med (med eller uden symptomer).
 • Brug mundbind på gader, udendørssteder og lukkede rum, der er åbne for offentligheden.

Det anbefales, at alle former for grupperinger eller møder mellem personer, der ikke bor sammen, på private steder begrænses til maksimalt 10 personer, selvom sikkerhedsafstanden kan garanteres.

8Hvad skal jeg gøre, hvis jeg får symptomer på covid-19 under mit ophold på De Kanariske Øer?

Hvis du har symptomer som f.eks. hoste, feber, vejrtrækningsbesvær eller generelt ildebefindende, skal du isolere dig på dit indlogeringssted og ringe til telefon 900 112 061, så du kan blive vejledt og henvist til den passende behandlingsinstitution.

Husk, at du skal bære mundbind på en hvilken som helst behandlingsinstitution, og du bør undgå at røre overflader med hænderne.

Derudover, eftersom det vigtigste er din sundhed og velvære, stiller vi på De Kanariske Øer en AXA-police til disposition gratis, hvis du ikke har en forsikring, som vil dække alle udgifter i forbindelse med COVID-19. Konsultér alt det, den kan tilbyde ved at klikke her.

Anbefalinger vedrørende hygiejne:

Lavamanos

Vask hænder ofte med vand og sæbe eller med hydroalkoholisk gel.

Toallitas

Hold en afstand på mindst to meter med personer, du ikke bor sammen med (med eller uden symptomer).

Distancia de seguridad

Hold en afstand på mindst 1,5 meter til personer, du ikke bor sammen med (med eller uden symptomer).

Barbijo

Brugen af mundbind er obligatorisk i offentlig transport, på gader, udendørssteder og lukkede rum åbne for offentligheden uafhængigt af minimumsafstanden på 1,5 meter.

Hvis der er symptomer, skal du ringe på telefon:

900 112 061

Fiebre

Feber

Tos

Hoste

Falta de aire

Problemer med at trække vejret