SIDSTE NYT: Coronavirus (COVID-19) her
30-Juli-2021

HEJ


På Kanarieøerne arbejder vi hver dag hårdt på, at du under de højeste standarder for tryghed, hygiejne og kvalitet kan besøge os. Vi er i øjeblikket det område i Spanien, der er mindst påvirket af epidemien.

Hvis du skal rejse til vores øer i den kommende fremtid, kan du her finde interessante oplysninger.

1Hvem kan besøge Kanarieøerne?

Du kan besøge Kanarieøerne, hvis du rejser fra EU, fra et Schengen-land eller fra et tredjeland, som Spanien har en gensidig aftale om modtagelse af rejsende med. De omfatter Storbritannia, Australien, Kina, Sydkorea, New Zealand, Rwanda, Thailand Singapore, Israel og Japan. Fra den 7. juni kan du rejse med henblik på turisme fra andre lande end dem, der er nævnt, hvis du har en vaccinationsattest.

For at planlægge returrejsen anbefaler vi dig altid at kontrollere krav og anbefalinger i dit hjemland.

2Skal jeg sørge for noget særligt, før jeg rejser til De Kanariske Øer?

Alle mennesker, der kommer til De Kanariske Øer for at nyde deres ferie, skal bestå en sundhedskontrol. Denne kontrol afhænger af den situation, du er i:

Hvis du rejser fra et risikoområde uden for Spanien:

 • Formular til sundhedskontrol (FCS-formular) , der skal udfyldes og underskrives elektronisk, inden du rejser til De Kanariske Øer.

 • Sanitær kontrol i lufthavnen bestående af temperaturmåling (med feber menes kropstemperatur lig med eller højere end 37,5 ° C) og visuel verifikation af manglende symptomer.

 • Der er specielle betingelser for adgang til turistindlogeringssteder (se punkt 3)

 • Desuden skal børn på 12 år eller mere opfylde et af følgende krav:
 •      1. Vaccinationsbevis, der bekræfter, at vedkommende har fået en vaccine mod COVID-19. Vaccineforløbet skal være fuldendt, og den sidste dosis være givet min. 14 dage før indrejse i Spanien. Alle vacciner accepteres, hvis de er godkendt af EU's europæiske lægemiddelagentur (EMA) og WHO.

      2. Erklæring, der angiver negativt resultat af en diagnostisk test for aktiv infektion af COVID-19, som indehaveren af erklæringen har fået foretaget. Der tillades antigentest foretaget maksimalt 48 timer før ankomsten til Spanien og NAAT-test (PCR, TMA, LAMP) foretaget maksimalt 72 timer før ankomsten til Spanien. For rejsende fra Storbritannien tillades kun NAAT-prøver.

       3. Bevis, der bekræfter, at vedkommende er rask efter COVID-19, og der er gået min. 11 dage siden den første positive NAAT-test (PCR, TMA, LAMP). Beviset er gyldigt i 180 dage. 

Hvis du rejser fra et område med lav risiko uden for Spanien:

 • Formular til sundhedskontrol (FCS-formular) , der skal udfyldes og underskrives elektronisk, inden du rejser til De Kanariske Øer.

 • Sanitær kontrol i lufthavnen bestående af temperaturmåling (med feber menes kropstemperatur lig med eller højere end 37,5 ° C) og visuel verifikation af fraværet manglende symptomer.

 • Der er specielle betingelser for adgang til turistindlogeringssteder (se punkt 3)

Hvis du rejser fra en anden selvstyrende region i Spanien :

 • Diagnostisk test for aktiv infektion af COVID-19 med negativt resultat foretaget 72 timer forud for ankomsten til De Kanariske Øer. Obligatorisk. 

 • De accepterede tests er PCR (COVID-19 RT-PCR), Transkriptionsmedieret amplifikation (TMA). Quicktests er også godkendt til påvisning af SARS-CoV-2-antigener med en specificitet på mere end 97% og en følsomhed på mere end 80% i henhold til deres tilsvarende homologering.

 

Følgende skal ikke fremvise test:

 • Børn under 12 år
 • Passagerer i transit i en kanarisk havn eller lufthavn med endelig destination i et andet land eller et andet sted i Spanien.
 • Passagerer, der kan bevise, at de har kun har været uden for selvstyreregionen De Kanariske Øer i en periode på mindre end 72 timer før ankomsten, uanset bopæl.
 • Passagerer, der er i besiddelse af et officielt dokument, der beviser, at de er færdigvaccinerede inden for otte måneder før rejsen, eller har fået mindst én dosis af en vaccine godkendt af Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) mod COVID-19. I sidstnævnte tilfælde mere end 15 dage før afrejsen og inden for de foregående fire måneder. Af det officielle dokument, der bekræfter vaccination, skal det fremgå hvilken vaccination, man har modtaget, antal doser og datoerne for hver dosis.
 • Passagerer, der ved hjælp af en officiel lægeattest eller et offentligt dokument kan bevise, at de har haft sygdommen i mindre end seks måneder i forvejen.

Hvis du rejser mellem øerne: 

På nuværende tidspunkt er transporten mellem øerne genetableret fuldt ud med daglige forbindelser, der gør det muligt at rejse fra en hvilken som helst ø til en anden uden besværligheder, det være sig via fly såvel som via båd. Binter og Canaryfly er flyselskaberne, med hvilke du kan rejse mellem øerne, og Fred Olsen og Armas er rederierne.

 • Der er ikke begrænsninger på rejser mellem øerne 
 • Der er specielle betingelser for adgang til turistindlogeringssteder (se punkt 3)

 

Under alle omstændigheder skal du konsultere vilkårene og betingelserne for din rejsearrangør eller flyselskab, inden du rejser til De Kanariske Øer.

3Betingelser for adgang til regulerede overnatningssteder for turister.

Brugerne bør opfylde et af følgende krav:

 • Diagnostisk test for aktiv infektion af COVID-19 med negativt resultat foretaget 72 timer forud for ankomsten til De Kanariske Øer. (PCR, TMA o antigener)
 • Passagerer, der har et officielt dokument, der bekræfter at de har fuldendt hele vaccinationsprogrammet inden for de seneste otte måneder før rejsen, eller som minimum har modtaget en dosis af en COVID-19-vaccine godkendt af EU's europæiske lægemiddelagentur (EMA) og WHO. I sidstnævnte tilfælde skal det være sket mere end 15 dage før rejsen og inden for de forgangne fire måneder. 
 • Passagerer, som gennem en officiel lægeerklæring eller officielt dokument beviser, at de for mindre end seks måneder siden har haft sygdommen

Fra det foregående er følgende undtaget:

a) Børn under 12 år

b) Personer, som kan dokumentere, at de er bosiddende på Kanarieøerne og under ansvar erklærer, at de i de seneste 15 dage før ankomsten til stedet ikke har forladt regionen, og desuden i den angivne periode ikke har haft symptomer på COVID-19.

c) Personer, som uanset bopæl beviser, at de har været uden for selvstyreregionen Kanarieøerne inden for mindre end 72 timer før ankomst men som er blevet i sit område i de 15 dage, der gik forud for omtalte fraværsperiode, som var kortere end 72 timer. De erklærer desuden under ansvar, at de i omtalte periode ikke har haft symptomer på COVID-19.

4EXEPTIONEL SITUATION PÅ VISSE ØER

Indtil 30/07/2021 

 

ADVARSELSNIVEAU 1

ADVARSELSNIVEAU 2

ADVARSELSNIVEAU 3

ADVARSELSNIVEAU 3

Tenerife

 

 

 

 x

Gran Canaria

 

 

 x

 

Lanzarote

 

 x

 


Fuerteventura

 

 

 x

 

La Palma


 

 

La Gomera


 

 

El Hierro

 

 

 

La Graciosa

 

 


 

Under opholdet skal turisterne respektere de forholdsregler, der gælder for hvert advarselsniveau, og som opsummeres i følgende tabel:

 

ADVARSELSNIVEAU 1

ADVARSELSNIVEAU 2

ADVARSELSNIVEAU 3

 ADVARSELSNIVEAU 4

BEGRÆNSNINGER I ANKOMST TIL OG AFREJSE FRA ØEN

NEJ

NEJ

NEJ

 

NEJ

UDGANGSFORBUD

NEJ

NEJ

NEJ

NEJ

FORSAMLINGER BLANDT PERSONER, DER IKKE BOR SAMMEN

Maks 10 personer

Maks. 6 personer

Kun i barer og restauranter og maks. 4 personer

 

Maks. 2 personer

HOTELLER OG RESTAURATION

Lukning kl. 02:00

Maks.10 ved bordet

Lukning kl. 24:00

Maks. 6 ved bordet

Kun terrasse med 50 % af normal kapacitet indtil kl. 23.00

 

Lukning kl. 18:00

 

SPORTSANLÆG

Åbne,

Grupper på maks. 10 personer

Åbne,

Grupper på maks. 6 personer

Åbne,

Grupper på maks. 4 personer

 

Åbne

KOLLEKTIV TRANSPORT

Funger normalt

50 % af normal kapacitet

50 % af normal kapacitet

 

50 % af normal kapacitet

 

MARKEDER

Udendørs 100%. 

Indendørs 75%

Udendørs 75%.  

Indendørs50% 

Udendørs 50%.  

Indendørs 33%

Udendørs 33%.  

Indendørs 25%

POPULÆRE BEGIVENHEDER

Ja

Annullerede

Annullerede

Annullerede

NATTELIV

Udendørs 100%. 

Indendørs 50%

Annulleret

Annulleret

Annullerede

 

5Jeg har spørgsmål til tests:

Jeg rejser fra et andet område i Spanien. Skal jeg også fremvise en negativ test for at indlogere mig på et sted for turister på Kanarieøerne?

Ja, det kræves, at du fremviser en negativ test taget maks. 72 timer før. Og Transcription Mediated Amplification (TMA)

Jeg er borger på Kanarieøerne Skal jeg fremvise bevis for en negativ test for at indlogere mig på et sted for turister på Kanarieøerne?
Nej. Til det skal du bevise din status som borger på Kanarieøerne, og du erklærer under ansvar, at du ikke har forladt Kanarieøerne inden for de seneste 15 dage før din ankomst til overnatningsstedet, og at du ikke har udvist symptomer på COVID-19 i den pågældende periode.

Er det også nødvendigt med en test for at forlade Kanarieøerne? 

Nej, men det kan være, at dit hjemland kræver det. Vi anbefaler dig altid at kontrollere krav og anbefalinger i dit hjemland.

Og kan jeg få lavet en test, før jeg rejser fra øerne?

Selvfølgelig. Kanarieøere har førsteklasses sundhedsfaciliteter. På dit overnatningssted kan du få information om nærmeste sted, hvor du kan få taget en godkendt test. Uanset hvad har vi lavet liste over de autoriserede centre på De Kanariske Øer, hvor du kan få foretaget testen.

 

6Hvilke sikkerhedsforanstaltninger vil jeg støde på i lufthavnen og/eller flyveren?

Husk, at det i lufthavnen og under hele flyvningen er obligatorisk at bære mundbind og følge alle sikkerhedsanvisninger fra såvel flyselskab som lufthavnsmyndigheder.

Vi anbefaler dig, at du om muligt, tjekker ind online for at undgå unødvendige processer i lufthavnen. Husk, at mange flyselskaber endnu ikke tillader håndbagage i kabinen, udover en taske til personlig brug, og som kan være under sædet.

7Kan jeg rejse frit mellem øerne?

Én af de store fordele ved at besøge De Kanariske Øer er, at du kan besøge flere øer under dit ophold. Øerne er meget forskellige fra hinanden, og det gør rejsen meget mere berigende og interessant.

På nuværende tidspunkt er transporten mellem øerne genetableret fuldt ud med daglige forbindelser, der gør det muligt at rejse fra en hvilken som helst ø til en anden uden besværligheder, det være sig via fly såvel som via båd. Binter og Canaryfly er flyselskaberne, med hvilke du kan rejse mellem øerne, og Fred Olsen og Armas er rederierne.

8Hvad bør jeg vide, før jeg ankommer til De Kanariske Øer? Sikkerhedsforanstaltninger.

På De Kanariske Øer har vi arbejdet hårdt de sidste par måneder for, at du kan besøge os og nyde din ferie under maksimale sikkerhedsforanstaltninger.

Det er derfor obligatorisk, at du downloader appen til varsel om smittede, RadarCOVID, på din mobil, som er tilgængelig til iPhone såvel som Android. Den vil notificere dig om graden af risiko for COVID-19 alt efter din placering.

Derudover bør du være bekendt med de primære foranstaltninger, der er iværksat for at garantere din velvære.

 

Generelle foranstaltninger:

 • Brug af mundbind er obligatorisk for voksne og børn over 6 år på lukkede steder til offentlig brug (undtagen indtagelse af mad og drikke) og udendørs, hvor det ikke er muligt at holde en afstand mellem personer på 1,5 m. Personer med et handicap eller en respiratorisk sygdom er undtaget dette.
 • Afstand mellem personer (fastsat til 1,5 meter).
 • Fremme brugen af individuelle hygiejneelementer (sæbe og hydroalkoholisk gel).
 • Passende rengøring og desinfektion af alle etablissementer og materialer (særligt af toiletter og andre tilsvarende områder til fælles brug).

 

Specifikke foranstaltninger:

 • På gader, udendørssteder og i lukkede rum åbne for offentligheden. Derudover er det ikke tilladt at ryge eller anvende apparater til inhalation af tobak, hvis det ikke er muligt at garantere en afstand på 2 meter. 
 • Offentlig og/eller kollektiv transport. Brug af mundbind er obligatorisk for voksne og børn over 6 år, medmindre vedkommende har et handicap eller en luftvejslidelse. I turistbusser vil sæderne blive tildelt.
 • Turistindlogering. Der er begrænset kapacitet i fællesområder i henhold til den påkrævede afstand mellem personer, og det samme gælder underholdningsaktiviteter og gruppeklasser. Du kan finde assisterede buffeter, hvor maden serveres individuelt, eller selvbetjeningsbuffeter, hvor der er skærme, der adskiller fødevarerne.
 • Aktiv turisme. Aktiv udendørsturisme indebærer få risici og foretages normalt i mindre grupper. Det er dog ikke tilladt at dele individuelt sportsmateriale, og der er specifikke protokoller vedrørende rengøring og desinficering.

9Hvilke personlige beskyttelsesforanstaltninger bør jeg tage for at forhindre smitte?

De kanariske myndigheder anbefaler, at alle borgere tager disse personlige beskyttelsesforanstaltninger:

 • Hyppig håndhygiejne med vand og sæbe eller hydroalkoholisk gel.

 • Dæk mund og næse med engangslommetørklæder, når du nyser eller hoster, og smid dem derefter ud i en affaldspand.

 • Hold en afstand på mindst 1,5 meter til personer, du ikke bor sammen med (med eller uden symptomer).

Det anbefales, at alle former for grupperinger eller møder mellem personer, der ikke bor sammen, på private steder begrænses til maksimalt 10 personer, selvom sikkerhedsafstanden kan garanteres.

10Hvad skal jeg gøre, hvis jeg får symptomer på covid-19 under mit ophold på De K COVID-forsikring. anariske Øer?

Hvis du har symptomer som f.eks. hoste, feber, vejrtrækningsbesvær eller generelt ildebefindende, skal du isolere dig på dit indlogeringssted og ringe til telefon 900 112 061 , så du kan blive vejledt og henvist til den passende behandlingsinstitution.

Husk, at du skal bære mundbind på en hvilken som helst behandlingsinstitution, og du bør undgå at røre overflader med hænderne.

Derudover, eftersom det vigtigste er din sundhed og velvære, stiller vi på De Kanariske Øer en AXA-police til disposition gratis, hvis du ikke har en forsikring, som vil dække alle udgifter i forbindelse med COVID-19. Konsultér alt det, den kan tilbyde ved at klikke her.

Anbefalinger vedrørende hygiejne:

Lavamanos

Vask hænder ofte med vand og sæbe eller med hydroalkoholisk gel.

Toallitas

Hold en afstand på mindst to meter med personer, du ikke bor sammen med (med eller uden symptomer).

Distancia de seguridad

Hold en afstand på mindst 1,5 meter til personer, du ikke bor sammen med (med eller uden symptomer).

Barbijo

Brugen af mundbind er obligatorisk i offentlig transport, på gader, udendørssteder og lukkede rum åbne for offentligheden uafhængigt af minimumsafstanden på 1,5 meter.

Hvis der er symptomer, skal du ringe på telefon:

900 112 061

Fiebre

Feber

Tos

Hoste

Falta de aire

Problemer med at trække vejret