SIDSTE NYT: Coronavirus (COVID-19) her
23-November-2020

HEJ


På Kanarieøerne arbejder vi hver dag hårdt på, at du under de højeste standarder for tryghed, hygiejne og kvalitet kan besøge os. I øjeblikket har vi et af de laveste smittetal i Europa og det laveste i Spanien.

De fleste hoteller har allerede åbnet dørene, eller også gør de det snart, og det samme gælder de vigtigste turistattraktioner, butikker og restauranter.

Hvis du skal rejse til vores øer i den kommende fremtid, kan du her finde interessante oplysninger.

1Hvem kan besøge Kanarieøerne?

Du kan besøge Kanarieøerne, hvis du rejser fra EU, fra et Schengen-land eller fra et tredjeland, som Spanien har en gensidig aftale om modtagelse af rejsende med. De omfatter Australien, Canada, Kina, Sydkorea, Georgien, Japan, New Zealand, Rwanda, Thailand, Tunesien og Uruguay.

 

For at planlægge returrejsen anbefaler vi dig altid at kontrollere krav og anbefalinger i dit hjemland.

2Skal jeg sørge for noget særligt, før jeg rejser til Kanarieøerne?

Hvis du rejser uden for Spanien: Sundhedskontrolformular (Formulario de Control Sanitario – FCS), som du skal udfylde og underskrive telematisk, før din rejse til De Kanariske Øer. Du kan tilgå formularen og underskrive den på portalen  SPAIN TRAVEL HEALTH-SpTH eller i appen til Android- eller iOS-enheder. Når den er underskrevet, får du en QR-kode, som det er obligatorisk for dig at fremvise, når du ankommer til Kanarieøerne (den er gyldig både digitalt og udskrevet). Husk, at det er nødvendigt at udfylde en særskilt formular for hver rejse og hver person.

 Hvis du derudover rejser fra et risikoområde: Du skal have foretaget en negativ PCR-test 72 timer forud for din ankomst til Spanien. 

Hvis du ikke rejser fra et risikoområde, men hvis du skal indlogere dig på et turistetablissement på De Kanariske Øer: Diagnostisk test for aktiv COVID-19-infektion med negativt resultat foretaget 72 timer forud for ankomsten til De Kanariske Øer. Du skal præsentere denne, når du ankommer til dit indlogeringssted. Børn under 6 år behøver ikke fremvise en negativ test. Testen skal være godkendt af sundhedsmyndighederne i dit land eller i Den Europæiske Union. 

I alle tilfælde er det nødvendigt, at du undersøger din operatørs eller flyselskabs betingelser, før du rejser til Kanarieøerne.

3Jeg har spørgsmål til tests:

Jeg rejser fra et andet område i Spanien. Skal jeg også fremvise en negativ test for at indlogere mig på et sted for turister på Kanarieøerne?

Ja, det kræves, at du fremviser en negativ test taget maks. 72 timer før.

Jeg er borger på Kanarieøerne Skal jeg fremvise bevis for en negativ test for at indlogere mig på et sted for turister på Kanarieøerne?
Nej. Til det skal du bevise din status som borger på Kanarieøerne, og du erklærer under ansvar, at du ikke har forladt Kanarieøerne inden for de seneste 15 dage før din ankomst til overnatningsstedet, og at du ikke har udvist symptomer på COVID-19 i den pågældende periode.

Er det også nødvendigt med en test for at forlade Kanarieøerne? 

Nej, men det kan være, at dit hjemland kræver det. Vi anbefaler dig altid at kontrollere krav og anbefalinger i dit hjemland.

Og kan jeg få lavet en test, før jeg rejser fra øerne?

Selvfølgelig. Kanarieøere har førsteklasses sundhedsfaciliteter. På dit overnatningssted kan du få information om nærmeste sted, hvor du kan få taget en godkendt test.

 

4Hvilke sikkerhedsforanstaltninger vil jeg støde på i lufthavnen og/eller flyveren?

I lufthavnene på Kanarieøerne får alle internationale rejsende et sundhedstjek. Tjekket kan omfatte temperaturmåling, gennemgang af papirer og visuel undersøgelse af passagerens tilstand. I alle tilfælde skal indrejseformularen FCS fremvises.

Husk, at det i lufthavnen og under hele flyvningen er obligatorisk at bære mundbind og følge alle sikkerhedsanvisninger fra såvel flyselskab som lufthavnsmyndigheder.

Vi anbefaler dig, at du om muligt, tjekker ind online for at undgå unødvendige processer i lufthavnen. Husk, at mange flyselskaber endnu ikke tillader håndbagage i kabinen, udover en taske til personlig brug, og som kan være under sædet.

5Hvilke flyselskaber flyver til De Kanariske Øer?

Her er de flyselskaber, som flyver direkte til øgruppen.

6Kan jeg rejse frit mellem øerne?

Én af de store fordele ved at besøge De Kanariske Øer er, at du kan besøge flere øer under dit ophold. Øerne er meget forskellige fra hinanden, og det gør rejsen meget mere berigende og interessant.

På nuværende tidspunkt er transporten mellem øerne genetableret fuldt ud med daglige forbindelser, der gør det muligt at rejse fra en hvilken som helst ø til en anden uden besværligheder, det være sig via fly såvel som via båd. Binter og Canaryfly er flyselskaberne, med hvilke du kan rejse mellem øerne, og Fred Olsen og Armas er rederierne.

7Hvad bør jeg vide, før jeg ankommer til De Kanariske Øer? Sikkerhedsforanstaltninger.

På De Kanariske Øer har vi arbejdet hårdt de sidste par måneder for, at du kan besøge os og nyde din ferie under maksimale sikkerhedsforanstaltninger.

Det er derfor obligatorisk, at du downloader appen til varsel om smittede, RadarCOVID, på din mobil, som er tilgængelig til iPhone såvel som Android. Den vil notificere dig om graden af risiko for COVID-19 alt efter din placering.

Derudover bør du være bekendt med de primære foranstaltninger, der er iværksat for at garantere din velvære.

 

Generelle foranstaltninger:

 • Brug af mundbind er obligatorisk for voksne og børn over 6 år på gader, udendørssteder og i lukkede rum åbne for offentligheden med undtagelse af, når der indtages mad og drikkevarer, dyrkes sport og/eller i tilfælde af et handicap eller en luftvejslidelse.
 • Afstand mellem personer (fastsat til 1,5 meter).
 • Fremme brugen af individuelle hygiejneelementer (sæbe og hydroalkoholisk gel).
 • Passende rengøring og desinfektion af alle etablissementer og materialer (særligt af toiletter og andre tilsvarende områder til fælles brug).

 

Specifikke foranstaltninger:

 • På gader, udendørssteder og i lukkede rum åbne for offentligheden er brugen af mundbind obligatorisk, uanset sikkerhedsafstanden mellem personer på 1,5 meter. 

Derudover er det ikke tilladt at ryge eller anvende apparater til inhalation af tobak, hvis det ikke er muligt at garantere en afstand på 2 meter. 

 • Offentlig og/eller kollektiv transport. Brug af mundbind er obligatorisk for voksne og børn over 6 år, medmindre vedkommende har et handicap eller en luftvejslidelse. I turistbusser vil sæderne blive tildelt.
 • Turistindlogering. Der er begrænset kapacitet i fællesområder i henhold til den påkrævede afstand mellem personer, og det samme gælder underholdningsaktiviteter og gruppeklasser. Du kan finde assisterede buffeter, hvor maden serveres individuelt, eller selvbetjeningsbuffeter, hvor der er skærme, der adskiller fødevarerne.
 • Strande, svømmepøle og andre naturområder. Brugen af mundbind er obligatorisk ved adgang til strande og svømmepøle, og det samme gælder gåture, eller når man bevæger sig fra sit opholdssted. Det eneste tidspunkt, brugen af mundbind ikke er obligatorisk, er, når man bader, når man opholder sig et specifikt sted og ikke bevæger sig og fastholder den anbefalede sikkerhedsafstand.  

På visse strande er der begrænset kapacitet (4 m2 pr. person), ligesom der er begrænset adgang og ophold for at sikre, at sikkerhedsafstanden fastholdes. I naturlige svømmebassiner fastsættes denne begrænsning i henhold til vandområdet. En afstand på 2 meter mellem grupper af solsenge og parasoller er obligatorisk, og det samme gælder desinficering af disse mellem kundebesøgene. Der er forstærket rengøring af toiletter, brusere og fodvaske. 

Hvad angår brugen af svømmepøle, er kapaciteten begrænset i henhold til antallet af solsenge. Disse er placeret i henhold til kravet om afstand og er organiseret i familiegrupper. De desinficeres dagligt.

I naturområder uden for bebyggelsesområder er den obligatoriske brug af mundbind udelukket, såfremt man kan bevare en sikkerhedsafstand mellem personer.

 • Restauranter. Minimumsafstanden mellem borde, grupper og bardisk er 1,5 meter med maks. 10 personer pr. bord/gruppe. Selvbetjeningsprodukter og/eller produkter til fællesbrug er fjernet, f.eks. servietholdere, sukkerskåle eller menuer, som er blevet erstattet af QR-koder, tavler eller tilsvarende. Borde rengøres og desinficeres, før gæsten sætter sig.
 • Turistseværdigheder og guidede besøg. Det er nødvendigt at bestille tid (i størstedelen af tilfældene via elektroniske midler), da der er begrænset kapacitet. I turistseværdigheder er ruten envejs for at undgå menneskemængder, og at personer krydser hinanden. Brugen af personlige hovedtelefoner, som vil blive desinficeret efter hver brug, fremmes.
 • Shopping. Beklædningsgenstande hygiejniseres efter at være blevet prøvet af kunden, ligesom prøverummene desinficeres hyppigt. Ventilationssystemer garanterer en tilstrækkelig luftfornyelse. Vi anbefaler brug af kort til betaling.
 • Kulturelle aktiviteter og begivenheder. På nuværende tidspunkt er udbuddet af begivenheder begrænset, men lidt efter lidt vil øgruppens kulturelle agenda blive genetableret. I biografer, teatre og tilsvarende tildeles sæderne efter samboende. Derudover kontrollerer sikkerhedspersonalet adgangsområder og lignende for at garantere afstanden mellem personer.
 • Spabade og wellness-centre. Disse etablissementer har i forvejen meget strenge protokoller vedrørende hygiejne, men disse er blevet forstærket i forbindelse med pandemien. Tidsbestilling er nødvendig, og der er begrænset kapacitet. Brugen af håndklæde eller badekåbe er obligatorisk i installationerne.
 • Træningscentre og sportsaktiviteter. Gruppeaktiviteter indendørs foregår i grupper på maksimalt 25 personer og maksimalt 30 personer udendørs for at sikre afstanden mellem personer. Der stilles desinficeringsmaterialer til rådighed til kunderne for at desinficere de anvendte maskiner. Brugen af håndklæde er obligatorisk. Ventilationssystemer garanterer en hyppig luftfornyelse.
 • Golfbaner. Der kan spilles golf i grupper på 4 personer, så længe afstanden mellem personer respekteres, og spillernes bold må ikke røres af caddien eller af de andre spillere. Brugen af golfvogne er begrænset til to personer, og den desinficeres før brug.
 • Natteliv. Det er kun steder med udendørsterrasse, der kan åbne, og med en begrænsning på 75 % af den normale kapacitet. Indtagelsen foregår ved bordet (ikke ved baren), og dansegulvet er lukket.
 • Aktiv turisme. Aktiv udendørsturisme indebærer få risici og foretages normalt i mindre grupper. Det er dog ikke tilladt at dele individuelt sportsmateriale, og der er specifikke protokoller vedrørende rengøring og desinficering.

8Hvilke personlige beskyttelsesforanstaltninger bør jeg tage for at forhindre smitte?

De kanariske myndigheder anbefaler, at alle borgere tager disse personlige beskyttelsesforanstaltninger:

 • Hyppig håndhygiejne med vand og sæbe eller hydroalkoholisk gel. 
 • Dæk mund og næse med engangslommetørklæder, når du nyser eller hoster, og smid dem derefter ud i en affaldspand.
 • Hold en afstand på mindst 1,5 meter til personer, du ikke bor sammen med (med eller uden symptomer).
 • Brug mundbind på gader, udendørssteder og lukkede rum, der er åbne for offentligheden.

Det anbefales, at alle former for grupperinger eller møder mellem personer, der ikke bor sammen, på private steder begrænses til maksimalt 10 personer, selvom sikkerhedsafstanden kan garanteres.

9Hvad skal jeg gøre, hvis jeg får symptomer på covid-19 under mit ophold på De K COVID-forsikring. anariske Øer?

Hvis du har symptomer som f.eks. hoste, feber, vejrtrækningsbesvær eller generelt ildebefindende, skal du isolere dig på dit indlogeringssted og ringe til telefon 900 112 061 , så du kan blive vejledt og henvist til den passende behandlingsinstitution.

Husk, at du skal bære mundbind på en hvilken som helst behandlingsinstitution, og du bør undgå at røre overflader med hænderne.

Derudover, eftersom det vigtigste er din sundhed og velvære, stiller vi på De Kanariske Øer en AXA-police til disposition gratis, hvis du ikke har en forsikring, som vil dække alle udgifter i forbindelse med COVID-19. Konsultér alt det, den kan tilbyde ved at klikke her.

Anbefalinger vedrørende hygiejne:

Lavamanos

Vask hænder ofte med vand og sæbe eller med hydroalkoholisk gel.

Toallitas

Hold en afstand på mindst to meter med personer, du ikke bor sammen med (med eller uden symptomer).

Distancia de seguridad

Hold en afstand på mindst 1,5 meter til personer, du ikke bor sammen med (med eller uden symptomer).

Barbijo

Brugen af mundbind er obligatorisk i offentlig transport, på gader, udendørssteder og lukkede rum åbne for offentligheden uafhængigt af minimumsafstanden på 1,5 meter.

Hvis der er symptomer, skal du ringe på telefon:

900 112 061

Fiebre

Feber

Tos

Hoste

Falta de aire

Problemer med at trække vejret