SIDSTE NYT: Coronavirus (COVID-19) her
21-Januar-2022

HEJ


På Kanarieøerne arbejder vi hver dag hårdt på, at du under de højeste standarder for tryghed, hygiejne og kvalitet kan besøge os. Du skal vide, at mere end 76.5% af øernes befolkning i øjeblikket er vaccineret mod COVID-19, hvilket er over gennemsnittet i Europa.

Hvis du skal rejse til vores øer i den kommende fremtid, kan du her finde interessante oplysninger.

11. KRAV I FORBINDELSE MED INDREJSE I SPANIEN (og De Kanariske Øer):

Du kan besøge De Kanariske Øer, hvis du rejser fra den Europæiske Union, et land i Schengen-området eller fra et tredjeland, med hvilket Spanien har en gensidig aftale hvad angår accept af rejsende.

Det er vigtigt, at du konsulterer din rejseudbyders eller dit flyselskabs vilkår, før du rejser til De Kanariske Øer.

1.1  NY.   HVIS DU REJSER FRA ET HØJRISIKOLAND* INDEN FOR EU OG SCHENGEN

*Dette forstås som de lande, hvor der er registreret en væsentlig forringelse af den epidemiologiske situation, eller hvor der er registreret varianter af særlig bekymring. Dette kan konsulteres her.

 1. KontrolformularDet anbefales at udfylde formularen på digital vis og inkludere al den nødvendige dokumentation for at lette kontrollen i lufthavne (fast control). Det er kun den digitale formular, der er tilladt. Papirformat accepteres ikke. Hvis du rejser med krydstogt, er formularen, du skal udfylde, denne.
 2. Diagnostisk test af aktiv infektion af COVID-19 med negativt resultat foretaget uafhængigt af vaccinestatus og uafhængigt af, om den rejsende allerede har haft sygdommen. Der tillades antigentest foretaget maksimalt 48 timer forud for ankomsten til Spanien og NAAT-test (PCR, TMA, LAMP) foretaget maksimalt 72 timer før ankomsten til Spanien.

 

1.2 HVIS DU REJSER FRA RISIKOLANDE* INDEN FOR EU OG SCHENGEN

* Disse lande forstås som dem på denne liste.

Kontrolformular. Det anbefales at udfylde formularen på digital vis og inkludere al nødvendig dokumentation for at lette kontrollen i lufthavne (fast control). Det er kun den digitale formular, der er tilladt. Papirformat accepteres ikke. Hvis du rejser med krydstogt, er formularen, du skal udfylde, denne.

og ét af følgende krav for personer over 12 år:

a)  Vaccinecertifikat mod COVID-19 med fuldført vaccination.

b)  Diagnostisk test af aktiv infektion af COVID-19 med negativt resultat. Der tillades antigentest foretaget maksimalt 48 timer før ankomsten til Spanien og NAAT-test (PCR, TMA, LAMP) foretaget maksimalt 72 timer før ankomsten til Spanien.

c)  Raskmeldingscertifikat, der bekræfter, at indehaveren har kommet sig efter COVID-19, udstedt mindst 11 dage efter den første positive NAAT-prøve (PCR, TMA, LAMP). Certifikatet har en gyldighed på 180 dage.

På usædvanlig og tilfældig vis kan visse passagerer blive påkrævet at få foretaget en diagnostisk test af aktiv infektion af COVID-19 inden for 48 timer efter ankomsten, hvis resultat skal kommunikeres til sundhedsmyndighederne på den måde, der er angivet.

 

1.3 HVIS DU REJSER FRA LAVRISIKOLANDE INDEN FOR EU OG SCHENGEN

Kontrolformular. Det anbefales at fuldføre formularen på digital vis og inkludere al nødvendig dokumentation for at lette kontrollen i lufthavne (fast control). Det er kun den digitale formular, der er tilladt. Papirformat accepteres ikke.

Hvis du rejser med krydstogt, er formularen, du skal udfylde, denne.

 

1.4 HVIS DU REJSER FRA TREDJELANDE

Passagerne skal opfylde følgende krav:

 1. Kontrolformular. Det anbefales at fuldføre formularen på digital vis og inkludere al nødvendig dokumentation for at lette kontrollen i lufthavne (fast control). Det er kun den digitale formular, der er tilladt. Papirformat accepteres ikke. Hvis du rejser med krydstogt, er formularen, du skal udfylde, denne.
 2. Vaccinecertifikat mod COVID-19 med fuldført vaccination. Ledsagede børn under 12 år er undtaget. I tilfælde af ikke-bosiddende personer i Storbritannien og Nordirland, som kommer direkte derfra, skal disse ved ankomsten til Spanien fremvise et vaccinecertifikat.
 3. Derudover kræves der fra tredjelande med høj risiko en diagnostisk test af aktiv infektion af COVID-19, uafhængigt af vaccinestatus og uafhængigt af, om den rejsende allrede har haft sygdommen. Der tillades antigentest, der er foretaget maksimalt 48 timer før ankomsten til Spanien, og NAAT-test NAAT (PCR, TMA, LAMP), der er foretaget maksimalt 72 timer før ankomsten til Spanien. Du kan konsultere, om dit land er et højrisikoland, her.

 Undtaget fra disse bestemmelser er de tredjelande, der ikke anses som risikolande, som falder ind under adgangsvilkårene for risikolande fra EU og Schengen (se punkt 1.2). Se her

 

1.5 HVIS DU REJSER FRA NATIONALT TERRITORIUM

Passagerer på over 12 år og y 3 måneder skal kun opfylde ét af følgende krav:

 1. Vaccinecertifikat mod COVID-19 med fuldført vaccination. Børn under 12 år er undtaget
 2. Diagnostisk test af aktiv infektion af COVID-19 med negativt resultat foretaget uafhængigt af vaccinestatus, eller om den rejsende allrede har haft sygdommen. Der tillades antigentest foretaget maksimalt 48 timer før ankomsten til Spanien og NAAT-test (PCR, TMA, LAMP) foretaget maksimalt 72 timer før ankomsten til Spanien.
 3. Raskmeldingscertifikat, der bekræfter, at indehaveren har kommet sig efter COVID-19, udstedt mindst 11 dage efter den første positive NAAT-prøve (PCR, TMA, LAMP). Certifikatet har en gyldighed på 180 dage.

2EXEPTIONEL SITUATION PÅ VISSE ØER


 

ADVARSELSNIVEAU 1

ADVARSELSNIVEAU 2

ADVARSELSNIVEAU 3

ADVARSELSNIVEAU 4

Tenerife

 

  

 21.01-27.01

Gran Canaria

 

  

21.01-03.02 

Lanzarote

  

21.01-27.01 


Fuerteventura

 

  21.01- 27.01

 

La Palma

   

21.01-03.02 

La Gomera

 

 21.01-27.01

 

 

El Hierro

 

21.01- 23.01

24.01-03.02 

 

La Graciosa

  

21.01-27.01 


 

Under opholdet skal turisterne respektere de forholdsregler, der gælder for hvert advarselsniveau, og som opsummeres i følgende tabel:

 

 ADVARSELSNIVEAU 1ADVARSELSNIVEAU 2ADVARSELSNIVEAU 3ADVARSELSNIVEAU 4
SAMMENKOMSTER MELLEM IKKE-SAMBOENDEMaksimalt 12 personerMaksimalt 8 personerMaksimalt 6 personerMaksimalt 6 personer
HOTELLER OG RESTAURATION12 personer pr. bord udendørs, 6 personer pr. bord indendørs8personer pr. bord udendørs, 4 personer pr. bord indendørs6 personer pr. bord udendørs, 4 personer pr. bord indendørs6 personer pr. bord udendørs, 4 personer pr. bord indendørs
TRÆNINGSCENTRE75% kapacitet50% kapacitet50% kapacitet33% kapacitet
OFFENTLIG, KOLLEKTIV TRANSPORT (MERE END 9 SÆDER)100% kapacitet100% kapacitet100% kapacitet75% kapacitet
KULTURELLE BEGIVENHEDER75% kapacitet55% kapacitet55 % kapacitet55% kapacitet
NATTELIVLukning kl. 04.00Lukning kl. 03.00Lukning kl. 02.00Lukning kl. 01.00
SPABADE OG CENTRE MED HYDROMASSAGE75% kapacitet75% kapacitet50% kapacitetLukket
UDENDØRSSVØMMEPØLER75% kapacitet50% kapacitet33% kapacitet33% kapacitet
STRANDE100% kapacitet75% kapacitet50% kapacitet50% kapacitet
KOMMERCIELLE ETABLISSEMENTER OG TJENESTETABLISSEMENTER Friluft 100 % og inde 75% af kapaciteten Friluft 75% og inde 50 % af kapaciteten Friluft 50% og inde 33% af kapacitetenFriluft 50% og inde 33% af kapaciteten 
LEGEPLADSER I BYOMRÅDEÅbneÅbneÅbneLukkede

 

 • ADVARSELSNIVEAU 3 og 4: 

  For at komme ind på følgende etablissementer, uanset om det er udendørs eller indendørs, skal der fremvises et covid-certifikat (fuldført vaccine, test eller et raskmeldingscertifikat):
  -Lokaler til hotel- og restaurationsvirksomhed og natteliv med en kapacitet på mere end 30 personer.
  -Begivenheder, fejringer og forestillinger med deltagelse af mere end 500 personer.
  -Biografer, teatre og tilsvarende med en kapacitet på mere end 30 personer.
  -Træningscentre og lignende.
  -Sundheds- og plejecentre eller lignende ved besøg eller ledsagelse af patienter.

3Jeg har spørgsmål til tests:

Er det også nødvendigt med en test for at forlade Kanarieøerne? 

Nej, men det kan være, at dit hjemland kræver det. Vi anbefaler dig altid at kontrollere krav og anbefalinger i dit hjemland.

Og kan jeg få lavet en test, før jeg rejser fra øerne?

Selvfølgelig. Kanarieøere har førsteklasses sundhedsfaciliteter. På dit overnatningssted kan du få information om nærmeste sted, hvor du kan få taget en godkendt test. Uanset hvad har vi lavet liste over de autoriserede centre på De Kanariske Øer, hvor du kan få foretaget testen.

4Hvilke sikkerhedsforanstaltninger vil jeg støde på i lufthavnen og/eller flyveren?

Husk, at det i lufthavnen og under hele flyvningen er obligatorisk at bære mundbind og følge alle sikkerhedsanvisninger fra såvel flyselskab som lufthavnsmyndigheder.

Vi anbefaler dig, at du om muligt, tjekker ind online for at undgå unødvendige processer i lufthavnen. Husk, at mange flyselskaber endnu ikke tillader håndbagage i kabinen, udover en taske til personlig brug, og som kan være under sædet.

5Kan jeg rejse frit mellem øerne?

Én af de store fordele ved at besøge De Kanariske Øer er, at du kan besøge flere øer under dit ophold. Øerne er meget forskellige fra hinanden, og det gør rejsen meget mere berigende og interessant.

På nuværende tidspunkt er transporten mellem øerne genetableret fuldt ud med daglige forbindelser, der gør det muligt at rejse fra en hvilken som helst ø til en anden uden besværligheder, det være sig via fly såvel som via båd. Binter og Canaryfly er flyselskaberne, med hvilke du kan rejse mellem øerne, og Fred Olsen og Armas er rederierne.

6Hvad bør jeg vide, før jeg ankommer til De Kanariske Øer? Sikkerhedsforanstaltninger.

På De Kanariske Øer har vi arbejdet hårdt de sidste par måneder for, at du kan besøge os og nyde din ferie under maksimale sikkerhedsforanstaltninger.

Det er derfor obligatorisk, at du downloader appen til varsel om smittede, RadarCOVID, på din mobil, som er tilgængelig til iPhone såvel som Android. Den vil notificere dig om graden af risiko for COVID-19 alt efter din placering.

Derudover bør du være bekendt med de primære foranstaltninger, der er iværksat for at garantere din velvære.

 

Generelle foranstaltninger:

 • Brug af mundbind er obligatorisk for voksne og børn over 6 år på gader, udendørssteder og i lukkede rum åbne for offentligheden med undtagelse af, når der indtages mad og drikkevarer, dyrkes sport og/eller i tilfælde af et handicap eller en luftvejslidelse.
 • Afstand mellem personer (fastsat til 1,5 meter).
 • Fremme brugen af individuelle hygiejneelementer (sæbe og hydroalkoholisk gel).
 • Passende rengøring og desinfektion af alle etablissementer og materialer (særligt af toiletter og andre tilsvarende områder til fælles brug).

 

Specifikke foranstaltninger:

 • På gader, udendørssteder og i lukkede rum åbne for offentligheden. Derudover er det ikke tilladt at ryge eller anvende apparater til inhalation af tobak, hvis det ikke er muligt at garantere en afstand på 2 meter. 
 • Offentlig og/eller kollektiv transport. Brug af mundbind er obligatorisk for voksne og børn over 6 år, medmindre vedkommende har et handicap eller en luftvejslidelse. I turistbusser vil sæderne blive tildelt.
 • Turistindlogering. Der er begrænset kapacitet i fællesområder i henhold til den påkrævede afstand mellem personer, og det samme gælder underholdningsaktiviteter og gruppeklasser. Du kan finde assisterede buffeter, hvor maden serveres individuelt, eller selvbetjeningsbuffeter, hvor der er skærme, der adskiller fødevarerne.
 • Aktiv turisme. Aktiv udendørsturisme indebærer få risici og foretages normalt i mindre grupper. Det er dog ikke tilladt at dele individuelt sportsmateriale, og der er specifikke protokoller vedrørende rengøring og desinficering.

7Hvilke personlige beskyttelsesforanstaltninger bør jeg tage for at forhindre smitte?

De kanariske myndigheder anbefaler, at alle borgere tager disse personlige beskyttelsesforanstaltninger:

 • Hyppig håndhygiejne med vand og sæbe eller hydroalkoholisk gel.

 • Dæk mund og næse med engangslommetørklæder, når du nyser eller hoster, og smid dem derefter ud i en affaldspand.

 • Hold en afstand på mindst 1,5 meter til personer, du ikke bor sammen med (med eller uden symptomer).

Det anbefales, at alle former for grupperinger eller møder mellem personer, der ikke bor sammen, på private steder begrænses til maksimalt 10 personer, selvom sikkerhedsafstanden kan garanteres.

8Hvad skal jeg gøre, hvis jeg får symptomer på covid-19 under mit ophold på De K COVID-forsikring. anariske Øer?

Hvis du har symptomer som f.eks. hoste, feber, vejrtrækningsbesvær eller generelt ildebefindende, skal du isolere dig på dit indlogeringssted og ringe til telefon 900 112 061 , så du kan blive vejledt og henvist til den passende behandlingsinstitution. +34 922 842 279 og +34 928 846 579 internationale opkald.

Husk, at du skal bære mundbind på en hvilken som helst behandlingsinstitution, og du bør undgå at røre overflader med hænderne.

Derudover, eftersom det vigtigste er din sundhed og velvære, stiller vi på De Kanariske Øer en AXA-police til disposition gratis, hvis du ikke har en forsikring, som vil dække alle udgifter i forbindelse med COVID-19. Konsultér alt det, den kan tilbyde ved at klikke her.

Anbefalinger vedrørende hygiejne:

Lavamanos

Vask hænder ofte med vand og sæbe eller med hydroalkoholisk gel.

Toallitas

Hold en afstand på mindst to meter med personer, du ikke bor sammen med (med eller uden symptomer).

Distancia de seguridad

Hold en afstand på mindst 1,5 meter til personer, du ikke bor sammen med (med eller uden symptomer).

Barbijo

Brug af mundbind er obligatorisk for voksne og børn over 6 år på gader, udendørssteder og i lukkede rum åbne for offentligheden med undtagelse af, når der indtages mad og drikkevarer, dyrkes sport og/eller i tilfælde af et handicap eller en luftvejslidelse.

Hvis du har symptomer på COVID-19 under dit ophold på De Kanariske Øer:

900 112 061(Kun for opkald i Spanien i tilfælde af symptomer på COVID-19). +34 922 842 279 og +34 928 846 579 internationale opkald

Fiebre

Feber

Tos

Hoste

Falta de aire

Problemer med at trække vejret