El Hierro

øen med sjæl

Kan en ø have sjæl? For at kunne svare på dette spørgsmål er du nødt til at besøge El Hierro, der er den yngste af De Kanariske Øer, eftersom den "først" dukkede op for 1,1 millioner år siden. Det er svært at forklare magien ved denne lille atlantiske vulkan-ø, som er et roligt helle, hvor du kan glemme alverdens stress og jag.

Contenido

Øen, som er kendt for sin bæredygtighed, er velkendt af dykkerentusiaster, som ikke tøver med at rejse hertil fra fjerne egne for at finde optimale forhold og utrolige undersøiske landskaber. El Hierro er på vej til at opnå selvforsyning med ren og vedvarende energi.

Contenido

Vulkaner, lavastrømme, frodige kanariske fyr- og laurbærskove, træer der bøjer sig for vinden, stejle klipper, afslappende naturlige pools, svimlende udsigter ... Dette er El Hierro – gådefuld, overvældende, et tilflugtssted hvor du kan koble fra nutidens travle liv og nyde De Kanariske Øers forårsklima året rundt. 

Gastronomien på denne ø, der er udråbt til biosfæreområde, gør også sit til at gøre dit ophold uforglemmeligt med friske produkter af ekstraordinær kvalitet dyrket på øen og hentet i havet. Man må heller ikke glemme øens vine med oprindelsesbetegnelse og de originale søde sager, der smelter på tungen.

Ja, en ø kan have sjæl. Og det har El Hierro.
 

00:00
Título
El Hierro
Vídeo
Póster
El Hierro. Roque Bonanza.
El Hierro. Roque Bonanza.
Tipo
Ancho completo
Contenido

Et dykkerparadis

Med mere end 40 dykkersteder er El Hierro et sandt paradis for dykkere fra hele verden, der betragter øen som en af klodens bedste dykkerdestinationer.

Der er flere faktorer der gør, at denne lille plet har opnået sin fortjente berømmelse. Et af de tre marinereservater på De Kanariske Øer ligger her. Først og fremmest skyldes det det klare vand med en sigtbarhed på op til 30 meter, artsmangfoldigheden og de spektakulære undersøiske vulkanske landskaber. 

Contenido

Det har ingen betydning, om man er garvet professionel eller nybegynder. Ved El Hierro kan du dykke uanset niveau, da der er dykkerskoler, hvor du kan starte og leje alt det nødvendige udstyr. Og hvis du beslutter dig for at udforske havbunden ved øen, må du endelig ikke glemme dit kamera! Et godt tip: Hvert år afholdes "El Hierro Island International Open Photosub", som er et af verdens største mesterskaber i undervandsfotografering.

Imagen
Contenido

Et nyt landskab for hvert trin

Øens lille størrelse forhindrer den ikke i at byde på en overraskende variation af landskaber. Og det bedste er, at da afstandene er så korte, kan man tage en afslappende dukkert ved kysten og kort tid efter vandre ad stierne mellem kanariske fyrretræer og laurbærtræer. En af de mest berømte er den godt tre kilometer lange sti Camino de Jinama, en gammel rute, der blev brugt af indbyggerne på øen. Den har nogle gevaldige stigninger, men belønningen er til at tage og føle på.

Undervejs på turen til de højest beliggende områder på øen kan man gøre holdt ved et af udsigtspunkterne for at nyde den svimlende panoramaudsigt over f.eks. den majestætiske El Golfo-dal, der er dannet efter et gigantisk jordskred for tusinder af år siden, og de stejle klipper, der hvor havet slår hårdt ind mod kysten. Man kan også vælge noget andet. For havet omkring øen viser sig også fra sin bedste side og byder på absolut ro i marinereservatet La Restinga-Mar de las Calmas.
 

Contenido

På El Hierro skorter det ikke på betagende vulkanske landskaber, som dem man finder ved Orchilla Fyrtårn, der i oldtiden blev betegnet som verdens ende, og hvorfra nulmeridianen udgik indtil 1884, da den blev flyttet til Greenwich. Hvis ikke man vidste, at Amerika ligger på den anden side af havet, ser det virkelig ud til, at man befinder sig ved verdens ende. Et overvældende, goldt landskab med vulkaner, snoede størknede lavastrømme og absolut stilhed ... Imponerende!

Contenido

Tacorón, nær den berømte by La Restinga og Mar de las Calmas, er et idyllisk badeområde med klart og roligt vand med områder indrettet til solbadning og andre med skygge, hvor man kan nyde en herlig picnic.

Contenido

Naturlige pools

På El Hierro er der næsten ingen strande, hvilket dog ikke forhindrer en i at nyde solen og havet i en af øens paradisiske naturlige pools. En af dem er den berømte Charco Azul, der har fået sit navn pga. sit gennemsigtige turkise vand. Den er dannet ud af den vulkanske klippe og er det perfekte sted at slappe af, nyde en dukkert i det skønne vand og glemme alt om verden udenfor.

På kysten ved El Golfo-dalen i ly for havstrømmene finder man en række naturlige pools i La Maceta, hvor der også er et område til solbadning og picnic, hvilket især er perfekt, hvis man rejser sammen hele familien. Et andet must-see for dem, der ikke vil gå glip af så meget som en enkelt solstråle og en afslappende dukkert, er Tamaduste – et uforligneligt sted på Herreño-kysten berømt for sit rolige vand, sine smukke omgivelser og det rolige kvarter, hvor man også kan prøvesmage øens gastronomi på en af restauranterne.
 

Contenido

El Hierro set fra luften

Hvis El Hierro byder på fascinerende oplevelser på land og under vand, er følelsen af at opleve landskaberne fra luften, med vinden som sin eneste ledsager, ubeskrivelig. Passatvindene og øens topografi gør det muligt at paraglide hver dag året rundt, så det kan man vælge at gøre når som helst. Og lægger man også den glimrende hjælp fra de professionelle instruktører, der er med hele vejen og sørger for det nødvendige udstyr, til de perfekte betingelser, er der ingen undskyldning for ikke at prøve. Så er spørgsmålet blot, om man tør!

Contenido

Nyd øens gastronomi og vine

Frisk fisk er stjernen i El Hierros køkken. Det er en sand fornøjelse at nyde denne ret med de typiske rynkede kartofler med mojo-dressing og naturligvis med øens udsøgte håndlavede ost. Dette produkt fra El Hierros køkken ledsager de fleste retter og danner oven i købet grundlaget for tilberedning af lækre godter som de berømte quesadillas. Når man har smagt dem, rydder man med garanti noget plads i sin kuffert til at tage nogle stykker med hjem for fortsat at kunne nyde den skønne smag. 

Gå heller ikke glip af at sætte tænderne i de tropiske frugter, der dyrkes på de vulkanske jorde. Ananas af uovertruffen kvalitet er et godt eksempel, som ikke skuffer.
 

Imagen
Contenido

Andre typiske produkter på øen er albueskæl, kanin og gedekid. Supplerer man med de skønne vine med oprindelsesbetegnelse for El Hierro, så får man en komplet smagskombination, der udgør en væsentlig del af den uudslettelige oplevelse, som dette lille atlantiske paradis byder på.

Contenido

Forlad ikke øen uden at prøve ...

Quesadilla er El Hierros typiske dessert. Hovedingrediensen er den traditionelle håndfremstillede ost, hvortil der tilsættes æg, matalahúva (en type anis), citronskal, sukker og kanel. 

Título

Besøg den officielle hjemmeside Turisme på El Hierro for at få mere at vide