Klatring i Ayacata

Ruter hen over de centrale klippetoppe på Gran Canaria

Nogle af de bedste omgivelser for udøvelsen af klassisk klatring finder man i den lille landsby Ayacata. Dette helt enestående sted ligger i de centrale bjerge på Gran Canaria og har ud over en helt fantastisk udsigt til Roque Nublo - øens naturlige kendetegn - en lang række klippevægge med 200 afmærkede stier, så man kan begive sig ud på klatreture af varierende længde. Alle ruterne løber gennem forskellige vulkanske strukturer, og sværhedsgraden stiger, idet man her finder nogle af øens mest krævende ruter.

Klippevæggene på El Frontón og La Librería

El Frontón ligger tættest på landsbyen Ayacata og er sammen med La Librería den populæreste og mest besøgte klippevæg. Gennem begge klippevægge skærer sig flere stier, hvoraf nogle er meget sælsomme og kommer op i 150 meters højde. Andre klipper er lige så kendte og når højere op - nemlig til 200 m - og hedder El Laurel (klippeskrænt) og El Pino (klippevæg). For de klatrere, der ønsker at bestige klippen Roque Nublo, er der stier af alle sværhedsgrader.

Localidad
Ayacata

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bæredygtighed
Sostenibilidad
- Tag altid dit affald og dine cigaretskod med dig. Efterlad heller ikke mad i de naturlige omgivelser, da det kan give grobund for katte og rotter.
- Fodr ikke dyrene, og forstyr dem ikke. Hvis du ser et såret dyr, vil vi sætte pris på, at du anmelder det på nødnummeret 112.
- Tag ikke sten eller andre naturgenstande med hjem. Du bør heller ikke ændre på naturens orden ved at lave de berømte tårne af sten.
- Dyrk ikke sportsaktiviteter uden for de anviste områder.
2
257
13
262
10045