Klatring på klippeskrænten Guaria

De længste sportsklatreruter på bjerget Tejina

Et af de mest spændende klatreområder på Tenerife befinder sig på klippeskrænten Guaria ved naturmonumentet Montaña de Tejina, der er et landskab beskyttet af Guía de Isora kommune, og som ligger gemt på den sydvestlige del af øen. Disse gamle vulkanske klippevægge rummer øens længste sportsruter - i antal omkring 90 - selv om klippernes form også gør det muligt at kombinere med den klassiske metode over flere reblængder, hvorfor mange betragter stedet som det bedste for klatring på Tenerife.

Klatring i et beskyttet landskab med årskort

Klippeskrænten Guaria er hjemsted for nogle truede arter som f.eks. berberfalken (falco pelegrinoides), der ligner vandrefalken (falco pelegrinus), hvorfor flere områder afspærres i yngletiden. Da man befinder sig i et beskyttet naturlandskab, gælder der helt særlige regler for klatring, som kan udøves med et årskort, der udstedes af kommunalrådets miljøforvaltning. Hvad angår tidspunkt af året, kan månederne fra marts til november anbefales, da sommermånederne plejer at være ret så varme.

Localidad
Guaria

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bæredygtighed
Sostenibilidad
- Tag altid dit affald og dine cigaretskod med dig. Efterlad heller ikke mad i de naturlige omgivelser, da det kan give grobund for katte og rotter.
- Fodr ikke dyrene, og forstyr dem ikke. Hvis du ser et såret dyr, vil vi sætte pris på, at du anmelder det på nødnummeret 112.
- Tag ikke sten eller andre naturgenstande med hjem. Du bør heller ikke ændre på naturens orden ved at lave de berømte tårne af sten.
- Dyrk ikke sportsaktiviteter uden for de anviste områder.
1
257
13
262
10045