La Palma

Den smukke ø

Hvis La Palma var en farve, ville den være alle nuancer af grøn. Det er farverne på de kanariske fyrretræer og de forskellige laurbærtræarter, der alle har "La Isla Bonita" som hjemsted. Skovene, der dækker skråninger ned mod dybe kløfter, kan nås gennem et netværk af stier.

Contenido

De seneste udbrud, der fandt sted i forrige århundrede, har forøget øens overflade og skabt nye vulkanske landskaber med masser af skønhed. Vulkankegler, kapper med små klippestykker, lavamarker, farver der går fra sort og okker over i det rødlige og stilheden – alt sammen er det medvirkende til at skabe en gribende atmosfære og trække tråde til denne utæmmede naturs kraftfulde energi.

Contenido

Og hvad ser man, hvis man vender blikket mod himlen? Det er ubeskriveligt! La Palma, der er Starlight Reserve-certificeret, er et af de bedste steder i verden at observere himmelrummet. Hvad så, hvis man dykker ned under vandet? Forbløffende! Øen er hjemsted for et af de tre marinereservater på De Kanariske Øer, et undersøisk vulkansk landskab af stor skønhed, hvor det vrimler med huler, hvælvinger og fordybninger, der er bopæl for forskellige arter – hvoraf flere kun findes her. 

Oppe ved overfladen, dog uden at forlade det krystalklare blå vand, der omgiver La Palmas stejle kyster, kan man slappe af i en af de vidunderlige naturlige pools, der ligger beskyttet mod bølgerne af størknede lavastrømme, som  nåede havet. 
 

 

 

00:00
Título
La Palma
Vídeo
Póster
La Palma - Ruta de los Volcanes
La Palma - Ruta de los Volcanes
Tipo
Ancho completo
Contenido

Og det bedste af det hele? Det er, at man kan nyde denne vidunderlige ø, der er biosfærereservat, i fulde drag året rundt. Sådan er det på De Kanariske Øer, som er velsignet med verdens bedste klima hele året.

Contenido

Caldera de Taburiente er et af de mest spektakulære naturområder på De Kanariske Øer og uden tvivl La Palmas største skat. Når man betragter dette enorme runde krater fra et af udkigspunkterne og ser dets imponerende sider, der rejser sig i mere end 2.000 meters højde, får man en oplevelse, der er svær at ryste af sig. 

Men parken er ikke kun til skue, man kan også komme i nærkontakt. Den bedste måde at opleve den på er ved at gå på nogle af de anlagte stier. Undervejs på turen gennem den frodige kanariske fyrreskov, aktiveres alle sanser, og man fornemmer den særegne duft af denne endemiske art og nyder lyden af fuglestemmerne. Det kræver en vis indsats at nå kraterets midte til fods, men det er besværet værd, for belønningen undervejs er utrolig, og man får mulighed for at opleve skønne pletter og til sidste nyde frugten af sit arbejde ved at kunne tage en forfriskende dukkert i strømmene af køligt, krystalklart vand midt i et stykke komplet uberørt natur. 
For at danne sig en idé om stedets størrelse er det en god idé at besøge parkens tinder, hvor det verdensberømte astrofysiske observatorium Roque de los Muchachos ligger. Herfra har man udsyn over hele krateret og kan få fornemmelsen af at svæve i et lufttomt rum.
 

 

 

Contenido

En meget populær beskæftigelse på denne kanariske ø er vandreture ad det store netværk af stier, der går gennem overraskende varierede landskaber, det ene smukkere end det andet – lige fra de golde vulkanske områder til de frodige fyrre- og laurbærskove, de høje tinder og dybe, indlejrede kløfter og stejle kystklipper ... Der er så meget at vælge imellem! 

Blandt stierne, der fører ind i nationalparken Caldera de Taburiente, er vulkanruten blandt de mest berømte på La Palma. Den betragtes som en af de smukkeste stier i verden på grund af de uendeligt mange seværdigheder langs den krævende rute, der løber fra højderyggen til kysten og krydser utrolige landskaber, der helt sikkert er anstrengelserne værd. 
 

Contenido

Udover vulkanske landskaber og fyrreskove er den store velbevarede hemmelighed, som "den smukke ø" gemmer på, de overdådige laurbærskove som eksempelvis Los Tiles. De arter, der findes i denne type skov, er typiske for tertiærtiden. De forsvandt for millioner af år siden fra de fleste andre levesteder bortset fra denne afskærmede plet på kloden. Når man vandrer ad stierne i denne tætte, spøgelsesagtige og fugtige skov, som ligner noget fra et eventyr om feer og alfer, så bliver man transporteret tilbage til en fjern fortid – længe før mennesket overhovedet var opstået.

Imagen
Vista general del Observatorio Astrofísico del Roque de los Muchachos
Vista general del Observatorio Astrofísico del Roque de los Muchachos
Contenido

Når solen går ned på øen La Palma, begynder magien. Stjernerne invaderer nattehimlen og tryllebinder alle, der kigger op mod det klare himmelhvælv – dette er et af de bedste steder i verden at betragte universet. Forskere fra hele planeten strømmer til denne ø i Atlanterhavet for at udforske vores solsystem og resten af universet med de kraftfulde teleskoper i det astrofysiske observatorium i Roque de los Muchachos.

Contenido

Men man behøver ikke at være videnskabsmand for at nyde det skuespil, som udfolder sig over ens hoved. Øen var den første Starlight Reserve i verden, og den har også certificeringen Starlight Tourist Destination. Det er en god idé at reservere mindst én nat under opholdet på La Palma til at betragte stjernerne på en guidet tur eller en observasionssession ved et af udsigtspunkterne. Og glem ikke at ønske!

 

Contenido

Det er ikke kun himlen over La Palma, der har godt sigte. Sigtbarheden i vandet ved øens kyster er enestående til dykning. Ved kysten finder man også smukke vulkanske sandstrande, hvor man kan nyde en afslappende dag med sol og hav – uanset årstiden. Der er rolige og sikre strande, der er velegnede for hele familien såsom Puerto Naos og Los Cancajos, men også afsidesliggende og vilde strande som Nogales, hvor der skal tages særligt hensyn til de stærke strømme.

Contenido

En anden skøn mulighed er de herlige naturlige bassiner og pools, der er beskyttet mod bølgerne takket være de størknede lavastrømme fra tidligere tiders udbrud, som er nået helt ned til havet. De mest kendte bassiner er Charco Azul og La Fajana, som også har restauranter og toiletter i nærheden. Her kan man nyde en skøn dag – særligt hvis der også er børn med på turen.
 

Contenido

Almendrados og Príncipe Alberto er nogle af de mest berømte desserter på La Palma og et sødt punktum for et godt måltid. 

 

Imagen
Príncipe Alberto
Príncipe Alberto