Det hellige bjerg, Tindaya

Det hellige og magiske bjerg på Fuerteventura
Tindaya-bjerget ligger i det nordvestlige Fuerteventura, meget tæt på La Oliva. For den oprindelige befolkning på Fuerteventura var Tindaya et helligt bjerg, som man tillagde magiske egenskaber, det viser de godt 300 inskriptioner af fødder, som man har fundet på bjerget, og som tillige er af meget stor arkæologisk værdi. Bjerget ligger helt alene med sine 400 meters højde, der er formet af tidens gang, og det træder markant frem i det tørre og flade landskab på Fuerteventura.
Vandrestier og gådefulde landskaber ved Tindaya-bjerget
På Tindaya-bjergets sydøstlige bjergkam ligger en vandresti, og følger man den, vil man komme helt tæt på bjerget og dens mange smukke farver og opleve, at hele landskabet, som omgiver det hellige bjerg, er gennemsyret af en blanding af harmoni og mystik. For foden af bjerget ligger i sydlig retning en lille landsby med enkelte butikker og restauranter, som gør et besøg i denne magiske egn mere bekvemt.
Trekking routes
Localidad
La Oliva

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bæredygtighed
Sostenibilidad
- Efterlad aldrig affald eller cigaretskod i de naturlige omgivelser. Rester af mad giver grobund for gnavere og vilde katte, som kan være til fare for dyrelivet.
- Respektér dyrene, forstyr dem ikke, og fodr dem ikke. Hvis du ser et såret dyr, kan du anmelde det på nødnummeret 112. Pluk ikke blomster og planter.
- Saml ikke sten eller andre naturgenstande, og tag dem ikke med hjem. Du bør heller ikke ændre på naturens orden ved at lave de berømte ”tårne” af sten.
- Betræd ikke områder, hvor det ikke er tilladt, og respektér stiernes afmærkning. At bevæge sig uden for stierne skader omgivelserne og kan desuden være farligt for dig og dem, du følges med.
- Tænd ikke ild uden for de tilladte områder, og vær i særdeleshed forsigtig med det i sommermånederne.
- Forstyr ikke de naturlige omgivelsers ro med overdreven larm (høj musik, råb...).
4
10
262
10045