Naturparken Corralejo

De største klitter på De Kanariske Øer ligger på Fuerteventura
Naturparken Corralejo er helt ideel, når man vil nyde den ørkenagtige skønhed på øen Fuerteventura. Parken ligger ved nordøstkysten af øen i et område på 2,5 gange 10,5 kilometer og består af to zoner, som står i en harmonisk kontrast til hinanden. Den nordlige del, som ligger ved turiststedet Corralejo, er De Kanariske Øers største klitområde med en enorm strækning med hvid sand, som bades af Atlanterhavets turkisblå vand. Den sydlige del er fuldstændig modsat: den er vulkansk med røde og okkerfarver og ujævne og dramatiske former.
Hvad kan man foretage sig i Naturparken Corralejo
Landevejen FV-1, som forbinder hovedbyen, Puerto del Rosario, med byen Corralejo, går her forbi, men man bør stille bilen på en rasteplads og bevæge sig ind i naturparken til fods. For at have en god dag på strandene ved Corralejo skal man medbringe håndklæde, drikkevand og beskyttelse mod solen; og måske også badetøj, hvis man ikke er nudist, og en drage. For at føle sig et med det vulkanske landskab, må man tage vandrestøvlerne på og klatre de 300 meter op til vulkanen Montaña Roja, og huske kameraet, så man kan forevige øerne Lanzarote og La Graciosa, som stikker op af havet.
Flora interest
Trekking routes
Wildlife interest
Localidad
La Oliva

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bæredygtighed
Sostenibilidad
- Efterlad aldrig affald eller cigaretskod i de naturlige omgivelser. Rester af mad giver grobund for gnavere og vilde katte, som kan være til fare for dyrelivet.
- Respektér dyrene, forstyr dem ikke, og fodr dem ikke. Hvis du ser et såret dyr, kan du anmelde det på nødnummeret 112. Pluk ikke blomster og planter.
- Saml ikke sten eller andre naturgenstande, og tag dem ikke med hjem. Du bør heller ikke ændre på naturens orden ved at lave de berømte ”tårne” af sten.
- Betræd ikke områder, hvor det ikke er tilladt, og respektér stiernes afmærkning. At bevæge sig uden for stierne skader omgivelserne og kan desuden være farligt for dig og dem, du følges med.
- Tænd ikke ild uden for de tilladte områder, og vær i særdeleshed forsigtig med det i sommermånederne.
- Forstyr ikke de naturlige omgivelsers ro med overdreven larm (høj musik, råb...).
4
10
262
10045