Det særlige naturreservat Maspalomas-klitterne

Ørken og oase i den sydlige del af Gran Canaria

På grund af sin særegne skønhed og de mange økosystemer, der findes her, er Maspalomas-klitterne et unikt naturområde på De Kanariske Øer. Området er beskyttet af De Kanariske Øers lokalregering som særligt naturreservat, og dets 400 hektar indeholder en fremragende strand, et område med levende klitter med organisk sand, en palmelund og en saltvandslagune. Blandingen af ørken og oase findes i det allersydligste område af Gran Canaria omgivet af de mange kendte hoteller, som også kendetegner det store turistområde Maspalomas.

Hvad man kan foretage sig i Dunas de Maspalomas

Når man vil lære dette naturområde bedre at kende, er det en god idé først at tage hen til informationscentret og udsigtspunktet, som begge er placeret på Hotel Riu Palace i den nordøstlige del af Maspalomas, også kendt som Playa del Inglés. Derfra går en sti, hvis tredje forgrening går gennem forskellige slags klitter og helt ned til den brede, solbeskinnede Maspalomas-strand. Derfra kan man fortsætte hen og iagttage det rige naturliv i la Charca, nyde den kølige skygge i Palmelunden og besøge den økologiske park, Tony Gallardo.

Højde
260 m
Flora interest
Catering
Parking
Perfoming center
Trekking routes
Wildlife interest
Localidad
Maspalomas

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
No te lo puedes perder
Imagen
Título
Iagttagelse af fugle ved Maspalomas-søen

Ornitologisk turisme i det sydlige Gran Canaria

Maspalomas-søen er helt ideel, når man ønsker at se på vandfugle. Denne saltvandslagune bevokset med siv og buske ligger i den sydvestlige del af naturreservatet las Dunas de Maspalomas omkring 200 meter fra det berømte fyrtårn i Maspalomas, i det tætte turistområde på sydspidsen af Gran Canaria. En promenade anlagt på den vestlige side af søen gør det muligt at finde det bedste sted, når man vil bruge kikkert og fotografere.

Med lidt held kan man på en eneste dag se op til 24 forskellige arter, både trækfugle og standfugle. Næsten hele året rundt kan man se elegante kongehejrer og silkehejrer i færd med at fange småfisk og insekter, og trefingrede ryler i færd med at undersøge bunden af dette rolige vådområde. Man kan endog være heldig at se en fiskeørn eller den sjældne spurvehøg glide spejdende hen over dammen, der især bebos af gulbenede måger, snepper og blishøns.

Imagen
Título
Kameltur i Maspalomas-klitterne

På eventyr i Gran Canarias ørken

Man kan også udforske det særlige naturreservat Maspalomas-klitterne med en dromedarkaravane. En tur på ryggen af disse langsomt vraltende dyr, som matcher med Maspalomas varme klima, viser helt klart den farverige blanding af ørken og oase, som man finder i dette specielle naturområde. Og så får man tilmed en uforglemmelig tur i ørkenen med på ferien i det sydlige Gran Canaria.

Dromedarerne (som her på stedet kaldes "kameler") går som en rigtig ørkenkaravane den 35 minutter lange tur gennem en del af reservatet ind mellem bølgende klitter og vegetation, som er typisk for området. For at komme med på turen tager man hen til "jaimas"-teltene, som står på den østlige del af Fataga-skrænten få hundrede meter i opadgående retning set fra Maspalomas-søen. Det anbefales, at man beskytter sig imod solen, og så er man ellers klar til en uforglemmelig oplevelse.

Imagen
Título
Besøgscenter, udsigtspunkt og Tony Gallardo-parken

På naturopdagelse i de flotteste klitter på Gran Canaria

Der er især tre steder, som er anbefalelsesværdige, når man vil udforske den utrolige naturrigdom, som Maspalomas-klitterne ligger inde med: besøgscentret i dette særlige naturreservat, det vigtigste, offentlige udsigtspunkt i klitterne og palmelunden i Tony Gallardo-parken, hvor der er stier med forklaringer. Hvis man starter dagen med at besøge disse tre steder, får man en forståelse for skønheden og den botaniske og zoologiske diversitet, som findes på dette sydligste punkt på øen Gran Canaria.

På besøgscentret, som ligger på Hotel Riu Palace på Playa del Inglés, kan man se plancher og videofremvisninger, som forklarer klitternes oprindelse og deres betydning for et rent miljø. Det venlige personale laver gerne en reservation, hvis man vil på en guidet tur i Tony Gallardo-parken i Maspalomas og opleve den smukke lund med kanariske palmer og modeller af reservatets økosystemer. Lige ved besøgscentret er der et fortræffeligt udsigtspunkt i klitterne, hvorfra man kan gå over til på romantiske strandpromenade Costa Canaria på Playa del Inglés

Bæredygtighed
Sostenibilidad
- Efterlad aldrig affald eller cigaretskod i de naturlige omgivelser. Rester af mad giver grobund for gnavere og vilde katte, som kan være til fare for dyrelivet.
- Respektér dyrene, forstyr dem ikke, og fodr dem ikke. Hvis du ser et såret dyr, kan du anmelde det på nødnummeret 112. Pluk ikke blomster og planter.
- Saml ikke sten eller andre naturgenstande, og tag dem ikke med hjem. Du bør heller ikke ændre på naturens orden ved at lave de berømte ”tårne” af sten.
- Betræd ikke områder, hvor det ikke er tilladt, og respektér stiernes afmærkning. At bevæge sig uden for stierne skader omgivelserne og kan desuden være farligt for dig og dem, du følges med.
- Tænd ikke ild uden for de tilladte områder, og vær i særdeleshed forsigtig med det i sommermånederne.
- Forstyr ikke de naturlige omgivelsers ro med overdreven larm (høj musik, råb...).
2
9
262
10045