Naturmonumentet Bandama

En tur ind i det vulkanske krater på Gran Canaria

Når man bevæger sig ind i krateret i Bandama er det med en følelse af at rejse millioner af år tilbage i tiden til dengang store eksplosioner med skoldhedt vand fra havdybet skabte denne storslåede runde formation på næsten en kilometer i diameter. Bandama ligger kun 20 minutters kørsel fra Las Palmas, i den nordøstlige del af Gran Canaria, og stedet er virkelig imponerende med sin indadhvælvede bund med lunde og med træer, der er typiske for egnen, store dynger af gråt, vulkansk aske og stejle klipper ude ved kanten af krateret.

Det bedste udsigtspunkt til Bandama-krateret

Lige ved kraterets stejle kant ligger Bandama-bjergspidsen, som med en højde på 575 meter er den yngste vulkankegle på Gran Canaria og øens bedste udsigtspunkt. For at komme ind i krateret skal man benytte det lille netværk af stier, som går gennem det. På den 170 meter lange vej ned til bunden kan man se omridset af huler, som den kanariske urbefolkning brugte til af opbevare korn eller til at presse druer, som de dyrkede i Bandama, og nogle få primitive huse, som er flere hundrede år gamle.

Højde
574 m
Flora interest
Catering
Trekking routes
Public transport
Wildlife interest
Localidad
Santa Brígida

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bæredygtighed
Sostenibilidad
- Efterlad aldrig affald eller cigaretskod i de naturlige omgivelser. Rester af mad giver grobund for gnavere og vilde katte, som kan være til fare for dyrelivet.
- Respektér dyrene, forstyr dem ikke, og fodr dem ikke. Hvis du ser et såret dyr, kan du anmelde det på nødnummeret 112. Pluk ikke blomster og planter.
- Saml ikke sten eller andre naturgenstande, og tag dem ikke med hjem. Du bør heller ikke ændre på naturens orden ved at lave de berømte ”tårne” af sten.
- Betræd ikke områder, hvor det ikke er tilladt, og respektér stiernes afmærkning. At bevæge sig uden for stierne skader omgivelserne og kan desuden være farligt for dig og dem, du følges med.
- Tænd ikke ild uden for de tilladte områder, og vær i særdeleshed forsigtig med det i sommermånederne.
- Forstyr ikke de naturlige omgivelsers ro med overdreven larm (høj musik, råb...).
2
10
262
10045