Naturmonumentet Barranco de Guayadeque

Hule-huse i en imponerende kløft på Gran Canaria

Guayadeque er en uopdaget perle skjult af naturen og af folkelivet på øen Gran Canaria. Denne store og 15 kilometer lange kløft i den sydlige del af øen virker overvældende på den besøgende med sit tørre landskab, stejle skråninger dækket af den lokale vegetation og sit bugtede forløb. Følelsen af at befinde sig på et drømmested understreges af kløftens berømte hule-huse, de mange grotter, som er indrettet til private boliger, og huse med landturisme og restauranter.

Endagstur tæt ved Maspalomas

Denne flotte dal er helt perfekt til en endagstur fra turiststeder som Maspalomas, som ligger kun 30 minutter herfra. I starten af kløften ligger besøgscentret i Guayadeque, hvor der er oplysninger om levevis hos urbefolkningen, som boede i kløften. Landevejen, som er anlagt i flodsengen, fører op til et kapel og til flere restauranter, som er hugget ind i klippen, og som serverer lokale retter. Fra det punkt, hvor landevejen ender, går der en syv kilometer lang sti hen til det vulkanske Los Marteles-krater.

Højde
279 m
Flora interest
Catering
Perfoming center
Trekking routes
Wildlife interest
Localidad
Ingenio y Agüimes

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bæredygtighed
Sostenibilidad
- Efterlad aldrig affald eller cigaretskod i de naturlige omgivelser. Rester af mad giver grobund for gnavere og vilde katte, som kan være til fare for dyrelivet.
- Respektér dyrene, forstyr dem ikke, og fodr dem ikke. Hvis du ser et såret dyr, kan du anmelde det på nødnummeret 112. Pluk ikke blomster og planter.
- Saml ikke sten eller andre naturgenstande, og tag dem ikke med hjem. Du bør heller ikke ændre på naturens orden ved at lave de berømte ”tårne” af sten.
- Betræd ikke områder, hvor det ikke er tilladt, og respektér stiernes afmærkning. At bevæge sig uden for stierne skader omgivelserne og kan desuden være farligt for dig og dem, du følges med.
- Tænd ikke ild uden for de tilladte områder, og vær i særdeleshed forsigtig med det i sommermånederne.
- Forstyr ikke de naturlige omgivelsers ro med overdreven larm (høj musik, råb...).
2
10
262
10045