Det beskyttede landskab La Geria

Et vulkansk landskab, som er unikt på verdensplan

Hvordan kan denne tørre ø, Lanzarote, frembringe så fremragende hvidvine og dessertvine? Svaret er en 'geria', dvs. en kegleformet fordybning, som går flere meter ned i dybe, naturlige lag af vulkansk grus, hvor man i bunden planter en vinstok og på kanterne laver en halvmåneformet stabel af klippestykker, som beskytter mod vinden. Rækker efter rækker af disse hulninger i grønne, okkerfarvede og sorte nuancer danner et landskab, som er unikt på verdensplan, og som bidrog til Unescos udnævnelse af Lanzarote som biosfærereservat.

Internationalt anerkendte vinhuse og vine

Selvom dette system også benyttes til dyrkning af frugttræer, heriblandt figentræer, er dyrkningen af vin den mest udbredte. I det beskyttede landskab La Geria ligger flere vinhuse, som sælger internationalt anerkendte vine, heriblandt de berømte malvasiervine. Nedenfor de storslåede vinmarker skjuler sig en anden naturperle, det er Los Naturalistas-grotten, som er 1600 meter lang. Man kan komme ind i grotten, men man bør vise påpasselighed og medbringe en kraftig stavlygte, så man kan oplyse de talrige, små lavatapper, som hænger ned fra loftet.

Højde
260 m
Flora interest
Catering
Parking
Trekking routes
Wildlife interest
Localidad
Yaiza

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bæredygtighed
Sostenibilidad
- Efterlad aldrig affald eller cigaretskod i de naturlige omgivelser. Rester af mad giver grobund for gnavere og vilde katte, som kan være til fare for dyrelivet.
- Respektér dyrene, forstyr dem ikke, og fodr dem ikke. Hvis du ser et såret dyr, kan du anmelde det på nødnummeret 112. Pluk ikke blomster og planter.
- Saml ikke sten eller andre naturgenstande, og tag dem ikke med hjem. Du bør heller ikke ændre på naturens orden ved at lave de berømte ”tårne” af sten.
- Betræd ikke områder, hvor det ikke er tilladt, og respektér stiernes afmærkning. At bevæge sig uden for stierne skader omgivelserne og kan desuden være farligt for dig og dem, du følges med.
- Tænd ikke ild uden for de tilladte områder, og vær i særdeleshed forsigtig med det i sommermånederne.
- Forstyr ikke de naturlige omgivelsers ro med overdreven larm (høj musik, råb...).
3
10
262
10045