Månelandskab i Corona Forestal

Overraskende vulkansk sted i den sydlige del af Tenerife

De folk, som tvivler på, at naturen er den største kunstner overhovedet, bør besøge dette landskab med fantasifulde former, som er gemt i de allerhøjeste skråninger i bjergene i den sydlige del af Tenerife. Stedets månelandskab er dannet af utallige elegante og kegleformede figurer, som samlet ligner en modernistisk katedral. Gennem tusinder af år har erosionen udmejslet skråninger med tusindvis af skrå lag af fint, beigefarvet vulkansk aske. Resultatet er et forbløffende skue, som ser ud som om det var hentet fra en fremmed planet: og det forklarer stedets navn.

Vilaflor-vandrestien til månelandskabet

Den eneste måde man kan komme hen til denne lille krog, godt gemt mellem skråninger dækket af fyrretræer, er til fods ad en vandresti af sværhedsgraden medium-høj, som går fra bjerglandsbyen Vilaflor, og som tur/retur måler 13 kilometer. Stien går op gennem naturlige skove med kanarisk fyr og er belagt med sten, som er flere hundrede år gamle. Når det er skyfrit, kan man højt oppe se den sydlige del af Las Cañadas del Teide, og neden under ser man Tenerife's sydskråning, som glider ned mod til Atlanterhavet, der giver indtryk af, at bjergene på naboøen Gran Canaria ligefrem flyder på vandet.

Højde
1.364 m
Flora interest
Trekking routes
Wildlife interest
Localidad
Vilaflor

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bæredygtighed
Sostenibilidad
- Efterlad aldrig affald eller cigaretskod i de naturlige omgivelser. Rester af mad giver grobund for gnavere og vilde katte, som kan være til fare for dyrelivet.
- Respektér dyrene, forstyr dem ikke, og fodr dem ikke. Hvis du ser et såret dyr, kan du anmelde det på nødnummeret 112. Pluk ikke blomster og planter.
- Saml ikke sten eller andre naturgenstande, og tag dem ikke med hjem. Du bør heller ikke ændre på naturens orden ved at lave de berømte ”tårne” af sten.
- Betræd ikke områder, hvor det ikke er tilladt, og respektér stiernes afmærkning. At bevæge sig uden for stierne skader omgivelserne og kan desuden være farligt for dig og dem, du følges med.
- Tænd ikke ild uden for de tilladte områder, og vær i særdeleshed forsigtig med det i sommermånederne.
- Forstyr ikke de naturlige omgivelsers ro med overdreven larm (høj musik, råb...).
1
10
262
10045