Den ideelle destination til træning af professionelle sejlere

Lange dage, mange timer med lys, der muliggør dobbelt træningssessioner, et omfattende netværk af professionelle nautiske tjenester og det perfekte klima til sejlads året rundt. De Kanariske Øer er et referencepunkt inden for professionel sejlsport på verdensniveau. Adskillige internationale hold rejser hvert år til øgruppen for at forberede den lange sæson for konkurrencesejlads i verdensklasse.

Contenido

De Kanariske Øer er blevet et referencepunkt for den professionelle sportsturisme. Internationale elitesportsfolk udnytter øernes og installationernes naturlige forhold til at træne til verdens vigtigste konkurrencer. Dette er også tilfældet inden for sejlads og ikke kun til olympisk træning.

Contenido

Der er flere år blevet afholdt træningslejre for nationale og internationale sejlsportsfolk på forskellige øer. Dette foregår normalt om vinteren, når øgruppens milde klima og de fortrinlige vindforhold muliggør lange træningsdage i vandet. "Om vinteren er de mange timer med lys, sammenlignet med andre steder i Europa, en tiltrækningskraft for de professionelle sejlsportsfolk", siger Aarón Sarmiento, kanarisk sejler, der har deltaget i De Olympiske Lege i Pekin og London, og som i øjeblikket er træner for det portugisiske hold i disciplinen 470 blandet. "Ligesom øgruppen er verdensreference inden for turisme, så kan vi også være det inden for vandsport", forsikrer Sarmiento.

ID
me-quote-75583dc0-2497-4616-beeb-c0f184bcc9f9
Cita

Om vinteren er de mange timer med lys, sammenlignet med andre steder i Europa, en tiltrækningskraft for de professionelle sejlsportsfolk.

Autor

Aarón Sarmiento

Alineación texto
Centro
Contenido

De professionelle sejlsportsfolk opholder sig flere måneder væk fra deres hjem, på et ukendt sted, hvor de udelukkende fokuserer på at få mest muligt ud af dagens timer. De skal ikke have andre bekymringer. Derfor skal en træner, når denne vælger en destination til træningssessioner, tage højde for en række ting, udover naturligvis betingelserne for at kunne dyrke sejlsporten.

"Det er vigtigt, at træningsstedet tilbyder alle mulige supplerende tjenester, som holdet kan behøve", understreger Aarón Sarmiento. "Leje af gummibåde, reparation af sejl og butikker, der er specialiserede i nautisk materiale, er essentielle, men lige så vigtigt er udendørs arealer til at dyrke andre sportsgrene. Øgruppen opfylder alle disse betingelser, og har desuden et omfattende gastronomisk udbud. De udenlandske sejlsportsfolk værdsætter De Kanariske Øer for alt det, de tilbyder – ikke kun vinden. Det betyder i sidste ende, at livet for en elitesportsudøver er nemmere og rarere under de lange træningsdage".

Contenido

Vinden er noget, man ikke kan kontrollere. Det ved trænerne af professionelle sejlsportshold alt om, da de skal sikre, at hvert enkelt træningssted har de egnede forhold, i det omfang det er muligt. "Sejlsportsfolkene er vant til at rejse lange afstande for at kunne sejle. De Kanariske Øer tilbyder muligheden for at finde gode forhold inden for blot nogle få kilometer og inden for kort tid. Det er også nemt at skifte fra én ø til en anden. Derved kan vi få mest ud af træningsperioden og udnytte hvert enkelt træningssteds specifikke karakteristika", siger Aarón Sarmiento.

Contenido

Den vedvarende tilstedeværelse af internationale hold på De Kanariske Øer i årevis, særligt om vinteren, har medvirket til, at der er opstået internationale kapsejladser i øhavet for jollesejlads – fra Europa- og verdensmesterskaber til internationale prøver i olympiske klasser.

Den kanariske olympiske uge for sejlsport, der er organiseret af Real Club Náutico de Gran Canaria, har i mere end 2 årtier samlet de bedste internationale sejlsportsudøvere inden for jollesejlads i Las Palmas de Gran Canarias bugt. Denne kapsejlads opstod blandt andet på grund af tilstedeværelsen af forskellige internationale hold på klubbens anlæg mellem november og januar. Konkurrencen, der afholdes i starten af december, er efterhånden blevet en klassisk begivenhed for nogle af de bedste europæiske sejlsportsfolk og udgør en del af spanske olympiske prøver.

Rubicón-marinaen har også sluttet sig til dette initiativ af prøver for eliten. Kystområdet på den sydlige del af Lanzarote modtager hvert år mere end 300 olympiske sejlsportsfolk inden for jollesejlads og iQFoil, hvor de træner hele vinteren. I marinaen er der masser af international aktivitet med afholdelsen af Lanzarotes internationale kapsejlads. Denne prøve opstod også for at udnytte tilstedeværelsen af nogle af verdens bedste sejlsportsfolk, der træner i vandet omkring Lanzarote.

Contenido

En anden glæde for sejlsportsfans har været at se de prestigefyldte hold i Ocean Race (tidligere Volvo Ocean Race), der træner på De Kanariske Øer. Inden for fællesskabet af sejlsportsentusiaster er disse hold velkendte, og de rejser med hele deres følge, hvilket udover naturligvis spænding også bidrager med en stor omsætning for lokalsamfundet.

Johan Salen, som er medejer af og meddirektør for Ocean Race husker valget af Lanzarote til den første træningskampagne for Volvo Ocean Race på De Kanariske Øer: "Vores første besøg på Lanzarote for mere end 10 år siden, da vi ledte efter et passende sted forskellige steder i Europa til træning, overbeviste os hurtigt som værende et ideelt sted til vores træningskampagne for Volvo Ocean Race".

ID
me-quote-483e8012-31e2-4fc1-89a2-c4b0a4fc942a
Cita

Ét af de bedste steder i verden til træning af sejlsport på åbent hav.

Autor

Johan Salen

Alineación texto
Centro
Contenido

Takket være adgang 24 timer i døgnet til træningsstederne, et ekstraordinært mildt klima, der gør det muligt at udnytte sejltiden mest muligt, bådreparationerne og den fysiske træning samt nogle fantastiske sejlforhold var det muligt at optimere forberedelsen til en kapsejlads verden rundt. "På landjorden installerede vi kontorer, værksteder samt forplejningsfaciliteter lige ved kajen med boligerne blot nogle få minutters gang derfra og lufthavnen kun 15 minutter i bil. Muligheden for at have skoler i nærheden til børnene samt mange muligheder for at dyrke surf, cykling og dykning var toppen af kransekagen. Denne kampagne producerede et vinderhold og var den første af mange på Lanzarote – uden tvivl ét af de bedste steder i verden til træning af sejlsport på åbent hav", bekræfter meddirektøren af Ocean Race.