En shoppedag

Hvad og hvor man skal shoppe på De Kanariske Øer

Mange rejsende kommer til De Kanariske Øer på grund af strandene, verdens bedste klima eller de imponerende landskaber. Og når de så er her, opdager de, at øerne også er et af de bedste steder i Europa at shoppe.

Contenido

Udover et bredt udvalg af forretninger for enhver smag og i alle prisklasser, nyder De Kanariske Øer nyder godt af særlige skattemæssige forhold, som er fordelagtige for dem, der elsker at shoppe, og man kan få timer og dage til at gå med at shoppe alverdens typer produkter. Udbuddet er bredt og varieret.

Contenido

Det kan betale sig at shoppe på De Kanariske Øer. De Kanariske Øer nyder godt af nogle særlige skattemæssige forhold, som er anderledes end i resten af Spanien, idet afgiften på forbrugsgoder kun er på 7 %, en skattemæssig fordel, som giver sig udslag i lave priser på næsten alle typer produkter. Alle besøgende på De Kanariske Øer kan benytte rejsen til at købe mere og bedre og betale mindre.

Contenido

Skal man shoppe på Tenerife, skal man gøre det i Calle del Castillo i Santa Cruz de Tenerife, en af de mest populære shopping-gader og et obligatorisk besøg. Fra Plaza de España til Plaza Weyler kan man finde alt: parfumerier, butikker med tøj og tilbehør, basarer med elektronik, skobutikker og cafeteriaer på strategiske steder, så man kan hvile sig, før man fortsætter til Calle del Pilar, hvor de mest eksklusive mærker er samlet. Længere sydpå finder man endnu et shopping-paradis, nemlig Avenida de Las Américas, også kendt som ”Den Gyldne Mil” på Tenerife, idet den huser alverdens kæde- og mærkebutikker med de mest eksklusive brands. 
Også på Tenerife findes gaderne Obispo Rey Redondo (tidligere kaldet Calle La Carrera) og parallelgaden, Herradores, i La Laguna, som er perfekte til at gå på opdagelse i deres små butikker mellem gamle herskabsboliger i denne vidunderlige by, som findes på UNESCO’s Verdensarvsliste.

Contenido

På Gran Canaria er shopping lig med et besøg i Calle Triana. Gaden er nærmest et åbent shoppingcenter og ligger midt i Las Palmas’ gamle bydel med et rigt udvalg af butikker, smukke adelige bygninger og spisesteder. Men den vigtigste handelsgade er uden tvivl Avenida Mesa y López, som er fyldt med butikker, kæder og shoppingcentre. I øens sydlige del finder man Paseo Costa Canaria i Playa del Inglés, hvor man kan shoppe og ose, mens man nyder havudsigten.

Hvis man er glad for kunsthåndværk, specielle souvenirs eller boho chic-tilbehør, skal man besøge Calle O’Daly i Santa Cruz de La Palma eller Calle Real i San Sebastián de la Gomera, som huser små butikker i de hyggelige, typiske kanariske byhuse. Begge gader oser af hygge og giver den helt rigtige ro og fred til at lede efter gaver og souvenirs. 

Contenido

De Kanariske Øer byder på fremragende indkøbscentre, hvor man finder det bedste udvalg af nationale og internationale mærkevarer, samt barer, restauranter, biografer og legeområder til børn.

Indkøbscentrene Siam Mall i Adeje (Tenerife), Biosfera Plaza i Puerto del Carmen (Lanzarote), El Tablero i Maspalomas (Gran Canaria) eller Las Rotondas i Puerto del Rosario (Fuerteventura) er nogle af de mest populære.
 

Contenido

Hvis man er vild med luksus og eksklusive mærker, skal man besøge indkøbscentret Plaza del Duque, som er det mest eksklusive på De Kanariske Øer. Det befinder sig i Costa Adeje på det sydlige Tenerife og byder på specialforretninger med luksusmærker som Rolex, Bulgari, Loewe, Armani, Prada, Max Mara og Escada.

 

Contenido

Kosmetiske produkter med aloe vera er af usædvanlig god kvalitet, fordi planten dyrkes i vulkansk jord med ekstrahøjt mineralindhold. Disse produkter er derfor internationalt anerkendte, og de er perfekte til den daglige hudpleje eller blot som souvenir fra De Kanariske Øer.

Kanarisk kunsthåndværk er også meget værdsat: traditionelle kanariske øreringe, en stråhat fra La Graciosa eller en halskæde af udskårne, vulkanske sten er et stykke tradition og kultur, som man kan tage med hjem fra øerne.

På La Palma finder man håndlavede cigarer, som sammen med de cubanske cigarer er kendt som de bedste i verden. For ikke at glemme ”mandelosten” fra La Palma, en sød og lækker mandelmasse i osteform, der er ideel som gastronomisk souvenir til dem med den søde tand.


 

 

Contenido

Kanarisk kunst kan også være et godt valg, enten som souvenir eller som en særlig gave. Fra litografier af kunstnere som César Manrique eller maleren Néstor Martín-Fernández de la Torre til små skulpturer udformet af vulkansk sten eller værker af lokale kunstnere, som kan købes i kunstgallerier eller på stande på lokale friluftsmarkeder.

Sidst, men ikke mindst, må man ikke glemme de mange lækre gourmet-minder, man kan tage med hjem fra De Kanariske Øer. Øernes gastronomi er fyldt med kvalitetsprodukter, som ikke findes andre steder i verden, som de velsmagende kanariske ”mojos”, mistela-likør, forskellige oste, vine og typiske søde sager, den lækre Arehucas-rom fra Gran Canaria eller Blat Vodka, som er en af de reneste i verden.