Hvad skal man lave i december på De Kanariske Øer?

Årets sidste måned fortjener at blive oplevet på den bedste måde med et stilfuldt farvel til det gamle år. December på De Kanariske Øer er præget af en varmere jul, end den man kender hjemmefra, med en gennemsnitstemperatur på 22 ºC, hygge på udendørs terrasser, otte timers sol om dagen, koncerter under stjernerne og selvfølgelig en dukkert på stranden. Måske er det ikke den mest typiske jul, men hvorfor ikke starte en ny tradition?

Contenido

At holde ferie om vinteren betyder ikke, at man må opgive solen. I midten af december kan man som turist i stedet for snemænd opleve en imponerende julekrybbe af sand på en af de bedste bystrande i Europa, Las Canteras (Gran Canaria). På Tenerife er der mulighed for at deltage i den traditionelle koncert julenat under åben himmel ved havets bred. En magisk aften, der er blevet en klassiker til denne højtid.

 

Contenido

På De Kanariske Øer er momsen kun syv procent, hvilket er meget lavere end i resten af Europa. Derfor er det tilrådeligt at udnytte juleferien til at shoppe til den bedste pris i øernes shoppingcentre eller på et marked. Der er mange udendørsmarkeder i hovedbyerne takket være klimaet, hvor du kan købe særlige gaver og souvenirs: kunsthåndværk, kanariske specialiteter, smykker eller anderledes og originalt tilbehør.

 

Contenido

Hvis man rejser til De Kanariske Øer i december kan man nyde det typiske slik og søde sager, der er typiske for hvert område på de forskellige øer. De allermest populære kager, som ikke må mangle på julebordet, er de såkaldte "truchas" med fyld af gule søde kartofler. Man må heller ikke glemme "mandelosten" fra El Hierro, "cagajones" af søde kartofler fra Gran Canaria, konfekten "alfajores" fra La Gomera, småkagerne "mantecados de vino", mandelkager fra La Palma og den hjemmelavede nougat, der er gammelkendt på flere af øerne. 

Contenido

De Kanariske Øer er et af de bedste at opleve en af årets mest lysende meteorbyger Geminiderne i midten af december. Man behøver ikke et teleskop for at se dem, da de kan ses med det blotte øje. Det kræver blot, at man befinder sig et mørkt sted, retter sit blik på et område af himlen og fastholder blikket i nogle minutter. Har man mulighed for at opleve det fra en af de tre Starlight-reservater, der er beskyttet mod lysforurening på La Palma, Fuerteventura eller på toppen af Tenerife, er det endnu bedre.