Hvad skal man lave i maj på De Kanariske Øer?

Maj markerer overgangen mellem forår og sommer – et af de bedste tidspunkter at vandre på de kanariske stier, besøge udkigspunkter og betragte de farverige landskaber. En perfekt måned til at nyde naturen, strandene med roligt vand og øernes behagelige temperaturer med en gennemsnitstemperatur på 20 ºC. Denne tid på året er også velegnet, hvis man holder af festivitas i form af de folkefester, der afholdes på alle øerne.

Contenido

På De Kanariske Øer er der mange ruter, hvor man kan gøre brug af sine vandrestøvler. Der er stier, der fører gennem en rig mangfoldighed af landskaber og kontraster. På få kilometer kan højden ændre sig markant, og hermed også landskabet, faunaen og floraen langs ruter, der er tilpasset alle sværhedsgrader.

Contenido

Blomster er et af forårets symboler, særligt på den såkaldte Día de la Cruz, der fejres hvert år den 3. maj. Denne festival er meget populær på øerne, særligt i Tenerifes hovedby, Santa Cruz, i turistbyen Puerto de la Cruz og i Santa Cruz de La Palma. Byerne pyntes med kors lavet af smukke blomster på gader, pladser, boulevarder og ved porte, der næsten forvandles til rene kunstværker. Det er en smuk og munter begivenhed, der afholdes hvert år og ledsages af dans, kunsthåndværk og religiøse optog.

 

Contenido

Lotus hillebrandii, kendt som La Palmas "lille hjerte", er en endemisk plante på De Kanariske Øer, der blomstrer i maj. Og det gør det på en spektakulær måde i form af små gule klynger, der vokser ved siden af fyrreskoven i nationalparken Caldera de Taburiente på La Palma. Dette naturområde er udråbt til biosfæreområde af UNESCO og er hjemsted for en stor mangfoldighed af dyre- og plantearter.

Contenido

En af de vigtigste dage i måneden, og på hele året, er den 30. maj, De Kanariske Øers dag, (Día de Canarias), som markerer årsdagen for den første samling i det regionale parlament. En dato, der giver anledning til at afholde et væld af kulturelle, folkelige, sportslige og sociale arrangementer på alle øerne. Det er en dag, hvor man styrker den kanariske fællesskabsfølelse og identitet og har den bedste undskyldning for at smage de lækreste traditionelle retter og nyde musikken fra parrandas og regionale danse med deltagere iklædt den typiske kanariske folkedragt, den såkaldte "traje de mago".