Hvad skal man lave i oktober på De Kanariske Øer?

Mens bladene falder af træerne i resten af Europa, dagene bliver kortere, og kulden sætter ind, kan man udnytte oktober i fulde drag på De Kanariske Øer. Med 10 solskinstimer om dagen og en gennemsnitstemperatur på 26 ºC giver det milde kanariske klima fuldstændig frihed til at vælge, hvor man vil bruge tiden – slentreture ved havet, solbadning på stranden, vandring eller besøg i hyggelige landsbyer.

Contenido

I denne måned afholdes Open Fotosub isla de El Hierro, en prestigefyldt undervandsfotokonkurrence, der i mere end to årtier har tiltrukket over tyve fotografer til Punta de La Restinga Marinereservat. De kommer til øen for at forevige den utrolige havbund på et af de bedste dykkersteder i verden. 

Contenido

På De Kanariske Øer er det også populært at fejre de dødes dag. Her gør man det ved den såkaldte "Noche de Los Finaos", en gammel tradition, der er blevet vækket til live igen mange steder på øerne. I gamle dage gik børnene fra hus til hus i nabolaget og sagde helgenbønner i bytte for mandler, valnødder, tørrede figner eller kastanjer. Bagefter vendte de hjem for at mindes familiens afdøde og høre familiens ældste kvinde fortælle historier og anekdoter, mens de delte slikbeholdningen. Festen sluttede med dans i gaderne og en omgang ristede kastanjer.

 

Contenido

Christopher Columbus ankom til Amerika i oktober 1492. Inden da havde han gjort holdt på sin opdagelsesrejse på De Kanariske Øer for at samle kræfter og forsyninger og gøre sine skibe klar. Man kan få alt at vide om hans ophold og forbindelsen mellem det amerikanske kontinent og De Kanariske Øer i Columbus' hus, Casa de Colón. Det ligger i La Gomeras hovedby, San Sebastián, og var i sin tid det palads, hvor admiralen i egen høje person var indkvarteret. På Gran Canaria kan man opleve sporene efter søfareren i et museum af samme navn med originale områder af stor historisk værdi.

 

Contenido

Hvert femte år er La Gomera fuldstændigt pyntet til ære for jomfruen fra Guadalupe med et maritimt optog til lyden af chácaras og trommer. Fiskerne ledsager helgenbilledet sammen med en større menneskemængde fra dets vanlige opholdssted i helligdommen i Puntallana til San Sebastián, øens hovedstad. Det er en tur, der kulminerer med den følelsesladede overdragelse af skytshelgenen fra "columbusøen" til Asunción-kirken.